Ce este un server VPS intr-o gazduire si la ce ne va servi?

0 Shares
0
0
0

Cand dorim sa cream fie un site web, un magazin online sau orice proiect nou pe care dorim sa-l avem pe Internet, avem nevoie de o gazduire care sa ne ofere, securitate, viteza si, mai presus de toate, performante bune. In acest articol vom vorbi despre ce este un server de gazduire VPS si de ce este o optiune de care trebuie sa tineti cont pentru proiectele dvs. Hostclub ofera hosting VPS cu stocare exclusiv SSD.

Ce este un server VPS

Multi dintre voi va veti intreba ce este un server VPS, pentru ce este si cum difera de un server dedicat. Vom incerca sa o explicam intr-un mod foarte simplu de inteles. Un server VPS este un server virtual, situat pe un server fizic (intr-adevar orice server este situat pe un server fizic, chiar si popularul “Cloud”), dar spre deosebire de un server Cloud intr-o gazduire,acest tip de servere sunt mai rele decat serverele Cloud din urmatoarele motive.

Desi un server VPS si Cloud poate parea la fel, deoarece cele doua sunt virtualizate pe un server fizic real, in realitate sunt foarte diferite. Serverele VPS s-au nascut in jurul anului 2001, cand unii furnizori de gazduire au inceput sa ofere masini virtuale folosind tehnologia FreeBSD, LinuxVserver si OpenVZ.

Practic, ceea ce ofera este ca intr-un server fizic foarte puternic, au pus mai multe masini virtuale cu configuratii mai putin puternice, adica, ca urmare a unui singur server, ofera servere cu o capacitate mai mica folosind un singur computer fizic. Clientul atunci cand il foloseste, obtine datele de acces la unul dintre aceste servere virtuale.

Clientul insusi trebuie sa-si configureze propriul server de la zero, inclusiv sistemul de operare pe care il doreste, desi furnizorii VPS faciliteaza foarte mult aceasta sarcina, deoarece putem alege din consola de administrare ce sistem de operare sa instalam. Cu toate acestea, trebuie sa avem anumite cunostinte de administrare a sistemului pentru a configura totul corect.

Solutia VPS este un pas intermediar intre gazduirea partajata tipica in care nu obtineti spatiu dedicat serverului si un server dedicat unde vom avea intregul server pentru noi si proiectul nostru. Un VPS este ceea ce este de obicei ales pentru site-urile web cu trafic de nivel mediu, dar care depaseste planurile de gazduire partajate.

Diferentele dintre un VPS si un Cloud intr-o gazduire

  • Un server VPS nu este tolerant la erori, deoarece se afla pe un singur server fizic, in timp ce un Cloud este tolerant la erori, deoarece este pe servere fizice diferite.
  • Un server VPS nu poate garanta o utilizare specifica a resurselor din cauza tehnologiei pe care o utilizeaza. Pe de alta parte, un server Cloud poate garanta ceea ce clientul care l-a angajat utilizeaza.
  • Acesta din urma ne conduce la asta, un server Cloud pe care il platiti pentru ceea ce consumati cu adevarat si,in schimb, un server VPS nu.
  • Intr-un server VPS atunci cand ramaneti fara resurse, serverul ar putea chiar sa se prabuseasca, desi cel mai normal lucru este ca incetineste, atat pentru dvs., cat si pentru restul clientilor care se afla pe acelasi server fizic. Daca este bine configurat si dimensionat, acest lucru nu ar trebui sa se intample.
  • Serverele cloud sunt mai scumpe decat VPS:serverele de gazduire VPS va taxeaza un pret fix in fiecare luna, dar serverele Cloud va factureaza pe baza consumului de resurse pe care il faceti.
  • Serverul Cloud poate modifica dintr-o consola toate resursele serverului, adica hard disk-urile, nucleele procesorului, cantitatea de RAM etc., in schimb un server VPS nu puteti modifica nimic, daca trebuie sa modificati orice aspect, trebuie sa asteptati un timp pentru ca acestea sa “schimbe” hardware-ul furnizat.

In cele din urma, VPS si Cloud nu sunt exclusive, adica companiile de gazduire pot decide sa “monteze” VPS pe o infrastructura Cloud si nu numai pe un singur server fizic. Cu aceasta obtinem ca nu observam deloc daca exista o problema hardware intr-un anumit server, deoarece totul va fi perfect replicat in clusterul de servere.

Ce caracteristici au serverele VPS pe care le putem gasi?

Dupa ce am vazut principalele diferente dintre aceste doua tipuri de servere virtuale, sa vedem ce caracteristici au aceste servere VPS despre care am vorbit. Un aspect foarte interesant sunt proiectele pe care le putem realiza cu aceste VPS, deoarece preturile lor sunt de obicei cu adevarat competitive.

Gazduire Web

Principala diferenta cu un server normal de gazduire este ca serverele VPS ofera mai mult spatiu pentru stocare si, ca regula generala, transferul de date este de obicei nelimitat. Acest lucru este ideal pentru instalarea unui server web, a unui server de baze de date si pentru a oferi acces la un web foarte usor.

Supraveghere 24×7                                                                            

Acest tip de servere VPS ofera control de catre personalul de gazduire si prin instrumentele disponibile clientului pentru monitorizarea si controlul sistemelor 24 de ore din 24.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…