Iubitorii de muzica inteleg pe deplin importanta fiecarui element care alcatuieste un sistem de sunet calitativ – de la difuzoare la amplificatoare si subwoofere. Cele mai importante sunt difuzoarele, care au o influenta decisiva asupra calitatii muzicii. Exista doua astfel de produse pe piata: difuzoare active si difuzoare pasive.
Atat difuzoarele pasive, precum si cele active au avantaje. Majoritatea oamenilor aleg a doua categorie pentru ca sunt usor de utilizat si nu necesita amplificatoare externe si diverse cabluri. Cu toate acestea, pentru evenimente mari, cel mai bun obiectiv sunt difuzoarele pasive – sunt perfecte pentru cei care inteleg necesitatea unei amplificari de calitate.
Principala diferenta dintre cele doua difuzoare este calibrarea sunetului. Prin urmare, difuzoarele amplificate au amplificatoare audio incorporate cu o calibrare acustica pregatita de producator si sunt recomandate pentru evenimente mici. Pe de alta parte, pasiv, permite calibrarea acustica personalizata, acolo unde sunt necesare elemente suplimentare: amplificatoare audio adecvate, crossovere etc.
In principal, este important de stiut ca difuzoarele amplificate costa mai mult decat difuzoarele pasive rivale datorita amplificarii integrate. Pasionatii pot fi afectati de acest lucru si renunta la aspiratia de a le cumpara. Chiar daca difuzoarele active sunt putin mai scumpe, performanta si calitatea acestora va face ca fiecare banut sa merite. Un model de boxa activa poate fi Fbt Himaxx 40.
Deci, daca se doreste organizarea unor evenimente mici si medii, difuzoarele amplificate sunt cea mai buna cale de urmat. Acestea sunt usor de folosit de oricine pentru ca nu necesita expertiza, sunt grozave pentru ca sunt usor de transportat, pot fi folosite individual sau in grup, pot fi folosite pentru orice gen de iesire, sunt puternice si bine reglate si nu in ultimul rand, au si un mixer incorporat pentru a oferi un control mai bun asupra sunetului.
Pentru a investi eficient in muzica de inalta calitate, este important sa se ia in considerare anumite aspecte precum intensitatea muzicii, impedanta, sensibilitatea, dimensiunea, greutatea etc. Inainte de a face alegerea potrivita pentru un difuzor activ, este recomandat sa se determine daca difuzorul va fi folosit in interior sau in exterior.Daca urmeaza sa fie folosit in interior, nu va fi nevoie de un difuzor de mare putere, 20W sunt suficienti.
In cel de-al doilea caz este necesar sa se indrepte atentia catre un model mai eficient, care poate ajunge la 250 W. Modelul ales pentru aplicatii mai complexe este capabil de bi-amplificare sau chiar tri-amplificare. Este recomandat sa se aleaga un difuzor alimentat cu baterie wireless si incorporata, astfel incat sa poata fi luat oriunde.
Detinatorul se va bucura de muzica grozava si de calitate. Un alt factor ce trebuie retinut in achizitionarea unei boxe sunt componentele acesteia. Prin urmare, se vor alege difuzoare alimentate cu conectori XLR pentru transmiterea semnalului de la microfon la difuzoare.
In magazinele online de specialitate se pot gasi difuzoare profesionale active si pasive, precum si sisteme complete, difuzoare, amplificatoare si alte produse audiofile. De asemenea, pentru cei care doresc sa cumpere instrumente muzicale, pot gasi chitare, clape, instrumente de suflat si tobe de foarte buna calitate care ii vor ajuta sa-si indeplineasca visele.
Ce au descoperit specialistii despre ascultarea muzicii?
Cercetari recente arata ca ascultarea muzicii ne imbunatateste bunastarea mentala si ne creste sanatatea fizica in moduri surprinzatoare si uimitoare. Daca luam o lectie de muzica sau doua, acea pregatire muzicala ne poate ajuta sa ne crestem IQ-ul si chiar sa ne mentina in mod ascutit la batranete. Iata 15 beneficii uimitoare, dovedite stiintific, de a fi atras de muzica.
Cercetarile demonstreaza ca atunci cand asculti muzica care iti place, creierul tau elibereaza dopamina, un neurotransmitator de „a te simti bine”. Valorie Salimpoor, un cercetator in neurostiinta de la Universitatea McGill, a injectat opt iubitori de muzica cu o substanta radioactiva care se leaga de receptorii de dopamina dupa ce au ascultat muzica lor preferata.
O scanare PET a aratat ca au fost eliberate cantitati mari de dopamina, ceea ce a determinat biologic participantii sa simta emotii precum fericire, entuziasm si bucurie.
Asa ca data viitoare cand aveti nevoie de un impuls emotional, ascultati melodiile preferate timp de 15 minute. Atat este nevoie pentru a obtine un high natural!
„Daca oamenii iau ceva din muzica mea, ar trebui sa fie o motivatie sa stii ca orice este posibil atata timp cat continui sa lucrezi la asta si sa nu dai inapoi.” – Eminem
Marcelo Bigliassi si colegii sai au descoperit ca alergatorii care ascultau muzica motivationala rapida sau lenta au parcurs primii 800 de metri ai alergarii mai repede decat alergatorii care ascultau muzica calma sau alergau fara muzica. Daca vrei sa-ti duci alergatul la un nivel superior, asculta melodii care te inspira.
„Cred ca muzica in sine este vindecatoare. Este o expresie exploziva a umanitatii. Este ceva de care suntem cu totii atinsi. Indiferent de ce cultura suntem.” – Billy Joel
Ascultand muzica care va place, scade nivelul de cortizol al hormonului stresului din organism, care contracareaza efectele stresului cronic. Aceasta este o constatare importanta, deoarece stresul cauzeaza 60% din toate bolile si bolile noastre.
Un studiu a aratat ca, daca oamenii au participat activ la crearea muzicii cantand la diferite instrumente de percutie si cantand, sistemul lor imunitar a fost intarit chiar mai mult decat daca ar asculta pasiv.