Ce este ETH Gate

A favorizat SEC moneda Ethereum? Explicația incidentului ETH Gate

0 Shares
0
0
0

Teoria conspirației sau unul dintre cele mai mari scandaluri din lumea criptomonedelor? Termenul “ETH Gate” a fost pe buzele fiecărui susținător al XRP în ultimele luni și, tot mai mult, în comunitatea mai largă a criptomonedelor. În centrul acestei probleme se află decizia Comisiei pentru Valori Mobiliare și Bursa din Statele Unite (SEC) de a clasifica Ethereum (ETH) drept un bun non-securizat, contrastând puternic cu acțiunile legale în curs împotriva Ripple și a tokenului XRP.

Ce este ETH Gate?

“ETH Gate” se referă la o teorie care susține că Fundația Ethereum și ConsenSys au dezvoltat relații strânse cu indivizi cheie din cadrul Comisiei pentru Valori Mobiliare și Bursa din Statele Unite (SEC) și alte entități precum JP Morgan, asigurând astfel un mediu regulamentar favorabil pentru Ethereum.

Unul dintre pilonii acestei teorii sunt emailurile lui Hinman, care au fost publicate mai devreme în acest an. În aceste emailuri, Hinman, cel care a ținut discursul semnificativ în 2018 declarând că Ethereum nu este o securitate, a interacționat cu co-fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, chiar înainte de discurs. Se spune că Hinman s-a consultat cu Buterin pentru a “înțelege dinamica operațională a Ethereum”.

Notabil, Bill Hinman s-a reîntors la firma de avocatură Simpson Thacher în 2020, după ce a părăsit SEC. Care este semnificația? Simpson Thacher este asociată cu Ethereum Enterprise Alliance. Prin urmare, armata XRP crede că decizia lui Hinman de a susține un discurs care acorda Ethereum o “trecere liberă” în reglementare ar putea să nu fi fost imparțială.

John E Deaton

Speculații ale Armatei XRP

John E Deaton, o figură vocală în comunitatea XRP și un observator atent al acțiunilor SEC, a prezentat cu migală acuzații care sugerează o rețea mai profundă de relații interconectate care indică posibile conflicte de interese. (Sunt atât de multe încât nu este posibil să le evidențiem pe toate într-un singur articol.) Afirmațiile sale au devenit cruciale în teoria “ETH Gate”, iar aici vom investiga mai in profunzime aceste conexiuni.

Mișcările strategice ale lui Joseph Lubin: Joseph Lubin, co-fondatorul Ethereum și fondatorul ConsenSys, se află în centrul afirmațiilor lui Deaton. Potrivit lui Deaton, în doar două luni de la numirea lui Jay Clayton în funcția de președinte al SEC, Lubin a făcut o angajare potențial strategică, aducându-l în echipa sa pe Patrick Berarducci de la firma de avocatură Sullivan & Cromwell. Acest gest este văzut de Deaton și de mulți în comunitatea XRP ca fiind mai mult decât coincidență.

Deaton a atras atenția asupra acestei conexiuni în trecut, susținând că ar fi putut oferi Ethereum un avantaj intern sau cel puțin o atitudine mai favorabilă din partea SEC. Sullivan & Cromwell este de asemenea remarcabilă pentru că Jay Clayton însuși a fost partener acolo înainte de mandatul său ca președinte al SEC.

Schimbul de emailuri Hinman-Lubin: Deaton face referire frecventă la schimbul de emailuri acum infame dintre Bill Hinman și Joseph Lubin. Pentru Deaton, această corespondență subliniază un nivel problematic de proximitate între o figură de reglementare și un actor semnificativ în sfera criptomonedelor.

Faptul că Hinman a trimis rapoarte către Lubin este văzut de Deaton ca un posibil semn de colaborare sau cel puțin un nivel ciudat de familiaritate. Mai mult, având în vedere remarcile ulterioare ale lui Hinman despre Ethereum ca fiind o non-securitate, în ciuda avertismentelor împotriva unor astfel de afirmații din partea Biroului Consilierului General al SEC.

Jay Clayton și One River Digital Asset Management: După mandatul său la SEC, Jay Clayton s-a alăturat companiei One River Digital Asset Management. Deaton subliniază acest pas ca un punct de dispută. One River este cunoscută pentru deținerile sale semnificative de Bitcoin și Ethereum. Deaton sugerează un conflict de interese potențial, punând la îndoială dacă deciziile lui Clayton în timpul mandatului său la SEC ar fi putut fi influențate de perspectivele viitoare ale carierei sau de asocieri care favorizau Ethereum.

Simpson Thacher, Ethereum Enterprise Alliance și Hinman: Unul dintre cele mai semnificative puncte de dispută aduse în discuție de Deaton se referă la asociațiile lui Bill Hinman cu firma de avocatură Simpson Thacher. Această firmă a jucat un rol în Ethereum Enterprise Alliance.

Deaton sugerează că conexiunea lui Hinman cu Simpson Thacher și, implicit, cu Ethereum Enterprise Alliance, ar fi putut influența decizia sa de a declara public Ethereum o non-securitate.

În mod similar, un membru al comunității XRP cunoscut sub numele de domnul Huber a fost extrem de vocal și ridică întrebări convingătoare: “ETH Gate este o teorie a conspirației conform căreia SEC a încercat să creeze un monopol pentru Ethereum?” El argumentează că acesta este un efort concertat al puternicilor bănci de pe Wall Street, precum JPMorgan, de a “controla piața globală a criptomonedelor prin mituirea SEC pentru a obține un monopol pentru Ethereum.”

Ultimele știri despre ETH Gate

Zilele trecute, John E Deaton a indicat că ar putea fi dezvăluite informații noi și, potențial, compromițătoare, despre ETH Gate în curând. “Am spus întotdeauna că într-o zi vom afla adevărul complet. Astăzi este o zi mai aproape”, a scris Deaton pe Twitter în răspuns la avocatul lui Steven Nerayoff, Michael Scotto, care a indicat că Nerayoff este pregătit să-și facă cunoscute faptele “într-un moment și într-un mod care slujește interesele justiției și ale oamenilor”.

Steven Nerayoff, un consultant timpuriu pentru Ethereum, a avut acuzațiile de extorcare împotriva sa respinse în luna mai a acestui an. Deaton speculează că Nerayoff ar putea fi o sursă semnificativă de informații din interior, posibil legate de “trecerea liberă” reglementară a Ethereum. “Am harta”, a fost răspunsul fără echivoc al lui Nerayoff la tweet-urile speculative ale lui Deaton cu privire la această problemă, așa cum a raportat Bitcoinist astăzi.

Controversa “ETH Gate” ridică semne de întrebare cu privire la imparțialitatea SEC în tratarea diferitelor criptomonede. Cu toate că acuzațiile rămân neconfirmate, probele adunate conturează o imagine a unor abordări reglementare inconsistente și a posibilelor conflicte de interese.

Dacă aceste acuzații se vor dovedi adevărate rămâne de văzut, dar cu siguranță au alimentat un sentiment de urgență și de supraveghere în jurul politicilor SEC. Dacă insinuările făcute de Steven Nerayoff și John E Deaton se materializează în ceva substanțial, ETH Gate ar putea deveni un capitol pivotal în analele reglementării criptomonedelor.

La momentul actual, ETH se tranzacționa la 1.665 de dolari.

Sursa articol: CryptoBreaking.com

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Ce este Ethereum? Ethereum este o platforma blockchain descentralizata, open-source, cu functionalitate de contract inteligent. Ether (ETH) este…