Alternative pe baza de plante la laptele de vaca

Alternative pe baza de plante la laptele de vaca

0 Shares
0
0
0

Laptele pe baza de plante nu este doar pentru vegani, provine din soia sau alte cereale si este bogat in fibre, contine mai putina grasime si este lipsit de colesterol. In ciuda faptului ca uneori poate contine mai putin calciu, acesta din urma este totusi mai bine asimilat decat cel continut in laptele de vaca a carui aciditate este contraproductiva in aceasta privinta.

Laptele vegetal ofera, de asemenea, posibilitatea de a-si varia consumul de lapte in ceea ce priveste gustul si placerea de a avea o dieta sanatoasa. Prin urmare, acest lapte nu este destinat numai veganilor, vegetarienilor sau celor care manifesta intoleranta.

Beneficiile laptelui vegetal

Lapte de alune, nuca de cocos, orez, soia… au o valoare nutritiva care nu are nimic de invidiat pentru laptele de vaca. Cu publicitate, laptele de vaca este laudat pentru sanatate, dar nu reuseste sa indice ca contine cantitati mari de grasimi si colesterol rau.

Laptele vegetal nu contine colesterol si cu atat mai putin lactoza. Acest lapte este indicat mai ales daca aveti o intoleranta la anumite substante, cum ar fi lactoza sau cazeina, sau daca aveti colesterol.

Diferitele tipuri de lapte vegetal

Lapte de migdale

Este laptele ideal pentru cei care doresc sa continue sa consume lapte, dar doresc sa piarda in greutate. Si pentru un motiv bun, laptele de migdale nu contine grasimi saturate, sa nu mai vorbim de lactoza si rata de calorii este destul de scazuta.

Lapte de soia

Laptele de soia este unul dintre cele mai populare lapte vegetal. Este usor disponibil in majoritatea supermarketurilor. Pentru felurile de mancare care necesita utilizarea laptelui, acesta va fi perfect datorita gustului sau neutru, dar nu este recomandat copiilor si copiilor, deoarece digestia sa este mai lunga.

Este bun pentru persoanele in varsta, cu diabet zaharat sau pentru cei cu colesterol ridicat. Contine potasiu si calciu intr-un mod echilibrat, care este ideal pentru controlul hipertensiunii arteriale.

Lapte de orez

Fara gluten, fara zahar adaugat si foarte digerabil, laptele de orez este considerat cel pe care trebuie sa-l dati copiilor. Pe de alta parte, gustul sau poate varia in functie de tipul de orez. Este destul de comun sa beti lapte de orez care este aromat cu vanilie, ciocolata sau foarte bogat in calciu.

Lapte de alune

Alunele se numara printre ingredientele preferate ale copiilor. Laptele de alune are un gust destul de parfumat si dulce, motiv pentru care copiii nu se balacesc niciodata sa-l bea. Poate fi folosit cu usurinta pentru a face prajituri si produse de patiserie in loc de lapte de vaca. Bogat in materie azotata, vitamine (A si B), saruri minerale si acid folic, este recomandat femeilor insarcinate.

Lapte de cocos

Laptele de cocos este utilizat pe scara larga pentru a aroma atat mancaruri savuroase, cat si dulci. Poate inlocui laptele de vaca in retete pe baza de inghetata sau supe. Cu toate acestea, continutul sau de acizi grasi saturati este mai mare decat cel al laptelui de vaca si este considerat laptele vegetal cu cele mai mari calorii.

Lapte de ovaz

Bogat in fibre solubile, cunoscut sub numele de beta-glucan, laptele de ovaz ajuta la scaderea nivelului de colesterol din organism. Continutul sau bun de proteine faciliteaza satisfacerea nevoilor organismului. Se obtine din fulgi de ovaz introdusi anterior in apa. Este deosebit de potrivit pentru diabetici pentru continutul sau scazut de indice glicemic.

Exista intr-adevar multe alternative la laptele de vaca, care este criticat pentru ca este prea bogat in colesterol, grasimi si care, in functie de conditiile de hrana pentru animale, prezinta riscuri de contaminare microbiana. Prin urmare, este bine sa apelati la laptele vegetal Alternativa BIO pentru lapte, 1L, Harvest Moon care este mult mai bine tolerat pentru persoanele alergice la lactoza si pentru cei care au deja un nivel prea ridicat de colesterol in organism.

0 Shares
You May Also Like