Exista o serie de jocuri video gratuite pentru baieti care sunt educative si incitante in acelasi timp, ajutandu-i pe copiii tai sa-si imbunatateasca abilitatile cognitive. Iata cateva dintre ele:
- LeapFrog Leapster (ani: 3+)
Daca sunteti in cautarea unor jocuri video educationale pentru copii de 4 ani, atunci va puteti incheia cautarea cu LeapFrog Leapster. In esenta, un sistem de jocuri de invatare, acest joc le permite copiilor sa-si aleaga personajele preferate, cum ar fi Batman, Cenusareasa sau chiar SpongeBob, si sa exploreze matematica, limbajul si abilitatile de citire prin jocuri de citire, jocuri de modelare si asa mai departe.
- Profesorul Layton (Ani: 10+)
Baietilor le place sa rezolve puzzle-uri si sa rezolve probleme. Sporiti-le natura curioasa si ajutati-i sa invete cu populara serie Profesor Layton. Unul dintre cele mai bune jocuri video educationale pentru baieti, acest joc le cere jucatorilor sa completeze puzzle-uri care ajuta la gandirea logica si la rationamentul spatial.
Iata aici si alte jocuri online pentru copii.
Cele mai bune jocuri video educationale pentru fete
Fetele au un interes deosebit de a explora si de a invata despre lucruri noi la fel de mult ca baietii si gasesc un mare interes in explorarea jocurilor si a jocurilor de povestire. Iata cateva dintre cele mai bune jocuri educationale pentru fete:
- Dora exploratoarea (ani: 6+)
Copiii iubesc serialul de desene animate Dora exploratoarea si sunt inspirati de spectacol, Dora exploratoarea a ajuns pe clasamentele in jocurile video educationale pentru fete. Micutul tau va putea invata despre diferite culori, forme si cuvinte in timp ce porneste intr-o calatorie aventuroasa cu Dora.
- Iepurasul Cititor
Reader Rabbit este un joc educational pentru copiii de 5 ani care ii ajuta pe copii sa-si consolideze abilitatile in probleme de matematica, recunoasterea formelor, adunarea si scaderea si asa mai departe. Iti ajuta micutul sa rezolve mai rapid problemele matematice, deoarece acest joc este extrem de captivant si interactiv si face invatarea cu adevarat interesanta.
Exista atat de multe jocuri video pentru copii in lumea de astazi. Unele includ violenta si sunt debilitante, in timp ce altele au elemente educationale si pot spori creativitatea si concentrarea copilului tau. Jocurile de concentrare pentru copii ii pot ajuta sa ramana pe calea cea buna in mod constant. Indrumati-va copiii sa se intereseze de jocurile educationale, astfel incat tehnologia sa ii ajute sa se imbunatateasca, mai degraba decat sa piarda timpul. Doar asigurati-va ca limitati timpul zilnic sau saptamanal pe ecran si asigurati-va ca nu devin dependenti. In plus, incurajati-i sa iasa si sa se joace si in lumea reala.
Speram ca aceste liste cuprinzatoare de jocuri video educationale pentru copii cu varste cuprinse intre 5 si 10 ani va vor ajuta sa va prezentati copiilor sa invete intr-un mod distractiv si interactiv!
Cum ii pot ajuta jocurile video educationale pe studenti?
Subiectele educationale necesita concentrare, atentie si capacitatea de a retine invataminte. Jocurile video educationale pot ajuta copiii sa invete intr-o maniera captivanta, prin urmare, acestia ar fi mai inclinati sa-si aminteasca ceea ce invata si sa le implementeze in studiile lor.
Cum au aparut jocurile pe calculator?
Fiecare joc are diferite mijloace de afisare: NIMROD are un panou de lumini pentru a juca jocul lui Nim. OXO are un afisaj grafic pentru a juca tic-tac-toe, [5] Tennis for Two are un osciloscop pentru a afisa o vedere laterala a unui teren de tenis, si Spacewar! Are afisajul vectorial al DEC PDP-1 pentru a avea doua nave spatiale lupte intre ele.
Aceste inventii preliminare au deschis calea pentru originile jocurilor video de astazi. Ralph H. Baer, in timp ce lucra la Sanders Associates in 1966, a conceput un sistem de control pentru a juca un joc rudimentar de tenis de masa pe un ecran de televizor. Cu aprobarea companiei, Baer a construit prototipul „Brown Box”. Sanders a brevetat inventiile lui Baer si le-a acordat licentei lui Magnavox, care a comercializat-o drept prima consola de jocuri video pentru acasa, Magnavox Odyssey, lansata in 1972.
Stanford, a conceput o versiune similara care ruleaza intr-un cabinet arcade mai mic, actionat cu monede, folosind un computer mai putin costisitor. Acesta a fost lansat sub numele de Computer Space, primul joc video arcade, in 1971. Bushnell si Dabney au infiintat Atari, Inc. si, impreuna cu Allan Alcorn, au creat cel de-al doilea joc arcade in 1972, hit-ul stil ping-pong. Pong, care a fost direct inspirat de jocul de tenis de masa de pe Odyssey. Sanders si Magnavox au dat in judecata Atari pentru incalcarea brevetelor lui Baer, dar Atari a solutionat in afara instantei, platind pentru drepturile perpetue asupra brevetelor. In urma acordului lor, Atari a facut o versiune acasa aPong, care a fost lansat pana la Craciunul anului 1975. Succesul lui Odyssey si Pong, atat ca joc arcade, cat si ca masina de acasa, a lansat industria jocurilor video. Atat Baer, cat si Bushnell au fost intitulati „Parintele jocurilor video” pentru contributiile lor.