Agricultura- ce este ?

Agricultura- ce este ?

0 Shares
0
0
0

Agricultura este setul de activitati economice si tehnice legate de tratarea solului si cultivarea terenurilor pentru productia de alimente. Acesta cuprinde un intreg set de actiuni umane care transforma mediul natural. Pieseagricoleconst.ro este locul din care poti achizitiona toate piesele de care ai nevoie.

Actiunile conexe sunt cele care alcatuiesc asa-numitul sector agricol. Toate activitatile economice acoperite de acest sector se bazeaza pe exploatarea resurselor de care provine pamantul, favorizate de actiunea fiintei umane: alimente vegetale precum cereale, fructe, legume, pasuni cultivate si furaje; fibrele utilizate de industria textila; culturi energetice etc.

Agricultura include, de asemenea, o cerere globala pentru acest sector, iar serviciul alimentar mondial depinde in mare masura de clima si de tehnicile necesare pentru a putea face terenul fertil, isi pastreaza originea in proprietatea privata si in exploatarea terenurilor date familiilor pentru a se putea stabili.

Este o activitate de mare importanta strategica ca baza fundamentala pentru dezvoltarea autosuficienta si banii natiunilor.

Stiinta care studiaza practica agriculturii este agronomia.

Istorie

Inceputul agriculturii

Agricultura a inceput odata ce oamenii au plantat ierburi pentru semintele lor (sau boabe) in Orientul Apropiat, in Guangdong in China si in America Latina; si au plantat de asemenea si legume radacinoase si in Peru si Indonezia.

Pamantul fertil din Asia de Sud-Vest, Egipt si India au fost locurile in care au fost initial dezvoltate plantarea hidraulica si recoltarea plantelor care au fost colectate anterior in salbaticie. Dezvoltarea independenta a agriculturii a avut loc in nordul si sudul Chinei, in Sahelul Africii, in Noua Guinee si in mai multe regiuni ale Americilor.

Cele opt culturi numite fondatori neolitici ai agriculturii, marcajele amidonului pe uneltele de piatra gasite in Noua Guinee sugereaza ca, cartoful a fost cultivat timp de cel putin 30.000 de ani; Castanele de apa si fasolea ar fi putut fi cultivate in apropierea Pesterii Spiritelor din Thailanda intre 11.000 si 7500 i.Hr. C.

Cea mai timpurie dezvoltare a agriculturii in acea zona este de obicei datata in jurul anului 9500 i.Hr. C., dupa ultima glaciatiune si cel mai probabil ca urmare a acesteia.

Comunitatile de vanatori-culegatori din Orientul Mijlociu au devenit sedentare si au inceput sa domesticeasca animale salbatice si plante pe care le-au hranit pentru a-si oferi o sursa stabila de hrana fara a fi nevoie sa calatoreasca in cautarea lor.

Revolutia neolitica ulterioara a adus schimbari enorme in modul de viata al fiintelor umane si, in cele din urma, a dus la aparitia revolutiei civilizatiei in aceleasi zone cateva milenii mai tarziu.

In jurul anului 9000 i.Hr. C., unii oameni au abandonat vechiul mod de viata de a vana animale si de a aduna fructe pentru a se stabili si a cultiva. Expertii numesc aceasta schimbare majora „revolutia neolitica”. Farro si orzul au fost cultivate in Orientul Apropiat in jurul anului 8000 i.Hr. C.; Oile iar caprele au fost domesticite in acest loc la scurt timp dupa aceea.

In 7000 i.Hr. C., agricultura in curs de dezvoltare a venit in Egipt. Cel putin din anul 7000 i.Hr. C., in subcontinentul indian au fost cultivate grau si orz, dupa cum reiese din sapaturile arheologice de la Mehrgarh din Baluchistan, in ceea ce este acum Pakistan.

In 6000 i.Hr. C., agricultura taraneasca era inradacinata pe malurile Nilului. Acest lucru se datoreaza dezvoltarii inca reduse a tehnicilor de irigare. In acest timp, agricultura s-a dezvoltat independent in Orientul Indepartat, cu orez, mai degraba decat cu grau, ca si cultura principala. Fermierii din China si Indonezia au reusit sa domesticeasca cartofi chinezi (Colocasia esculenta) si fasole mung (Vigna radiata), soia si azuki (Vigna angularis). Ca o completare a acestor noi surse de carbohidrati, o plasa de pescuit foarte organizata in raurile, lacurile si coastele oceanelor din aceste zone a adus cu sine volume mari de proteine esentiale. Impreuna, aceste noi metode agricole si de pescuit au dus la un boom al populatiei umane care a redus toate expansiunile anterioare si continua si astazi.

Plugul tras de bou a fost folosit din anul 5000 i.Hr. Chinezii au folosit pluguri de mana chiar mai devreme; In 5000 i.Hr. Sumerienii au dezvoltat tehnici agricole majore, inclusiv cultivarea intensiva a terenurilor la scara larga, monocultura, tehnici de irigare si utilizarea fortei de munca calificate, in special de-a lungul caii navigabile cunoscute acum sub numele de Canalul Shatt al-Arab, de la delta Golfului Persic pana la confluenta raurilor Tigru si Eufrat.

Cum s-a nascut agricultura in lume

Inceputul agriculturii se gaseste in perioada neolitica, cand economia societatilor umane a evoluat de la adunare, vanatoare si pescuit la agricultura si animale. Primele plante cultivate au fost graul si orzul. Originile sale se pierd in preistorie, iar dezvoltarea sa a fost conceputa in mai multe culturi care au practicat-o independent, cum ar fi cele care au aparut in asa-numita Semiluna Fertila (zona Orientului Apropiat din Mesopotamia pana in Egiptul Antic), culturile precolumbiene din America Centrala, cultura dezvoltata de chinezi in Asia de Est etc.

0 Shares
You May Also Like