De cate tipuri este designul grafic

De cate tipuri este designul grafic?

0 Shares
0
0
0

Designerii grafici sau artistii grafici sunt cei care planuiesc, analizeaza, iar apoi creaza solutii vizuale prin intermediul carora transmit diferite mesaje. Designerii grafici sunt totodata cei care gasesc mereu cele mai eficiente solutii pentru transmiterea mesajelor folosind culori, ilustratii, animatii, fotografii sau tot felul de layot-uri.

Designerii grafici sunt cei responsabili de dezvoltarea aspectului general si de designul de productie al ziarelor, cartilor de vizita, revistelor, diferitelor publicatii, designului site-urilor web, iar exemplele pot continua.

Designerul web se bazeaza pe munca online si realizeaza materiale pentru paginile web, cum ar fi continutul media si multimedia.

Asadar, when you need a graphic designer, sau tradus in romana, cand ai nevoie de un designer grafic, trebuie sa stii ca exista diferite tipuri de design grafic. Designerii s-au orientat spre aceste tipuri, deci este important sa iti cunosti foarte bine necesitatile, inainte de a alege un designer grafic. Vom vedea in continuare care sunt cateva tipuri de designeri grafici, si cu ce se ocupa acestia mai exact.

Design grafic de mediu

Designul grafic de mediu conecteaza vizual oamenii cu locurile pentru a imbunatati experienta generala, facand spatiile mai memorabile, interesante, informative sau mai usor de navigat. Proiectarea de mediu este un tip larg de proiectare, iata cateva exemple:

Exemple de design grafic de mediu:

  • Semnalizare.
  • Picturi murale.
  • Expozitii muzeale.
  • Branding de birou.
  • Navigare in transportul public.
  • Interioare ale magazinelor cu amanuntul.
  • Branding stadion.
  • Spatii pentru evenimente si conferinte.

Wayfinding este un tip specific de design grafic de mediu care consta din semnalizare strategica, repere si indicii vizuale care ajuta oamenii sa identifice unde se afla si unde trebuie sa mearga, astfel incat sa poata ajunge acolo fara confuzie.

Proiectarea grafica de mediu este o practica multidisciplinara care imbina designul grafic, arhitectural, designul interior, designul de peisaj si industrial. Proiectantii colaboreaza cu oameni din oricare aceste domenii pentru a-si planifica si implementa proiectele.

Din acest motiv, designerii au de obicei educatie si experienta atat in ​​design grafic, cat si in arhitectura. Ei trebuie sa fie familiarizati cu conceptele de design industrial si sa poata citi si schita planuri arhitecturale.

In mod traditional, designul grafic de mediu a produs piese de imprimare statice, dar afisajele interactive digitale continua sa creasca in popularitate ca mijloc de a crea o experienta mai captivanta.

Design grafic pentru arta si ilustratii

Arta grafica si ilustratia sunt adesea vazute ca fiind aceleasi ca si designul grafic, cu toate ca acestea sunt foarte diferite. Designerii creeaza compozitii pentru a comunica si rezolva probleme, graficienii si ilustratorii creeaza opere de arta originale. Arta lor ia o serie de forme, de la arta plastica la decorare, pana la ilustratii de povestire.

Chiar daca arta grafica si ilustratia nu sunt din punct de vedere tehnic tipuri de design grafic, se creeaza atat de mult pentru utilizare comerciala in contextul designului grafic incat nu poti vorbi despre una fara celelalte.

Exeple de design grafic pentru arta si ilustratie: design de tricou, grafica in miscare, nuvele grafice, jocuri video, site-uri web, carti de benzi desenate, modele grafice pentru textile, coperte de albume, coperte ale cartilor, ilustratie tejnica, infografie, carti ilustrate, arta conceptuala.

Artistii grafici folosesc orice combinatie de suporturi si tehnici pentru a-si crea munca in timp ce colaboreaza cu scriitori, editori, manageri, specialisti in marketing si directori de arta in toate tipurile de designeri grafici.

Ei vor avea adesea o baza in artele plastice, animatie sau arhitectura. Abilitatile si aplicatiile care se suprapun fac posibila gasirea de designeri grafici care lucreaza si ca artisti graficieni si ilustratori (si invers).

Designer grafic de ambalaje

Majoritatea produselor necesita o forma de ambalare pentru a le proteja si pregati pentru depozitare, distributie si vanzare. Insa proiectarea ambalajelor poate comunica si direct consumatorilor, ceea ce le face un instrument de marketing extrem de valoros. Fiecare cutie, sticla si punga, recipient sau alt tip de ambalaj, este o sansa de a spune povestea unui brand.

Designerii de ambalaje creeaza concepte, dezvolta machete si creeaza fisiere pregatite pentru imprimare pentru un produs. Acest lucru necesita cunostinte de specialitate despre procesele de imprimare si o intelegere profunda a proiectarii industriale si a productiei. Deoarece designul ambalajelor atinge atat de multe discipline, nu este neobisnuit ca designerii sa se regaseasca pe ei insisi creand alte active pentru un produs, cum ar fi fotografia, ilustratiile si identitatea vizuala.

Acestea sunt asadar exemple de tipuri de design grafic. In cazul in care aveti nevoie de servicii de design grafic pentru afacerea dvs., in mod evident, cautand pe Google need a graphic designer, veti descoperi atat un numar mare de agentii de design grafic, cat si un numar mare de freelanceri.

Doar dvs. puteti decide daca doriti sa colaborati cu un freelancer (care de obicei lucreaza mai ieftin) sau cu o agentie de web design. La o agentie insa lucreaza mai multi specialisti, iar unde sunt mai multe idei discutate, sansele de a obtine rezultatele dorite sunt mai mari.

0 Shares