Cine poate face injecții cu botox?

0 Shares
0
0
0

În douăzeci de ani, injectarea cu Botox a revoluționat medicina estetică, atât de mult încât Botox, denumire comercială, aproape că a înlocuit termenul de toxină botulină . Efectul anti-îmbătrânire remarcabil al acestor injecții, utilizate pe scară largă pentru lifting fără intervenție chirurgicală, nu trebuie, totuși, să ne facă să uităm că injectarea de Botox rămâne o procedură medicală.

Povestea descoperirii botoxului

Injectarea de toxina botulinica a fost folosita pentru prima data in oftalmologie, pentru a trata anumite strabism din cauza hipercontractiei musculare. Așa va observa dr. Jean Carruthers, medic oftalmolog, că pacienții săi par a „întineri” partea laterală a ochiului tratat. Soția sa, Alastair Carruthers, medic dermatolog, înțelege de ce: toxina relaxează și mușchii responsabili de formarea ridurilor în jurul ochiului. Așa a fost descoperit efectul anti-îmbătrânire al toxinei botulinice, care a dus în 2002 la prima comercializare a unui medicament în scop estetic, Botox. Dacă ești interesat de un preț injectare toxină botulinică poți consulta listele cu prețuri online.

Acest medicament are acum zeci de aplicații ca relaxant muscular în medicină (oftalmologie, urologie, neurologie etc.).

Indicații ale toxinei botulinice în medicina estetică

În medicina estetică, injecția cu Botox este utilizată în principal pentru a trata ridurile faciale dinamice, legate de hipercontracția mușchilor pielii.

Aceste riduri de expresie includ ridurile orizontale ale frunții, ridurile verticale dintre sprâncene și ridurile din colțul ochiului. Netezirea acestor riduri întinerește profund fața, redându-i emoțiile pozitive.

Botox-ul este folosit și pentru a rafina o față prea pătrată, pentru a scurta un nas prea lung (în caz de hipercontracție a depresorului nasului), pentru a întineri o privire sau un zâmbet sau în final pentru a trata transpiratia excesiva a mâinilor, picioarelor sau sub brate (hiperhidroza).

Utilizarea toxinei botulinice reglementate de lege

Doar câțiva specialiști pot efectua în mod legal injecții cu toxină botulină pe tot corpul: aceștia sunt medici și chirurgi cosmeticieni, precum și dermatologi.

Pentru injecțiile destinate feței sunt de asemenea autorizați neurologi, oftalmologi și chirurgi faciali (ORL și maxilo-faciale).

Chirurgii stomatologi beneficiază în sfârșit de o autorizație limitată pentru tratamentul bruxismului (maseteri musculari) și al regiunii peri-orale (ridurile labiale de exemplu). Dar nu pot trata ridurile frunții sau ridurile din jurul ochilor.

Când un medic practică fără autorizație o injecție cu toxină botulinică se află în afara cadrului legal, ceea ce poate pune o adevarată problemă.

Cum să-ți alegi medicul estetician pentru injecțiile cu toxină botulină?

O injectare cu toxină botulinică îi asigură efectul anti-îmbătrânire în câteva zile, pe o durată medie de 5 până la 6 luni.

Cu toate acestea, aceasta nu este garanția unei întineriri reușite.

Într-adevăr, o injectare reușită de toxină botulinică presupune evident un efect de întinerire (ceea ce este ușor), dar și un rezultat estetic natural (care necesită experiență și expertiză reală).

Într-adevăr, este necesar să blocăm mușchii responsabili de riduri, fără a îngheța expresiile; rezultatul trebuie să fie și armonios, în concordanță cu dinamica feței pentru a nu fi „impresionant” ca o procedură medicală și artificială.

Cu o perspectivă medicală și artistică, medicii esteticieni au cunoștințe despre anatomia mușchilor: știu exact ce mușchi să țintească, la ce adâncime și la ce doză.

0 Shares
You May Also Like