Inlocuirea parbrizului – cand ai nevoie de un parbriz nou si de ce?
Inlocuirea parbrizului – cand ai nevoie de un parbriz nou si de ce?

Inlocuirea parbrizului – cand ai nevoie de un parbriz nou si de ce?

0 Shares
0
0
0

Sunt mai multe situatii in care poti avea nevoie de un nou pabriz iar noi iti explicam in continuare cand si de ce se intampla ca pabrizele sa se sparga.

Cand este necesar sa inlocuiti parbrizul masinii

Parbrizul poate fi considerat unul dintre elementele de siguranta ale unui vehicul, deoarece orice mica modificare a acestuia poate impiedica vizibilitatea atunci cand conduci si poate provoca un accident, de aceea este important sa verifici frecvent orice defectiune care poate aparea.

Parbrizul masinii poate fi foarte scump, mai ales la unele modele de masini, dar, prin urmare, principalul punct de luat in considerare este includerea parbrizelor atunci cand se face asigurarea obligatorie a vehiculului, ceea ce face lucrurile mult mai usoare in cazul in care trebuie sa se ocupe de o astfel de reparatie intr-un atelier de reparatii masini.

In principiu, se poate parea ca singurul motiv pentru a inlocui un parbriz este in cazul in care o fisura este prezenta, cu toate acestea, exista mai multe defecte care pot fi periculoase atunci cand conduci si care trebuie sa fie re-vindecate si ca acestea pot provoca o respingere atunci cand treci itp-ul:

Parbriz zgariat: in majoritatea cazurilor se datoreaza intretinerii slabe a periei, care poate fi evitata prin inlocuirea lor inainte de a provoca zgarieturi pe sticla care reduc vizibilitatea.

Parbriz mata: acest defect este generat de circulatia in zone cu praf si nisip. Sunt supericuloase, deoarece provoaca periile sa nu se curete bine in caz de ploaie si reduc vederea atunci cand conduci pe soare puternic sau pe timp de noapte… cu luminile altor vehicule in fata.

Fisuri pe parbriz: acest defect provoaca direct respingerea in itp, chiar si fara a fi in campul vizual, deoarece aceste fisuri tind sa se raspandeasca si, de obicei, provoaca spargerea sticlei. Exista si alte fisuri mai mici, tipice care, de obicei, nu se iau in inspectie, dar care, cu toate acestea, trebuie luate in considerare.

Laminat de ridicare: acestea sunt zone care par a fi patate la marginile parbrizului care nu dispar atat de usor. Acest lucru se intampla deoarece stergatoarele sunt alcatuite din doua pahare atasate la o foaie de plastic si, uneori, incep sa decoleze, permitand scurgerea umiditatii.

Unele dintre aceste defecte pot fi reparate fara a inlocui stergatorul de parbriz, dar altele necesita direct inlocuire. Zgarieturile si sticla mata, daca nu foarte adanca, pot fi reparate prin lustruirea parbrizului, dar aceste tipuri de reparatii nu sunt de obicei acoperite de polita de asigurare.

Cu toate acestea, cel mai bun mod de a preveni este sa mergi la atelierul de reparatii pentru masini, de indata ce detectezi orice anomalie si sa-i puni o solutie cat mai curand posibil, pentru a evita defectiunile majore.

Inlocuirea parbrizului – cand ai nevoie de un parbriz nou si de ce?
Inlocuirea parbrizului – cand ai nevoie de un parbriz nou si de ce?

Inlocuire parbriz acasa

Inlocuirea parbrizului poate fi uneori amanata din lipsa timpului, dar acest lucru nu va face decat crearea unr noi probleme la vizibilitate in timpul mersului si de asemenea, poate provoca diferite accidente rutiere.

Nu amana si apeleaza cu incredere la serviciile de inlocuire parbriz acasa, lucrare ce va fi executata de profesionisti, intr-un timp scurt si la costuri minimale. Pentru a afla mai multe detalii, click aici:

Craparea parbrizelor este una dintre putinele probleme cu care trebuie sa se confrunte aproape fiecare proprietar de vehicul. Daca daunele nu sunt remediate la momentul potrivit, ar trebui sa treci prin batai mari in timp ce le repari. Exista mai multe motive pentru care parbrizul unui vehicul se sparge. Desi cauza principala este starea drumului. Evitarea conducerii pe drumuri riscante este cel mai simplu mod de a evita deteriorarea parbrizului. Am enumerat cele mai frecvente  motive pentru care parbrizele se sparg.

  1. Calitatea sticlei – Craparea parbrizului depinde si de calitatea sticlei utilizate pentru fabricarea acestuia. Daca producatorii folosesc o sticla de calitate slaba in vehiculul dvs., sansele de deteriorare sunt mult mai mari comparativ cu altele. Chiar si o mica lovitura pe parbriz ar putea sa il sparga.
  2. Factori de instalare – Daca parbrizele nu sunt instalate corespunzator pe un vehicul, acesta va duce la fisurare. Desi astfel de probleme sunt cazuri rare, trebuie sa aveti grija daca vehiculul sau se confrunta cu aceeasi problema.

Problema trebuie rezolvata imediat pentru a ramane in siguranta. De asemenea, exista unele cazuri in care dimensiunea parbrizului nu se potriveste cu cadrul furnizat. Face parbrizul sa se slabeasca in timp ce  masina accelereaza la viteze mari. Vibratiile ar putea, de asemenea, sa sparga sticla, care ar putea provoca rani.

  1. Drumuri cu pietris – Trebuie sa aveti grija cand calatoriti pe drumuri cu pietris. Resturile sau pietrele de pe astfel de drumuri va pot lovi cu parbrizul in timp ce conduceti. De cele mai multe ori, pietrisul in sine va fi motivul acestei daune.

Prin urmare, o distanta sigura fata de vehiculul din fata trebuie mentinuta pe o suprafata de pietris. Daca este posibil, este recomandabil sa gasiti o ruta diferita pentru a ajunge la destinatie in loc sa conduceti pe astfel de drumuri nesigure.

0 Shares
You May Also Like