Ce acopera politele de asigurare de sanatate

Ce acopera politele de asigurare de sanatate?

0 Shares
0
0
0

Sistemul National de Sanatate este format dintr-un set de entitati publice si private care furnizeaza servicii de aceasta natura populatiei, dar diferentele dintre serviciile de sanatate care exista in tara sunt intelese? In special, ce implica contractarea unei asigurari de sanatate specializate.

O asigurare este un contract prin care societatea de asigurari este obligata, prin plata unei prime, sa compenseze un prejudiciu sau sa plateasca o suma de bani, atunci cand eventualitatea este verificata, in termenii conveniti.

Asigurarile specializate de sanatate au, printre obiectivele sale principale, sa fie optiuni de sprijin pentru ca oamenii sa se protejeze sau sa anticipeze costurile medicale ridicate necesare.

Ce acopera asigurarile de sanatate?

  1. Ofera servicii de prevenire si restaurare pentru sanatatea celor care o angajeaza, cu ajutorul resurselor proprii si/sau prin intermediul unor terte parti (medici, asistente medicale, printre altele).
  2. Acesta acopera acoperirea nevoilor de baza, cum ar fi consultarile cu medicii generalisti si specialistii, precum si studiile de laborator si de cabinet.
  3. Ofera servicii care au ca scop realizarea actiunilor terapeutice si de reabilitare necesare recuperarii Sanatatii Asiguratului, inclusiv spitalizarea, daca este cazul.

OVB Allfinanz Romania asigurari de viata vine cu mai multe solutii in acest sens.

Un mare avantaj al asigurarii de sanatate este tocmai usurinta efectuarii monitorizarii personale a sanatatii, care se poate face fara a fi bolnav si fara a avea un diagnostic definitiv. Serviciile preventive sunt utilizate pentru a detecta o boala sau pentru a ajuta la identificarea factorilor de risc.

Acest lucru se traduce intr-o actiune anticipata in favoarea mentinerii unei calitati optime a vietii; urmarirea pe anumite aspecte prioritare ale sanatatii, fara a astepta sa sufere ceva incurabil sau care depaseste capacitatea de a plati si uneori, exista cei care decid sa aiba o asigurare medicala dupa ce s-a confruntat cu un eveniment care a implicat unele costuri ridicate de spitalizare sau care a destabilizat economia personala si familiala.

 Asigurare de viata

Ceva destul de important de retinut este ca atunci cand angajam o asigurare de viata suntem supusi platii unei prime care include o taxa lunara sau o contributie.

Cand oamenii angajeaza cand sunt mai tineri, asigurarea de viata are o prima mai mica decat daca angajam cand suntem mai in varsta.

Pe de alta parte, exista oameni care ar considera interesant sa ib o sigurare doar pentru protectie juridica si nu pentru a-si colecta capitalul; Acest lucru este destul de comun in tarile in care exista mecanisme eficiente de punere in aplicare a drepturilor lor.

Protectia afacerii:

Platind asigurari de viata, putem accesa protectie juridica si financiara care va merge in beneficiul nostru pentru propriile noastre sau pentru alte intreprinderi care cu siguranta au nevoie de sprijin financiar, deci este esential sa avem acoperire.

Protectia mostenitorilor:

Desi aceasta asigurare nu va garanta satisfactia deplina, asa cum ar fi daca am avea o familie si am avea copii, ne poate oferi o anumita liniste stiind ca sunt acoperiti impotriva cazului nefericit de deces fara a avea descendenti.

De ce trebuie sa stim motivele pentru care oamenii mor?

Este important sa stim de ce mor oamenii pentru a imbunatati modul in care oamenii traiesc. Masurarea cati oameni mor in fiecare an ajuta la evaluarea eficientei sistemelor noastre de sanatate si la directionarea resurselor catre locul in care este cel mai necesar. De exemplu, datele despre mortalitate pot ajuta la concentrarea activitatilor si a alocarii resurselor intre sectoare precum transportul, alimentatia si agricultura si mediul, precum si sanatatea.

COVID-19 a evidentiat importanta ca tarile sa investeasca in sistemele de inregistrare civila si statistica vitala pentru a permite numararea zilnica a deceselor si eforturile directe de prevenire si tratament. De asemenea, a evidentiat o fragmentare inerenta a sistemelor de colectare a datelor din majoritatea tarilor cu venituri mici, unde factorii de decizie politica inca nu stiu cu incredere cati oameni mor si care sunt cauzele.

Pentru a aborda acest decalaj critic, OMS a colaborat cu actori globali pentru a lansa Revealing the Toll of COVID-19: Technical Package for Rapid Mortality Surveillance and Epidemic Response. Prin furnizarea de instrumente si indrumari pentru supravegherea rapida a mortalitatii, tarile pot colecta date privind numarul total de decese pe zi, saptamana, sex, varsta si locatie, permitand astfel liderilor din domeniul sanatatii sa declanseze eforturi mai oportune pentru imbunatatirea sanatatii.

In plus, Organizatia Mondiala a Sanatatii dezvolta standarde si bune practici pentru colectarea, prelucrarea si sinteza datelor prin Clasificarea internationala a bolilor consolidata si imbunatatita (ICD-11) – o platforma digitala care faciliteaza raportarea in timp util si exacta a datelor despre cauzele de deces pentru tari. sa genereze si sa utilizeze in mod obisnuit informatii de sanatate care sunt conforme cu standardele internationale.

Colectarea si analiza de rutina a datelor de inalta calitate privind decesele si cauzele decesului, precum si a datelor despre dizabilitate, dezagregate in functie de varsta, sex si locatie geografica, este esentiala pentru imbunatatirea sanatatii si reducerea deceselor si a dizabilitatii in intreaga lume.

Estimarile globale de sanatate ale OMS, din care sunt extrase informatiile din aceasta fisa informativa, prezinta date cuprinzatoare si comparabile legate de sanatate, inclusiv speranta de viata, speranta de viata sanatoasa, mortalitatea si morbiditatea si povara bolilor la nivel global, regional si national, dezagregate dupa varsta, sex si cauza. Estimarile publicate in 2020 raporteaza tendintele pentru mai mult de 160 de boli si leziuni anual din 2000 pana in 2019.

0 Shares