Cei mai mari ucigasi ai afacerilor

Cei mai mari ucigasi ai afacerilor

0 Shares
0
0
0

Cand pierzi o slujba care ti-a placut si care ti-a oferit satisfactie financiara, te simti frustrat nu atat pentru ca ai visat sa fii acolo, ci pentru ca ai nevoie de ea, ti-a permis sa-ti satisfaci nevoile de baza ca fiinta umana in societate, dar cand iti vezi firma murind in fata ochilor tai, cea pe care ai construit-o cu mult efort si speranta, asta intr-adevar este o lovitura grea din care e greu sa-ti revii.

75% dintre companii mor din cauza unor erori in management, fie ca este vorba de lipsa de conducere, probleme in cadrul organizatiei sau, de asemenea, dificultati de adaptare la noile circumstante, iar alti 70% esueaza atunci cand fondatorul lor moare.

Niciunul dintre motivele expuse mai sus nu ar trebui sa fie suficient pentru a desfiinta o companie, in primul rand pentru ca problemele interne si externe pot fi rezolvate cu strategii adecvate, iar in al doilea rand pentru ca o companie de succes este mai mult decat fondatorul ei, putem intreba firme precum Disney si Apple.

Lipsa analizei strategice

Pentru ca o companie sa ramana pe linia de plutire, trebuie sa aiba strategii interne si de marketing bune. Pentru asta, este necesar sa examinam situatia in care compania este scufundata in acel moment si sa ne gandim cum vom actiona pentru a o imbunatati.

Multe marci au avut denivelari in istorie in care au depus eforturi creand produse care nu sunt nici inovatoare, nici adecvate, iar fiecare astfel de greseala inseamna o pierdere semnificativa de bani.

Management teribil al resurselor

Ai fi surprins sa stii cate companii pacatuiesc nestiind sa aloce corect banii, printre aceste greseli se numara folosirea banilor destinati companiei in cheltuieli personale, nerespectarea conturilor de creanta, datorie de bani etc. Nu exista sentiment mai imbucurator decat a munci in liniste, stiind ca ti-ai indeplinit toate indatoririle financiare.

Lipsa de conducere si de delegare

Un lider adevarat trebuie sa aiba curajul sa ia decizii importante in diverse imprejurari in care este implicata firma si sa stie cum si cui sa delege anumite activitati. O companie cu lipsa de leadership va fi una care va ramane in timp si nu va putea evolua. E ca un avion pilotat de nimeni.

Pierderea controlului asupra companiei

Majoritatea afacerilor tind sa fie oarecum informale la inceput, iar partenerii de afaceri tind sa fie membri ai familiei sau persoane cu care aveti o relatie personala. Din pacate, acest lucru se preteaza la pierderea controlului asupra companiei, supunand-o la declin. Cand vorbim de control, ne referim in principal la cheltuieli prioritare, inventarul companiei, personal, venituri si vanzari. Daca nu se realizeaza o ordine detaliata si atenta a proceselor legate de companie, incetul cu incetul o vom pierde asa cum am pierdut controlul asupra acesteia.

Acum ca esti constient de aceste riscuri si le poti evita inca de la inceput, consideram ca esti pregatit sa iti iei inima in dinti si sa iti deschizi propria afacere, cu ajutorul www.doczilla.ro, care te ajuta cu dosarele pentru infintarea acesteia, indiferent ca doresti sa optezi pentru un PFA sau un SRL.

0 Shares
You May Also Like