Vinul Rose - Ce trebuie să știe orice pasionat de vin

Vinul Rose – Ce trebuie să știe orice pasionat de vin?

0 Shares
0
0
0

Este bine cunoscut faptul că vinul rose a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani, fiind mai mulți factori care au jucat un rol important în acest sens. Fie că vorbim despre prospețimea sa, fie de versatilitate, de gustul delicios sau de culorile frumoase, vinul rose poate fi completarea perfectă pentru nenumărate activități.

Se poate servi seara pe plajă, pe terasă alături de prieteni, la restaurantul preferat sau în compania unei cărți bune, trebuie doar să alegi unul care să fie pe gustul tău. Te invităm să descoperi vin rose de la Budureasca, pentru că în magazinul online al Cramei Budureasca ai toate șansele să descoperi unele care să te satisfacă pe deplin.

Există un stereotip conform căruia vinurile rose sunt exclusiv pentru vară. Bineînțeles, acesta strălucește pe parcursul lunilor calde, însă poate fi savurat pe tot parcursul anului. În plus, este foarte versatil și se potrivește bine cu numeroase preparate, de la grătar la fructe de mare, brânzeturi și alte bunătăți picante, mai ales cele din bucătăria indiană sau thailandeză.

Creșterea popularității vinului rose

Vinul rose a cunoscut o creștere impresionantă a popularității în ultimii ani, iar statisticile arată că numai în 2020, consumul global a crescut cu 40%, depășind atât vinurile roșii, cât și pe cele albe. Această creștere poate fi atribuită evoluției percepției consumatorilor despre rose ca fiind un vin serios și de calitate, și nu doar o băutură la modă. De asemenea, a devenit preferatul tuturor românilor care sunt în căutarea unui vin proaspăt, foarte aromat și răcoritor, fiind ideal vara.

În plus, versatilitatea este una dintre cele mai mari calități, iar cel produs de Crama Budureasca este renumit pentru calitatea sa, fiind premium. Acest lucru se datorează faptului că doar strugurii roșii cei mai buni întră în componența vinurilor produse în zona Dealu Mare, fie că se obțin cupaje, fie unele cu caracteristici varietale unice.

Un vin rose pe care merita sa il incerci

Daca esti in cautarea unui vin rose de la Budureasca pe care să îl încerci, Rose din gama Exuberant este un exemplu excelent. Acesta s-a obținut din amestecul perfect al mai multor soiuri de struguri, Fetească Neagră, Merlot și Pinot Noir, iar rezultatul ne întâmpină cu o culoare roz pal deosebită. Aromele sunt intense si ne poartă cu gândul către prune și cireșe savuroase, bine coapte.

Echilibrul este una dintre principalele calități ale acestui vin, structura este complexă, iar aciditatea proaspătă, motiv pentru care Rose din gama Exuberant este o băutură plină de prospețime și eleganță, ușor de consumat. Se poate servi ca atare, fie alături de preparate precum cele din carne de pui, pește, brânzeturi, paste sau legume la grătar. Temperatura sa ideală este între 7 și 9 grade, iar astfel își va etala toate calitățile pe care le are de oferit.

O altă opțiune excelentă pe care merită să o descoperi este Busuioacă din gama Budureasca Premium. Culoarea sa roz intens este deosebită și pare că anunță parfumul de zmeură și capșună. Gustul este foarte bine structurat, nivelul de aciditate este echilibrat, iar finalul fructat amintește de sucul de rodie și coacăze. Bineînțeles, se poate servi ca atare, dar este excelent și alături de diferite preparate, în special cele din pește, brânzeturi, pui, salate sau fructe de mare. Pentru a fi pus în valoare se recomandă servirea sa la o temperatură între 7 și 9 grade.

În magazinul online al Cramei Budureasca sunt multe alte vinuri de înaltă calitate care te așteaptă și pe care merită să le descoperi. Tu ce alegi astăzi?

0 Shares