7 beneficii ale călăriei

0 Shares
0
0
0

Există multe motive și multe beneficii ale călăriei, de aceea toată lumea ar trebui să experimenteze călăria măcar o dată în viață. Am evidențiat șapte motive pentru care ați putea dori să începeţi să practicaţi călăria în mod frecvent.

1. Exercițiu distractiv

Călăria este un exercițiu distractiv… „dar calul nu face toată treaba?”… Cam aşa ar putea arăta lucrurile de la sol, dar odată ce v-aţi urcat în șa și simțiţi că fiecare mușchi din corp începe să lucreze, veţi începe în curând realizați că echitația este genul de sport care oferă un antrenament pentru întregul corp!

2. Forța nucleului

Călăria este un exercițiu izometric, astfel încât anumiţi mușchi specifici sunt vizați pentru a rămâne într-o anumită poziție. Indiferent dacă lucrați pentru pierderea în greutate, tonifiere musculară sau abdomen de oțel, atunci acest exercițiu de întărire a nucleului este cu siguranță pentru dvs.!

3. Postura

Călăria este în totalitate despre cum stai în şa. Călăria în mod regulat vă îmbunătățește postura chiar și după ce coborâţi din șa.

4. Tonus muscular

Pe lângă forța și postura de bază, veți obține un antrenament complet al corpului, care vă va îmbunătăți tonusul muscular în tot corpul.

5. Relaxare

Călăria este relaxantă. De fapt, s-a demonstrat faptul că aceasta reduce spasticitatea musculară, deoarece mușchii tensionaţi sunt întinși datorită mișcării naturale a calului. Știm că o plimbare poate fi relaxantă. Când un cal merge cu un călăreț pe spate, pelvisul călărețului se mișcă în aceeași mișcare ca și cum ar merge. În plus, călăria mărește gama de mișcare a articulațiilor, permițând călăreților să se miște mai liber.

6. Rezolvarea problemelor

Călăreții trebuie să învețe să rezolve problemele și să ia decizii rapide din spatele calului. De exemplu, dacă un cal doreşte să meargă într-un sens și călărețul dorește să meargă în celălalt, el/ea trebuie să stabilească cum să facă un animal de 500 kg să meargă în direcția pe care călărețul a ales-o într-un mod uman și sigur. Se pot întâmpla lucruri neașteptate și călăreții trebuie să gândească rapid pentru a rămâne în siguranță și în control.

7. Mental și emoțional

Caii sunt creaturi sociale, la fel ca oamenii. Capacitatea de a comunica și de a interacționa cu un animal s-a dovedit deja a avea un efect pozitiv asupra oamenilor, așa cum au experimentat cei implicați în programele de călărie terapeutică. Programele de echitație terapeutică au implicat copii care nu vorbesc prea mult cu oamenii. Dar când erau în preajma cailor, ace;tia s-au deschis și comunicarea nu a fost o problemă. Copiii au văzut calul de terapie ca pe tovarășul și confidentul lor. Caii sunt animale de companie minunate și mulți călăreți își numesc caii cei mai buni prieteni.

O destinaţie minunată pentru plimbări cu calul este Braşovul.  De ce să nu vă planificaţi chiar acum un weekend de activități în Brașov, printre care şi o plimbare cu calul? Vă veţi putea bucura de un traseu prin natură, de ape, dealuri, munţi, pădure, aer curat, veţi impune propriul ritm, fiind în acelaşi timp supravegheat îndeaproape de o persoană cu experienţă şi cu abilităţi de ghid ecvestru.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…