Cateva informatii necesare despre serviciile IT

Cateva informatii necesare despre serviciile IT

0 Shares
0
0
0

Daca sunteti ca majoritatea oamenilor, va folositi computerul pentru munca, divertisment si sarcini zilnice. Dar daca ati putea obtine mai mult de la computerul dvs. daca ati face upgrade la o unitate solid-state? O unitate solid-state este ca un hard disk al computerului, dar este facuta din memorie flash, care este mult mai rapida si mai fiabila decat un hard disk obisnuit. Iata cateva motive pentru a va moderniza laptopul cu o unitate solid-state:

  1. Viteze mai rapide: O unitate solid-state drive este mult mai rapida decat un hard disk obisnuit. Acest lucru inseamna ca veti putea deschide si lucra la fisiere mai repede, ceea ce face ca laptopul dvs. sa fie mai receptiv si va permite sa faceti mai usor mai multe sarcini.
  2. Timpi de asteptare redusi: O unitate solid-state drive nu sufera de aceleasi timpi de asteptare ca un hard disk obisnuit. Acest lucru inseamna ca veti putea deschide si lucra la fisiere mult mai rapid, fara a fi nevoit sa asteptati ca computerul sa le incarce.
  3. Mai fiabil: Unitatile cu stare solida sunt mult mai fiabile decat hard disk-urile obisnuite. Acest lucru inseamna ca este mai putin probabil sa intampinati probleme cum ar fi blocarea calculatorului, datorita vitezelor mai rapide si a lipsei problemelor legate de timpii de asteptare.
  4. Caldura redusa: O unitate solid-state drive nu genereaza la fel de multa caldura ca un hard disk obisnuit. Acest lucru inseamna ca laptopul dvs. va fi mai rece si mai confortabil de utilizat si nu va trebui sa va faceti griji ca se va incalzi prea tare pentru a fi folosit.

Cand vine vorba de modernizarea laptopului, una dintre cele mai populare optiuni este trecerea de la un HDD la un SSD. Exista multe motive pentru a face aceasta schimbare, dar unul dintre cele mai importante este faptul ca un SSD ofera un acces mult mai rapid la date si timpi de incarcare.

Un upgrade de la un HDD la un SSD poate fi o schimbare importanta pentru laptopul dumneavoastra. Iata cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont:

In primul rand, cunoasteti ce trebuie sa faceti pentru a va moderniza laptopul. Acest lucru va depinde de laptopul dvs. particular, dar, in general, va trebui sa scoateti vechiul hard disk si sa instalati noul SSD.

In al doilea rand, asigurati-va ca obtineti un SSD bun pentru laptopul dumneavoastra. Exista o multime de SSD-uri diferite pe piata, asa ca asigurati-va ca faceti cercetari pentru a-l gasi pe cel mai bun pentru dispozitivul dvs.

In al treilea rand, asigurati-va ca aveti o copie de rezerva a datelor dvs. In timp ce un SSD este mult mai rapid decat un HDD, nu este garantat ca va functiona corect imediat ce este scos din cutie. Daca ceva nu merge bine in timpul instalarii sau dupa aceea, este posibil sa fie nevoie sa va restaurati datele.

In al patrulea rand, asigurati-va ca instalati cele mai recente drivere pentru SSD-ul dumneavoastra. Daca nu aveti cele mai recente drivere, este posibil ca laptopul dvs. sa nu functioneze corect cu noul SSD.

Asadar, ce mai asteptati? Upgradeaza-ti laptopul cu ajutorul unor servicii IT de la SalutIT, cu o unitate solid-state drive si vezi diferenta cu ochii tai!

Istoria domeniului IT

 

Primele calculatoare nu au fost dezvoltate pana la mijlocul anilor 1900, cand un computer electromecanic analog mai compact, care folosea trigonometria, a fost instalat pe un submarin pentru a rezolva o problema cu tragerea de torpile catre tinte in miscare.

Z2, primul computer digital electromecanic, inventat de inginerul Konrad Zuse in 1939, folosea intrerupatoare electrice pentru a conduce si relee pentru a efectua calcule. Dispozitive precum Z2 aveau viteze de operare foarte mici si in cele din urma au fost succedate de toate masinile electrice mai rapide, cum ar fi primul Z3 complet automat din 1941, creat tot de Zuse.

Colossus, un set de calculatoare create intre 1943 – 1945, sunt recunoscute pe scara larga drept primele computere digitale electronice programabile din lume. Popularizat prin utilizarea sa in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Colossus au fost folositi in interceptarea si descifrarea comunicatiilor germane criptate de la masina Enigma. Informaticianul, matematicianul si biologul teoretic englez Alan Turing a conceptualizat computerele moderne in lucrarea sa fundamentala din 1936 „Despre numerele calculabile”, prin care instructiunile programabile sunt stocate in memoria unei masini.

Un alt computer programabil timpuriu a fost Manchester Mark 1 dezvoltat de Universitatea Victoria din Manchester. Frederic C. Williams, Tom Kilburn si Geoff Tootill au inceput sa lucreze la masina in august 1948, dar prima versiune operationala a computerului nu a fost disponibila pentru utilizare pana in 1949.

Manchester Mark 1 a provocat controverse atunci cand institutiile media britanice au facut referire la el. ca creier electronic, care a provocat o dezbatere de lunga durata cu departamentul de Neurochirurgie de la Universitatea Manchester. Ei au intrebat daca un computer electronic ar putea fi vreodata cu adevarat creativ.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Ce este Ethereum? Ethereum este o platforma blockchain descentralizata, open-source, cu functionalitate de contract inteligent. Ether (ETH) este…