Ce este Binance Coin (BNB) si cum functioneaza?

Ce este Binance Coin (BNB) si cum functioneaza?

0 Shares
0
0
0

Industria criptomonedei si blockchain-ului include numeroase proiecte si active care vizeaza diferite obiective. Nu este neobisnuit sa vezi proiecte care vizeaza rezolvarea unor nevoi similare.

Exista mai multe schimburi criptografice, de exemplu. Desi fiecare schimb poate varia in ceea ce priveste constructia si caracteristicile, acestea isi propun sa ofere comerciantilor de criptomonede un loc pentru a-si schimba activele intr-un sens mai larg. Uneori, un schimb de criptomonede poate avea propriul activ care este utilizat in anumite scopuri pe schimbul aferent, cum ar fi reduceri la comisioane pe platforma de tranzactionare.

Binance Coin (BNB) al schimbului Binance este un astfel de activ al schimbului cripto. Ce este o moneda Binance? BNB a inceput ca un activ vandut in oferta initiala de monede (ICO) a Binance, devenind o modalitate prin care utilizatorii de schimb Binance ar putea plati mai putine taxe de tranzactionare pe platforma odata cu lansarea schimbului.

De atunci, BNB si-a pastrat un rol in ecosistemul in crestere al Binance, deoarece Binance a devenit mai mult decat un schimb de active digitale.

Istoria Binance Coin

Nu putem povesti despre inceputurile Binance Coin fara a vorbi despre istoria schimbului Binance. Binance Coin a fost lansat in iulie 2017 cu o oferta initiala de monede (ICO). Jetoanele BNB au fost dispersate printre diversi participanti, inclusiv investitori ingeri si echipa fondatoare Binance, ca parte a ICO.

Iata o scurta descriere a modului in care jetoanele BNB au fost distribuite la inceput:

In timpul ICO, toate cele 100 de milioane de jetoane BNB disponibile pentru vanzarea publica au fost vandute cu 15 centi fiecare. Binance a strans un total de 15 milioane USD in Bitcoin (BTC) si Ethereum (ETH) de la acest ICO.

Din cele 15 milioane de dolari stranse, 35% au fost utilizate pentru a moderniza platforma Binance si sistemul de schimb, 50% au fost folosite pentru branding Binance, marketing si educarea noilor inovatori, iar restul de 15% au fost puse deoparte ca rezerva in caz de situatii de urgenta sau circumstante neobisnuite.

In timpul ICO si in primele zile, BNB a fost un token ERC-20 construit pe blockchain-ul Ethereum. Binance si-a deschis platforma de schimb criptografic la cateva zile dupa incheierea ICO de la jumatatea anului 2017.

Binance si-a lansat propriul blockchain nativ in 2019, numindu-l Binance Chain (BC). Odata cu BC a venit propria moneda BNB nativa a blockchain-ului. Utilizatorii au primit noua moneda BNB in schimbul jetoanelor lor BNB ERC-20 printr-un schimb de jetoane in 2019.

Cum functioneaza Binance Coin?

BNB este un activ cripto similar cu alte active digitale de pe piata, prin aceea ca valoarea creste si scade pe masura ce oamenii il folosesc si il comercializeaza. Oamenii pot detine BNB in portofele compatibile de pe schimburile cripto si pot trimite moneda direct altora pentru plati sau altfel.

De asemenea, v-ati putea intreba cum sa cumparati Binance Coin? Oamenii pot cumpara BNB printr-o serie de cai, cum ar fi propriul schimb criptografic al Binance, de exemplu. Ca intotdeauna, totusi, asigurati-va ca cercetati si respectati toate legile jurisdictionale aplicabile.

La un nivel mai tehnic, BNB lucreaza in tandem cu doua blockchain-uri specifice – Binance Chain si Binance Smart Chain (BSC). BSC este un blockchain separat construit pe langa Binance Chain, care ruleaza in paralel cu BC si ofera diferite caracteristici, cum ar fi capacitatea de contract inteligent.

La construirea BC, Binance a adaptat blockchain-ul pentru o performanta optima atunci cand a fost vorba de tranzactionarea in lant, punand bazele Binance DEX, schimbul descentralizat (DEX) al Binance, pe BC. Cu toate acestea, BC este limitat in ceea ce priveste potentialul blockchain-ului pentru dezvoltatori de a construi solutii pe acesta. Jetoanele BEP-2 sunt active construite pe lantul Binance.

Adaugand capacitati suplimentare ecosistemului sau, Binance a lansat Binance Smart Chain in 2020, oferind dezvoltatorilor mai multe functionalitati atunci cand isi construiesc proiectele blockchain pe BSC fata de BC. Jetoanele BEP-20 sunt active realizate pe Binance Smart Chain.

BSC gazduieste functionalitatea contractului inteligent, de exemplu, in timp ce BC nu. Binance Smart Chain este un blockchain separat de Binance Chain, dar ambele lanturi functioneaza paralel unul cu celalalt. BSC poate lucra si cu Ethereum Virtual Machine (EVM).

Interactiunea cu blockchain (BSC sau BC) necesita plata taxelor de retea in BNB.

