Care este diferenta dintre Bitcoin si Ripple?

Care este diferenta dintre Bitcoin si Ripple?

0 Shares
0
0
0

Exista atat de multa publicitate intensiva si confuzie in lumea blockchain, a registrului distribuit si a criptomonedei si un nume care apare din ce in ce mai mult in acel spatiu este Ripple. Sunt adesea intrebat despre diferenta dintre Bitcoin (inca cea mai cunoscuta criptomoneda bazata pe blockchain) si Ripple. Deci, in aceasta postare, incerc sa explic ce este exact Ripple si ce il face diferit de Bitcoin.

Inainte de a intra in mai multe detalii, intotdeauna, amintiti-va ca investitia in criptomonede sau jetoane este foarte speculativa, iar piata este in mare parte necontrolata sau nesupravegheata de reglementari sau legi. Oricine se gandeste la asta ar trebui sa fie pregatit sa-si piarda intreaga investitie.

Ripple vs Bitcoin

In timp ce Bitcoin este o moneda digitala conceputa ca mijloc de plata pentru bunuri si servicii, Ripple este un sistem de decontare a platilor, schimb valutar si remitere destinat bancilor si retelelor de plata. Ideea este de a oferi un sistem de transfer direct al activelor (de ex. bani, aur etc.) care sa se deconteze aproape in timp real si sa fie o alternativa mai ieftina, mai transparenta si mai sigura la sistemele de transfer folosite astazi de banci, cum ar fi Sistem de plata SWIFT.

Bitcoin se bazeaza pe tehnologia blockchain, in timp ce Ripple nu foloseste blockchain, ci foloseste un registru de consens distribuit folosind o retea de servere de validare si token-uri cripto numite XRP (uneori denumite Ripples).

Jetoane XRP

XRP – care este criptomoneda reala – este un jeton care este utilizat in reteaua Ripple pentru a facilita transferurile de bani intre diferite valute. Sistemele de decontare existente folosesc in general dolari SUA ca moneda comuna pentru conversia intre alte valute. Acest lucru implica comisioane de schimb valutar si necesita timp – motiv pentru care procesarea transferurilor bancare intre conturi din diferite tari dureaza adesea pana la trei zile.

Prin conversia mai intai a valorii transferului in XRP, mai degraba decat in ​​USD, comisioanele de schimb sunt eliminate si procesarea platilor este redusa la cateva secunde.

Bancile, inclusiv Fidor Bank, Santander, Commonwealth Bank of Australia si un consortiu de 61 de banci japoneze, au spus ca testeaza sau implementeaza aplicatii care utilizeaza sistemul de plata Ripple Network.

XRP este un jeton folosit pentru a reprezenta transferul de valoare prin reteaua Ripple. Spre deosebire de bitcoin, unde sunt create monede noi (pana la un nivel limitat) ca recompense pentru participantii care ofera putere de calcul pentru a mentine reteaua blockchain, Ripple a creat 100 de miliarde de monede XRP la inceputul sau.

Ripple a adaugat recent o noua functie prin care, printr-un sistem de contract inteligent (escrows), compania isi elibereaza 1 miliard din detinerea XRP in fiecare luna pentru a ajuta la finantarea operatiunilor comerciale, a stimula clientii si a vinde investitorilor acreditati. Orice jetoane neutilizate vor fi plasate inapoi in escrow. Potrivit surselor interne, luna trecuta (care a fost prima luna de escrow) Ripple a folosit doar aproximativ 100 de milioane si a pus 900 de milioane inapoi in escrow.

Unde pot cheltui moneda XRP a retelei Ripple?

Unde pot cheltui moneda XRP a retelei Ripple?

Ripple nu a fost niciodata conceput pentru a fi o moneda sau o metoda de plata. Cu toate acestea, exista o mica lista de comercianti care accepta plata online in jetoane XRP. De exemplu, puteti cumpara miere, sosuri iute si bijuterii. Puteti gasi o lista de furnizori care se presupune ca sunt dispusi sa accepte XRP-ul Ripple, dar lucrurile se schimba constant, iar unii care sunt enumerati acolo nu o accepta sau nu o mai accepta. Cazul de utilizare principal pentru XRP este destinat transferului de alte valute (sau chiar marfuri, cum ar fi aurul sau petrolul) prin reteaua Ripple.” De fiecare data cand o organizatie care transfera bani (sau active), cum ar fi o banca, utilizeaza reteaua pentru a efectua un transfer si decontare, costul este dedus intr-o suma mica de XRP. Asta le confera monedelor XRP valoarea lor – in anumite moduri, ele pot fi considerate „combustibil” pentru masinile care efectueaza aceste transferuri.

Cum pot investi in Ripple? Si ar trebui?

Ripple a castigat cu siguranta mult avant, iar lista organizatiilor care il folosesc indica faptul ca tokenurile in sine vor deveni marfuri valoroase. De fapt, anul trecut, cresterea valorii unui token XRP a depasit Bitcoin sau orice alta criptomoneda. La inceputul anului 2017, un XRP era evaluat la 0,006 USD. Au atins varful, la inceputul acestui an, la 3,87 GBP, inainte de a scadea rapid la valoarea lor actuala de aproximativ 1 USD per XRP.

XRP sunt tranzactionate pe bursele de criptomonede precum Binance si Poloniex. De obicei, nu este posibil sa le cumparati cu monede existente emise de guvern (fiat) – va trebui sa cumparati mai intai Bitcoin sau Ethereum, apoi sa le transferati la o bursa pentru a le tranzactiona pentru XRP.

In ceea ce priveste intrebarea „ar trebui?” – Ei bine, deoarece nu sunt un consilier financiar, nu as da sfaturi de investitii, dar este corect sa spunem ca adoptarea Ripple de catre institutiile financiare majore este, in general, considerata a fi un indicator puternic al valorii viitoare a XRP. Cu toate acestea, inainte de a investi in orice criptomoneda, ar trebui sa o cercetati amanuntit si sa va decideti daca este probabil sa fie sau nu un activ valoros in viitor. Dupa cum am vazut, valoarea tuturor criptomonedelor este foarte volatila si poate scadea la fel de repede pe cat creste. Un sfat solid este sa nu investiti niciodata mai mult decat va puteti permite sa pierdeti.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Ce este Ethereum? Ethereum este o platforma blockchain descentralizata, open-source, cu functionalitate de contract inteligent. Ether (ETH) este…