Diferenta dintre grupul electrogen si generatorul electric

Diferenta dintre grupul electrogen si generatorul electric

0 Shares
0
0
0

O intrebare frecventa pusa de majoritatea celor interesati de un generator electric este: „care este diferenta dintre un grup electrogen si un generator electric?”. Avand anumite asemanari, se genereaza multa confuzie cu privire la care sunt diferentele lor. La urma urmei, ambele au aceeasi functie in imaginatia populara: sa furnizeze energie electrica atunci cand reteaua de alimentare esueaza sau nu exista. Sau cand este necesara o contributie suplimentara.

Cu toate acestea, aceste asemanari apropiate se termina aici. Diferenta dintre un grup electrogen si un generator electric este relevanta. Si determina tipul de sistem pentru a genera energie adecvata in fiecare caz.

Diferenta dintre generator si grup electrogen

Grupurile electrogene au un motor independent. Acest motor transforma un sistem de generare a energiei electrice. In timp ce un generator de electricitate produce energie fara ajutorul unui motor separat, o face singur.

Grupurile electrogene au doua parti care se unesc pentru a produce energie mecanica. Si transforma energia mecanica in energie electrica. Alternatorul tau este elementul care transforma energia produsa de motor.

Generatoarele electrice genereaza energie printr-un motor care creeaza energie mecanica. Acelasi motor il transforma si il expulzeaza sub forma de energie electrica printr-un rotor.

Aceasta, la randul sau, implica alte diferente.

Puterea. Este mult mai mare la grupurile electrogene decat la generatoarele electrice. In primul, este de obicei mai mare de 10 Kva, iar in cel din urma, mai mic decat aceasta cifra.

Aspectul. Grupurile electrogene sunt mari, in timp ce generatoarele sunt sisteme compacte.

Portabilitate. Ambele sunt portabile. Diferenta dintre un generator electric si un grup electrogen este ca primul poate fi incarcat si transportat confortabil dintr-un loc in altul. Cele doua pot fi instalate intr-un loc in care raman sau pot fi portabile pentru a le duce cu utilaje grele pana la locul unde vor fi folosite.

Si presupune, de asemenea, o diferenta de utilizare intre un generator electric si un grup electrogen.

Cand este necesar un generator electric?

Cand are loc o intrerupere a curentului care afecteaza locuinta sau un spatiu comercial mic sau mijlociu. Sau cand este necesara alimentarea cu energie electrica intr-o lucrare sau loc in care nu are acces la reteaua de alimentare .

Cand este necesar un grup electrogen?

Cand exista deja o retea electrica ca suport pentru furnizarea de energie electrica alternativa in caz de accidente sau catastrofe naturale care implica defectarea retelei principale. Este, de asemenea, utilizat pentru a furniza energie suplimentara sau suplimentara unor facilitati precum spitale sau centre medicale. Sau pentru a aduce energie electrica in zonele in care o problema specifica impiedica accesul la reteaua electrica principala pentru un numar mare de utilizatori.

In concluzie, grupurile electrogene se reincarca cu combustibil sau cu o sursa de energie care nu provine din reteaua electrica ca si acest generator 7500E+ATS 6kW automatizare. UPS-ul sau sursa de alimentare neintreruptibila este incarcata cu energie de la retea, pe care o stocheaza in baterii. Este mai stabil si mai imediat, dar si mai limitat in capacitatea sa de aprovizionare.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…