Navigheaza in siguranta pe apa: obtine permisul pentru barca categoria D

Navigheaza in siguranta pe apa: obtine permisul pentru barca categoria D

0 Shares
0
0
0

Navigarea pe apa poate fi o activitate distractiva si relaxanta, dar este important sa o facem in siguranta. Unul dintre modalitatile de a face acest lucru este prin obtinerea unui permis barca categoria D.

Permisul pentru barca categoria D este necesar pentru a conduce o barca cu o lungime de peste 15 metri sau cu un motor de peste 25 cai putere. Acest permis se obtine prin sustinerea unui examen teoretic si practic, care evalueaza cunostintele si abilitatile necesare pentru a naviga in siguranta pe apa.

Examenul teoretic cuprinde intrebari despre regulile de navigatie, semnalele de navigatie, meteorologie, prim ajutor si siguranta pe apa. Examenul practic evalueaza abilitatile de manevrare a barcii, cunostintele despre echipamentul de siguranta si capacitatea de a lua decizii in situatii de urgenta.

Este recomandat sa urmezi o scoala de navigatie sau sa iei lectii individuale cu un instructor inainte de a sustine examenul. Acest lucru iti va asigura ca esti bine pregatit si iti va mari sansele de a lua examenul cu succes.

Obtinerea permisului pentru barca categoria D iti va permite sa te bucuri de navigatie in siguranta, atat pentru tine cat si pentru ceilalti participanti la traficul maritim. Acest permis este valabil pe viata si poate fi transferat intre statele membre ale Uniunii Europene.

Pe langa obtinerea permisului pentru barca categoria D, este important sa respecti regulile de navigatie si sa te asiguri ca barca ta este in regula si echipata corespunzator. Acest lucru inseamna sa ai echipamentul de siguranta necesar pentru numarul de pasageri, un aparat de semnalizare, un sistem de iluminare si un dispozitiv de ancorare. De asemenea, este important sa ai cunostinte despre procedurile de prim ajutor si sa ai un kit de prim ajutor la bord.

Este important sa fii constient de potentialele riscuri si pericole care pot aparea in timpul navigatiei, cum ar fi conditiile meteo nefavorabile, curentii puternici si alte ambarcatiuni in zona. De asemenea, trebuie sa fi constient de regulile de circulatie maritima si sa le respecti intotdeauna.

In cazul in care esti implicat intr-un accident sau in caz de urgenta, este important sa sti cum sa comunici cu autoritatile maritime si cum sa soliciti ajutor.

Obtinerea permisului pentru barca categoria D este doar primul pas in a te asigura ca navigatia pe apa este sigura si distractiva. Continua sa te educi si sa iti perfectionezi abilitatile de navigatie, sa respecti regulile de navigatie si sa te asiguri ca barca ta este echipata corespunzator pentru a te bucura de siguranta pe apa.

In concluzie, obtinerea permisului pentru barca categoria D este esential pentru a naviga in siguranta pe apa. Este important sa te pregatesti foarte bine pentru examen si sa respecti regulile si regulamentele de navigatie cu strictete. Continua sa inveti lucruri noi, sa iti perfectionezi abilitatile de navigatie si sa te asiguri ca barca ta este echipata si asigurata corespunzator. Prin respectarea acestor recomandari, te vei putea bucura de o navigatie sigura si distractiva.

Ce spun navigatorii despre Marea Nordului?

Marea Nordului (fosta Marea Germaniei) este o mare spre nordul Europei, Oceanul Atlantic. Oricine poate gasi Marea Nordului pe harta. Se margineste pe coastele de est ale Norvegiei si Danemarcei, pe coasta de vest a Insulelor Britanice si coastele de sud ale Germaniei, Tarilor de Jos, Belgiei si Frantei. Marea Nordului este marginita de Marea Baltica, Marea Norvegiei si Canalul Manecii. Raurile Elba, Rinul si Tamisa cad in aceasta mare. Marea este conectata la Marea Baltica, Canalul Kiel (una dintre cele mai aglomerate cai maritime din Europa). Partea de mica adancime de coasta a Marii Nordului este uneori eliberata sub numele de Marea Wadden. Este considerata una dintre cele mai bune zone de statiune din Germania. Restul de pe litoralul german este ideal pentru cei care nu tolereaza o schimbare a zonelor climatice si este supus reactiilor alergice. Aerul sanatos al marii, abundenta zilelor insorite si absenta completa a poluarii industriale fac faima minunatelor statiuni situate aici.

Una dintre ele este Sylt – cea mai mare insula din Marea Nordului – numita regele nordului. Insula lunga de 38 km in punctul sau cel mai ingust este foarte frumoasa si poti ajunge in doar 10 minute acolo. Centrul Sylt, in orasul Westerland, are toate caracteristicile unei statiuni seculare – promenada eleganta si strazi comerciale, cazinouri si alte atractii. Odihna pe „Insula”, asa cum o numesc cu afectiune obisnuitii, poate fi oferita nu numai oamenilor foarte bogati. Sylt, ca si statiunea St. Peter din Ording, este un loc popular pentru surferi. Acest loc este cunoscut ca celebrul film a fost filmat aici in 2005 „Piratii marilor nordice”, clasat pe primul loc la box office din Germania.

Marea Nordului are o distributie diferita a temperaturii in profunzime. Stratul de suprafata de apa, cu exceptia unei benzi largi de-a lungul coastei Groenlandei vara este intotdeauna peste 0 °, chiar si langa marginea ghetii transportate de Curentul Groenlandei de Est. Adesea, temperatura de suprafata ajunge la 5-10 ° in partea de est a marii, unde se afla ramificatia Streamului Golfului.

Temperatura Marii Nordului poate varia de la -5 la +25 (spre deosebire de marile nordice ale Rusiei unde temperatura nu creste peste 10 grade Celsius), ceea ce creeaza cea mai diversa flora si fauna si regiune. Marea Nordului este dominata de vanturi de vest si de sud-vest, care ating cea mai mare forta iarna. Din noiembrie pana in martie este cea mai mare frecventa a furtunilor. Schimbarile frecvente ale ciclonilor si anticiclonilor determina o vreme instabila in toate anotimpurile.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…