4 soluții pentru a-ți păstra apartamentul răcoros pe timpul verii

4 soluții pentru a-ți păstra apartamentul răcoros pe timpul verii

0 Shares
0
0
0

Vara este perioada anului care poate fi plină de provocări atunci când vine vorba de menținerea apartamentului tău la o temperatură optimă. Când temperaturile cresc, devine din ce în ce mai dificil să te simți confortabil în propria locuință. Cu toate acestea, există câteva soluții simple și eficiente pe care le poți aplica pentru a-ți păstra apartamentul răcoros pe timpul verii.

 

  1. Achiziționează un aparat de aer condiționat și folosește-l cu cap

Cel mai simplu și cel mai eficient mod de a-ți păstra apartamentul răcoros este să cumperi un aparat de aer condiționat. Acesta te va ajuta să menții temperatura interioară la un nivel confortabil chiar și în cele mai fierbinți zile de vară. Cu toate acestea, este important să folosești aparatul de aer condiționat cu cap, pentru a evita costurile excesive la energie electrică. Setează termostatul la o temperatură confortabilă și lasă aparatul să funcționeze pentru a putea menține acea temperatură. De asemenea încearcă să eviți folosirea aerului condiționat în perioada în care ești în locuință fiindcă folosirea constantă și nejustificată poate avea repercusiuni asupra sănătății tale. Găsești aer conditionat aici, de la un site specializat în instalații, roinstalatii.ro.

 

  1. Izolează-ți termic apartamentul sau casa

Izolarea termică nu este doar pentru perioada rece a anului. Această soluție poate fi la fel de utilă și în timpul verii, pentru a-ți păstra apartamentul răcoros. În funcție de construcția locuinței tale, izolația termică poate fi realizată prin adăugarea unor materiale termoizolante în pereți sau în tavan. De asemenea, poți izola termic ferestrele pentru a preveni pierderea de căldură și pentru a reduce transferul de căldură din exterior. 

 

  1. Acoperă într-un mod corespunzător ferestrele ziua

Ferestrele pot fi o sursă majoră de căldură pe timpul verii. Pentru a reduce transferul de căldură din exterior, poți acoperi ferestrele cu jaluzele, perdele sau draperii de culori închise și dense. În funcție de materialul din care sunt făcute, acestea pot reduce transferul de căldură cu până la 45%. De asemenea, poți utiliza folie specială pentru ferestre, care poate reduce transferul de căldură cu până la 70%. 

 

  1. Aerisește bine apartamentul pe timpul nopții/dimineții

Aerul rece din exterior poate fi un mod eficient de a-ți răci apartamentul pe timpul verii. În loc să lași geamurile deschise pe parcursul zilei, când temperatura este ridicată, poți încerca să le deschizi în timpul nopții sau chiar a dimineții, când temperatura este mai scăzută. În acest fel, vei putea să aerisești apartamentul și să reduci temperatura interioară. 

 

În concluzie, există câteva soluții simple și eficiente pe care le poți aplica pentru a-ți păstra apartamentul răcoros pe timpul verii. Achiziționarea unui aparat de aer condiționat, izolarea termică, acoperirea ferestrelor și aerisirea corectă a apartamentului sunt doar câteva dintre aceste soluții. Cu puțină planificare și cu aplicarea acestor soluții, vei putea să te bucuri de confortul casei tale în timpul verii, fără a fi nevoit să te confrunți cu temperaturi ridicate.

 

sursa foto: pexels.com

0 Shares
You May Also Like