Cum sa imbunatati intretinerea flotei si planificarea rutelor

Cum sa imbunatati intretinerea flotei si planificarea rutelor

0 Shares
0
0
0

Administratorii de flote trebuie sa cunoasca locatia vehiculelor lor, sa-si gestioneze cheltuielile cu combustibilul, sa asigure conformitatea cu siguranta soferului si sa foloseasca datele pentru a oferi informatii precise clientilor cu privire la datele si orele de livrare.

Expeditorii trebuie sa stie cand vor ajunge marfurile lor si conditiile de mediu din interiorul vehiculului. Intarzierile livrarilor pot afecta semnificativ lantul lor de aprovizionare. Pentru a satisface cerintele tot mai mari, managerii de flote apeleaza la sisteme de urmarire a flotei pentru a oferi vizibilitate in timp real, pentru a monitoriza temperatura din interiorul vehiculelor si pentru a creste eficienta. Aflati mai multe despre soft management flota auto aici: https://cargotrack.ro/sisteme-software-gps/

Cun functioneaza un sistem de monitorizare pentru flote

Sistemele de urmarire a flotei utilizeaza tehnologia GPS pentru a monitoriza activitatea activelor flotei, cum ar fi vehiculele, muncitorii si echipamentele.

Sistemele de urmarire a flotei folosesc senzori pentru a colecta date in timp real de la o flota de vehicule, cum ar fi masini, camioane sau echipamente. Aceste date colectate in timp real sunt utile pentru managerii de flote, care le folosesc pentru a lua decizii informate.

Sistemele de urmarire a flotei pot colecta date din flota, se pot integra cu datele existente in aplicatiile de intreprindere, le pot interpreta si prezenta in mod inteligent in tablouri de bord de raportare usor de utilizat pentru consum.

Prin utilizarea unui sistem monitorizare gps flota, puteti monitoriza locatiile exacte ale activelor, performanta motorului, utilizarea combustibilului, utilizarea vehiculelor, problemele de întretinere, conditiile incarcaturii, temperatura din interiorul remorcilor si alertele de manipulare prin intermediul senzorilor de la bord.

Cu un sistem de urmarire a echipamentelor si vehiculelor, puteti seta alerte de intretinere si service. Aceste alerte va pot ajuta sa programati in mod proactiv intretinerea si sa reduceti defectiunile neplanificate.

O defectiune neasteptata va poate reduce productivitatea si va poate face sa pierdeti obiectivele de productie, si in cele din urma, va poate costa bani. In plus, aceste alerte pot reduce costurile totale de reparatie si pot prelungi durata de viata utila a unui vehicul sau a unui echipament din flota.

Studiile recente arata ca unele dintre beneficiile pe care companiile le pot obtine de la sistemele de monitorizare a flotei sunt urmatoarele:

  • Economia de combustibil a crescut cu 20%;
  • Conducerea economica s-a imbunatatit cu 15%;
  • Incidentele de franare puternica au scazut cu 75%;
  • Timpul de mers la ralanti al motorului a scazut cu 60%;
  • Orele de conducere au scazut cu 20%;
  • Incidentele de siguranta au fost reduse cu 20%;
  • Conformitatea a crescut cu 15%.

In cele din urma, daca instalati un sistem de urmarire GPS pentru flote, aveti posibilitatea sa luati decizii mai bune pentru flota dumneavoastra, sa economisiti mult timp si bani si sa va cresteti semnificativ profitul.

Daca doriti sa aflati mai multe despre sistemele de monitorizare GPS, sau daca doriti o solutie personalizata pentru afacerea dumneavoastra contacti acum un repezentant CargoTrack.

0 Shares
You May Also Like