Arderea BNB

Binance cheltuieste o parte din veniturile sale in fiecare trimestru pentru a cumpara inapoi si a arde Monede Binance, eliminandu-le total. Binance a efectuat continuu arderi trimestriale din 2017.

Binance va continua sa arda monede BNB in fiecare trimestru pana cand va cumpara si va distruge 100 de milioane de monede Binance, sau jumatate din oferta sa maxima initiala. Procesul scade oferta Binance Coin si ii afecteaza raritatea, ceea ce poate afecta valoarea activului.

Binance are, de asemenea, ceva numit Programul BNB Pioneer Burn, care evalueaza anumite situatii in care detinatorii BNB au pierdut irecuperabil BNB si le ramburseaza, scazand suma din urmatoarea ardere BNB.

Pentru ce se foloseste Binance Coin?

Utilizarea Binance Coin vine in concordanta cu cresterea Binance. Activul a inceput initial ca un vehicul pentru a strange fonduri pentru schimbul Binance. Binance a castigat rapid o tractiune semnificativa ca schimb de criptomonede dupa lansarea sa in 2017. Binance a crescut de la stadiul de platforma de schimb la cel de ecosistem sub umbrela marcii Binance.

De-a lungul anilor, Binance a lansat un DEX, doua blockchain-uri, o optiune de tranzactionare cripto peer-to-peer (P2P), o optiune pentru imprumutul cripto si multe altele. BNB a crescut in conformitate cu extinderea Binance.

Utilizatorii pot folosi monede BNB pentru a plati tranzactiile pe Binance Exchange. Moneda BNB a servit istoric ca o metoda de reducere a taxelor pe schimbul de criptomonede Binance, clientii bursei platind comisioane mai mici prin detinerea de BNB si platirea taxelor platformei in BNB. Binance va extinde optiunea de a primi o reducere de 25% la comisioanele de tranzactionare la plata folosind BNB pana pe 13 iulie 2022, la 23:59:59 UTC. In plus, BNB a devenit si o componenta a altor produse Binance.

In plus, comerciantii pot accepta BNB ca forma de plata, oferind clientilor mai multe optiuni in ceea ce priveste metodele de plata. In plus, BNB este folosit pentru diverse lucruri in industria divertismentului, de la plata cadourilor virtuale pana la achizitionarea de bilete de loterie.

Binance Coin poate fi folosit pentru a investi in actiuni, fonduri tranzactionate la bursa (ETF) si alte active pe o varietate de platforme. Pe unele platforme, BNB poate fi folosit ca garantie pentru imprumuturi. Unele aplicatii permit utilizatorilor sa foloseasca Binance Coin pentru a imparti cheltuielile si pentru a plati prietenii si rudele.

Preturile si dinamica BNB

In general, pretul BNB a fluctuat istoric intr-un mod similar cu alte active cripto care se tranzactioneaza pe piata. Capitalizarea pietei Binance Coin a crescut de-a lungul anilor, depasind o evaluare de 70 de miliarde de dolari. In timpul ICO-ului Binance, BNB s-a vandut cu aproximativ 0,10 USD per jeton.

De la ICO-ul lui Binance, BNB a crescut semnificativ in valoare, ajungand uneori la un pret de peste 600 USD pe moneda. Este Binance Coin o investitie buna? Cresterea istorica a pretului sau ar fi generat probabil profit daca cumparatorii intrau si vindeau la momentele potrivite. Desi in viitor, doar viitorul va dezvalui incotro se va indrepta pretul BNB.

Binance si reglementarea

Dupa ce Binance si-a inceput operatiunile in 2017, a devenit unul dintre cei mai mari jucatori din spatiul cripto. Cu toate acestea, dificultatile de reglementare au aparut in special impotriva Binance in 2021. Binance s-a confruntat cu actiuni de reglementare din mai multe regiuni in 2021, inclusiv Insulele Cayman, Japonia, Malta, Tarile de Jos, Malaezia, Regatul Unit si Thailanda.

Autoritatea de conduita financiara din Regatul Unit, de exemplu, a ordonat platformei Binance sa inceteze toate operatiunile reglementate din Regatul Unit in iunie 2021 pentru ca nu avea autorizatia, inregistrarea sau licenta necesare. In mod similar, autoritatile malaeziene au raspuns prin depunerea unei plangeri penale impotriva Binance pentru ca functioneaza ca furnizor neautorizat de servicii de active virtuale (VASP) luna urmatoare.

Este Binance interzis in Statele Unite? Inainte de situatiile si conditiile din 2021, care au cauzat un declin in profit, Binance a anuntat eliminarea clientilor din Statele Unite de la bursa principala in 2019, desi Binance a deschis o platforma compatibila cu utilizatorii din SUA in acelasi an, numita Binance.US.

Ca raspuns la un control de reglementare sporit, Binance a declarat ca intentioneaza sa deschida birouri suplimentare in intreaga lume si sa caute licente in fiecare jurisdictie in care isi desfasoara activitatea. Binance isi consolideaza, de asemenea, capacitatile si resursele de conformitate, precum si divizarea sau restrictionarea unui numar de articole cu risc ridicat.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…