Care este rolul turbo-ului intr-un motor ?

Care este rolul turbo-ului intr-un motor ?

0 Shares
0
0
0

Fiecare motor cu ardere produce o anumita putere in functie de deplasarea sa. Puterea motoarelor cu ardere este legata de combinatia a trei factori, care sunt: ​​combustibil, oxigen si temperatura de ardere.

Orice modificare a oricaruia dintre acesti factori afecteaza puterea motorului. Rolul unei turbosuflante Cluj sh este de a creste cantitatea de aer (oxigen) din motor, pentru a creste puterea si performanta motorului.

Locul turbosuflantei in motor

Turbosuflantanu face parte integranta din motoarele cu combustie. Nu este conectata mecanic la motor si totusi prezenta sa influenteaza foarte mult puterea motorului.

Turbosuflanta este conectata doar la colectorul de gaze de esapament si la circuitul de admisie a aerului. Functionarea sa se bazeaza pe un principiu de mare simplitate: o turbina se roteste sub presiunea gazelor de esapament, este conectata printr-o axa la un compresor, care prin comprimarea aerului permite o cantitate mai mare de oxigen sa patrunda in cilindri.

Asa-numitele modele twin-turbo sunt utilizate pe motoare in V, in acest tip de configuratie are loc un turbo pe fiecare dintre grupurile de cilindri.

Ce aduce turbo nou?
Care este rolul turbo-ului intr-un motor ?

Turbosuflantele sunt folosite foarte mult in aceste zile si, desi nu stim exact cum functioneaza, stim ca inseamna putere adaugata motorului. Influentand cantitatea de aer admisa in motor, turbo-urile imbunatatesc arderea amestecului de aer combustibil, ceea ce creste puterea si performanta motorului, reducand in acelasi timp emisiile de substante nocive.

In plus, aceasta optimizare a combustiei ofera, de asemenea, o reducere notabila a consumului de combustibil, in special pe calatorii lungi. Turbo influenteaza, de asemenea, dimensiunea si greutatea motoarelor, deoarece sursa de alimentare a acestora reduce deplasarea si, prin urmare, dimensiunea lor.

Turbo dublu: ce este?

Multe motoare cu turbosuflanta au doua turbocompresoare in loc de unul. Aceste doua turbine sunt putin mai mici si impart fluxul de esapament din cilindri. Astfel, daca sistemul este echipat cu 6 cilindri, fiecare turbo va folosi 3 dintre acesti cilindri.

Principalul avantaj al acestui turbo dublu este reducerea in greutate in comparatie cu un singur turbo mare.

Pentru a avea suficienta putere, un singur turbo de dimensiuni impunatoare ar avea nevoie de mai multa energie. Prin urmare, vehiculul ar avea nevoie de performante mai mari ale motorului pentru a accelera.

Acest lucru nu se aplica in cazul in care masina ta este echipata cu turbo dublu care furnizeaza suficient aer comprimat, chiar si la viteza redusa. Acestea ofera, de asemenea, suficienta energie atunci cand viteza este mai mare.

Care sunt avantajele unei turbosuflantei?

Avantajele unei turbosuflante sunt numeroase:

– Capacitatea motorului este imbunatatita.

– Cu privire la instalare

– Viteza unei masini este crescuta fara a utiliza un motor puternic.

– Masinile echipate cu o turbosuflanta sunt ecologice deoarece acest sistem aduce mult mai mult aer motorului, astfel arderea este mai eficienta, mai completa si mai curata.

– Masinile echipate cu un turbosuflanta sunt economice. Cu aceasta componenta mecanica, energia produsa de gazele de esapament este transformata in energie. Astfel, motoarele supraalimentate consuma putin combustibil in comparatie cu motoarele aspirate natural.

0 Shares
You May Also Like