De cateva zile cand pleci de la birou cerul este mereu mai intunecat si intr-o seara cand ai ajuns acasa, ai aprins lumina inainte chiar sa-ti scoti haina. Acum ceva timp ai schimbat ora ceasului din bucatarie, iar in casa ta este acum in intuneric total.
Intrebarea este: exista o solutie pentru a combate o intoarcere melancolica intr-o casa intunecata? Desigur. Se numeste Craciun.
Decorarea casei devreme te-ar face mai fericit
In timp ce Craciunul nu va avea exact aceeasi aroma ca in anii precedenti, intrebarea unde sa pui decoratiunile ar putea sa te inveseleasca. Psihanalistul englez Steve McKeown a evidentiat in urma cu cativa ani beneficiile pe care decorarea timpurie le poate avea asupra starii de spirit a populatiilor.
Potrivit lui, oamenii care o fac inaintea altora ajung sa devina cei mai fericiti. El a spus site-ului Unilad ca „ Intr-o lume plina de stres si anxietate, oamenilor le place sa se inconjoare cu lucruri care ii fac fericiti. Decoratiunile de Craciun amintesc de acele emotii puternice legate de copilarie.
Ele servesc pur si simplu drept ancora sau cale catre acele senzatii magice si incitante pe care le simtim in copilarie. Decorarea devreme prelungeste, asadar, euforia.” „O sa fi inteles: copiii mari din noi s-ar putea trezi si s-ar putea juca mult mai mult pe masura ce se apropie vacantele de sfarsit de an.
Decoratiuni de Craciun si lumini intermitente: bun venit acasa!
Ziua de noiembrie in care te surprinzi gandindu-te la luminile intermitente si la decoratiunile stralucitoare cu care ai vrea sa decorezi casa si gradina, iata, atunci e Craciunul pentru tine.
Bineinteles, trebuie sa fie clar pentru toata lumea: cand vine vorba de luminite de Craciun, pentru a avea stil trebuie sa procedezi pe etape, dar intotdeauna putin inainte, pentru a face cu adevarat diferenta.
1. Prima jumatate a lunii noiembrie: iluminare in hartie si bumbac
Luminitele cu globuri de bumbac sau hartie nu evoca neaparat Craciunul daca optezi pentru culori neutre.
2. A Doua jumatate a lunii noiembrie: stele, casute, pasari si fulgi de nea
Lasa cateva saptamani sa treaca si iesi cu ceva mai original care incepe sa-ti aminteasca de Craciun.
Vitrinele magazinelor sunt oricum decorate cu aceasta tema, asa ca de ce sa nu pui o ghirlanda luminoasa cu casute pentru pasari? O stea stralucitoare pe peretele din fata si un fulg de zapada in bucatarie.
3. Si in sfarsit, decembrie: ghirlanda de pe usa si renii din gradina
Odata ce noiembrie s-a terminat, orice merge. Agata o ghirlanda afara si pune niste decoratiuni de reni viu colorate in gradina. Nu ai o gradina? Pune-le pe balcon. Nu ai balcon? Aseaza-le in fata ferestrei.
Cand ar trebui sa incepi mai exact decorarea?
Deci, daca ai incredere in sfatul psihanalistului: cu cat mai devreme, cu atat mai bine. Acum poti scoate cutiile de decor din pod, sterge praful decoratiunilor si de pe Mos Craciun pentru a le atarna prin toata casa. In rest, poti astepta si pana la inceputul lunii decembrie pentru a intra din plin in aceasta luna de vacanta cu toata magia care o caracterizeaza.