Mașini de vânzare în tendințe: ce să urmărești pe piață?

0 Shares
0
0
0

Piaţa de maşini de vânzare este într-o continuă evoluţie, pe măsură ce noi tendinţe îşi fac apariţia şi se impun la nivelul pieţei. Nu toate maşinile din piaţa se vând la fel de bine, unele vor fi căutate, altele poate nu vor mai face parte din ofertele dealerilor. 

Maşinile de vânzare în tendinţe sunt acele maşini care sunt ceva mai prietenoase cu mediul înconjurător, care nu au consum atât de mare, care sunt puternice şi au dotări, caracteristici de top. De asemenea, maşinile în tendinţe pe piaţa vor fi cele care au cel mai bun raport calitate-preţ de fiecare dată şi care vor aduce satisfacţie clienţilor indiferent de preţurile plătite pe ele.

Cum ajung unele mașini de vânzare în tendințe?

Ca să ajungă în tendinţe o maşină de vânzare ar trebui să bifeze câteva lucruri importante: să aibă dotări de top, să fie modernă, să fie accesibilă, să o găseşti în toate ofertele, să fie căutată, cerută, să aibă performanţe care depăşesc performanţele maşinilor ce nu fac parte din tendinţe. 

În plus, o maşină de vânzare care ajunge în tendinţele din piaţă va fi acea maşină care va putea fi folosită şi peste 2-3 ani fără probleme şi care va avea de fiecare dată aceleaşi performanţe de top. Doar cele mai bune maşini de vânzare, de la producători de top, care reuşesc să găsească echilibrul perfect între ce oferă şi ce vor clienţii de la ele vor reuşi să se menţină în topul tendinţelor din piaţa auto.

Maşinile de vânzare în tendinţe nu vor fi cele mai ieftine, dar nici cele mai scumpe, vor trebui să treacă prin nişte etape şi să îndeplinească criterii din ce în ce mai stricte ca să ajungă rapid pe listele de maşini în tendinţe din piaţă.

Mașini de vânzare: Găsește vehiculul perfect pentru tine la prețuri competitive

Sfaturi de aplicat dacă ești în căutarea unei mașini second hand

Dacă eşti interesat de maşini de vânzare în tendinţe iată ce trebuie să urmăreşti pe piaţă:

  • Maşinile electrice – maşinile electrice sunt din ce în ce mai populare, sunt alternative excelente la maşinile pe benzină care poluează extrem de puternic mediul înconjurător. Cele mai populare maşini electrice de pe piaţă, care se află şi în tendinţe, sunt Tesla Model 3, Hyundai Kona Electric sau Kia Niro EV. 

Piaţa maşinilor electrice este într-o continuă expansiune, apar noi modele mereu, maşinile de vânzare electrice vor fi tot mai cerute pe măsură ce se modifică legislaţia legată de maşinile normale pe benzină în încercarea de oprire a poluării globale. Aici va trebui să urmăreşti evoluţia bateriilor, autonomia maşinilor electrice, dezvoltarea infrastructurii de încărcare.

  • Maşinile hibride – sunt o combinaţie interesantă în tendinţe între maşinile cu motoare cu combustie internă și cele care au motoare electrice. Sunt în tendinţe pentru că nu toată lumea îşi permite să cumpere maşini electrice, trecerea la maşini electrice nu este tocmai una foarte uşoară pentru toată lumea;
  • SUV-urile – rămân populare, sunt modele noi şi actualizate la capitolul dotări şi funcţionalităţi în piaţă. Cele mai populare SUV-uri în tendinţe acum sunt Ford Bronco, Toyota RAV4 sau Hyundai Tucson. 

Spre deosebire de alte modele de maşini de vânzare în tendinţe, SUV-urile nu au atât de mulţi cumpărători pentru că nici nu poţi folosi un SUV peste tot şi nici nu este aşa uşor de întreţinut, costurile sunt ridicate dacă vrei să ai în garaj un SUV modern.

  • Maşinile de lux – deşi sunt scumpe şi te gândeşti că nu şi le permite toată lumea, vei fi surprins să afli că maşinile de lux sunt în tendinţe. 

Şoferii cu bani cauta maşini de lux pentru toate scenariile posibile, poţi să le cumperi la preţuri foarte bune dacă îţi găseşti un dealer care este dispus să mai acorde şi reduceri la cele mai tari modele de piaţă. Cele mai populare modele de maşini de lux care se află şi în tendinţe sunt Mercedes-Benz S-Class, BMW 7, Audi A8.

Ce alte mașini de vânzare sunt la căutare în acest moment?

  • Maşinile sport – sunt în tendinţe, sunt populare, sunt căutate mereu. Experienţa de condus când eşti la volanul maşinilor sport este una uau!, este amuzantă şi interesantă. Cele mai populare maşini sport în tendinţe din piaţa actuală sunt Porsche 911, Chevrolet Corvette şi Ford Mustang, iar pe lângă acestea, la o căutare pe Internet, vei descoperi multele altele care cu siguranţă ţi se vor potrivi;
  • Maşinile care se conduc singure – sunt în tendinţe, deşi nu le vezi pe şosele. Popularitatea lor creşte datorită eficienţei mai mari, siguranţei, teoretic mai mari. Se testează deja maşinile care se conduc singure şi pe şosele, companiile mari precum Waymo şi Uber se gândesc serios să se bazeze pe aceste maşini autonome pe viitor;
  • Maşinile „conectate” – sunt maşinile în tendinţe care sunt „legate” la internet şi au acces permanent la Internet. Maşinile acestea comunică cu alte maşini, infrastructură şi cu telefoanele şoferilor. Siguranţa este mai mare, confortul este mai mare, fiabilitatea este crescută şi ea, iar tot ce ţine de entertainment este la superlativ;
  • Maşinile personalizate – sunt maşinile în tendinţe personalizate în detaliu în funcţie de nevoile reale ale clienţilor. Vor fi incluse funcţii şi dotări care se mulează perfect pe stilul de condus, pe stilul de viaţă şi pe preferinţele oricăror şoferi. Oamenii îşi doresc şi îşi vor dori maşini unice care reflectă personalitatea şi care spun ceva despre ei;
  • CaaS-Car-as-a-platform – maşinile vor deveni mai mult decât vehicule, deja acest concept este în tendinţe când vine vorba şi de maşini de vânzare. Maşinile vor deveni rapid doar nişte platforme pentru servicii precum ride-hailing, entertainment şi e-commerce. Deşi este abia la început la capitolul dezvoltare, conceptul CaaS va schimba radical modul în care folosim şi ne raportăm la maşină şi deja vedem efectele sale dacă ne uităm cu atenţie la ce se întâmplă în piaţa maşinilor de vânzare.
0 Shares
You May Also Like