Care sunt responsabilitatile nasului la botez

Care sunt responsabilitatile nasului la botez?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand cauti cele mai bune cadouri pentru nasi gandeste-te la responsabilitatile pe care acestia le vor avea devenind nasul tau. Prin urmare, nu alege cele mai nesemnificative produse doar penru a face un cadou de complezenta.

De cele mai multe ori, atunci cand te gandesti la nasii de botez, vorbesti al plural pentru ca te gandesti al un cuplu, insa nasul poate fi si o singura persoana daca vine la botez. La nunta in schimb, este nevoie de un cuplu casatorit.

Cine poate fi nas la botez?

Exista mai multe persoane care pot fi nasi la botez insa exista si persoane care nu vor fi acceptate niciodata ca nasi. Calugarii, parintii copilului si persoanele de alta religie nu pot fi nasii copilului. Pentru fiecare copil care se boteaza este nevoie de un nas cel putin – un barbat pentru baieti si o femeie pentru fete. Pot fi si mai multi nasi, cum ar fi un cuplu sau o alta persoana.

Nu este recomandat sa ai mai multe cupluri de nasi la botez deoarece copiii lor nu vor avea voie sa se casatoreasca unii cu ceilalti si explicatia este ca, prin Sfintele Taine ei se vor inrudi unii cu ceilalti.

De asemenea, nasii de botez pot sa fie necasatoriti, dar in cazul in care un cuplu de prieteni boteaza un copil, ei nu mai au voie sa se casatoreasca pentru ca se considera ca s-au inrudit deja.

Ce trebuie sa faca nasul in timpul slujbei?

In prima parte, preotul este cel care invoca puterea divina pentru a proteja sufletul copilului si pentru a-l separa pe acesta de pacatul stramosesc. Acum, nasul va trebui sa raspunda intrebarilor preotului si sa interactioneze cu acesta. A doua parte a slujbei este cea reprezentata de Botezul propriu zis, cand nasul este cel care dezbraca bebelusul. La botez, tot nasul imbraca bebelusul si il tine in brate.

Avand in vedere toate aceste responsabilitati ale nasului, este evident de ce un set cadou nasi cu obiecte de buna calitate este un cadou pe care acestia il merita, mai ales ca responsabilitatile nu se opresc aici.

Dupa slujba, nasul are rolul de martor pentru miruire. Aceasta este facuta de preot si nasul raspunde in continuare cerintelor acestuia. Dupa aceea, nasul il imbraca pe copil cu hainutele noi si primeste in brate copilul. La finalul slujbei, nasul este cel care duce copilul in fata altarului alaturi de nas, care trebuie sa ridice copilul. La finalul ceremoniei, tot nasul este cel care trebuie sa faca donatii catre biserica.

Ulterior, nasul va fi tot timpul prezent in viata copilului, pentru ca rolul sau de parinte spiritual nu se termina niciodata. El va fi cel care il va invata pe copil, ar trebui sa fie cel care il duce pentru prima data la biserica si cel care se ingrijeste de viata spirituala a copilului. Avand in vedere toate acestea, nasul este mereu in viata copilului, il ajuta si are grija de el, deci periodic ar trebui recompensat cu un cadou.

0 Shares
You May Also Like