Sfaturi pentru alegerea gelului de dus

Sfaturi pentru alegerea gelului de dus

0 Shares
0
0
0

Cum iti alegi gelul de dus cand nu ai o diploma in chimie? Ce substante ar trebui evitate si care ar trebui sa fie preferate? Cum poti recunoaste geluri de dus cu adevarat natural. Da, inainte de a scrie acest articol, si noi credeam ca scopul unui sapun este sa fie curat. Totusi, analizand lista de ingrediente din unele geluri de dus industriale (care ne fac sa ne dorim sa alergam pe campuri de lavanda atunci cand mergem la cumparaturi, pentru ca pretind ca sunt naturale), nu prea ne mai dorim sa ne spalam. Pentru a nu ajunge la astfel de extreme, iata un mic ghid de supravietuire atunci cand va alegeti gelul de dus.

Evitati sulfatii

Cel mai adesea in fruntea listei INCI, pot aparea sub diferite denumiri. Agentii tensioactivi folositi pentru a face bule si baze de spalare la un cost mai mic pentru producatori, sulfatii sunt cunoscuti ca fiind foarte iritanti. Acestea vor dezbraca pielea si vor afecta bariera hidrolipidica. Cu alte cuvinte, un gel de dus care pretinde ca este hidratant si contine sulfati este un pic ca un gel calmant pe baza de urzica. Asa ca evita-l daca ai pielea sensibila sau reactiva!

Nu este nevoie de spuma pentru a spala cum trebuie

Da, de aceea unele produse bio spumeaza mult mai putin decat cosmeticele traditionale! Atentie insa, un produs BIO poate contine sulfati, deoarece acestia sunt autorizati in carta Ecocert.  Cu toate acestea, nu este nevoie de spuma pentru a curata: aceasta este o preconceptie de marketing pe care am asimilat-o.

Alegeti baze de spalare naturale

Aceste baze de spalare de origine naturala sunt la fel de eficiente, dar sunt mai scumpe decat cele de origine chimica (asa cum am vazut anterior, de exemplu, lauretul sulfat de sodiu). Una dintre bazele de cea mai buna calitate folosite in gelurile de dus bio, cunoscute pentru hidratarea si respectarea pielii, este cocoil glutamatul de sodiu, un amestec de ulei de nuca de cocos si zahar de fermentare (grau).

Aveti incredere in etichete!

Etichetele sunt o garantie a calitatii care va va ajuta sa faceti o prima preselectie atunci cand va alegeti gelul de dus. Intr-adevar, daca anumite marci nu ezita sa isi inventeze propria eticheta sau sa foloseasca un marketing sau denumiri inselatoare, o eticheta trebuie sa respecte o carta etica si calitativa foarte precisa.

Nu va bazati (doar) pe procentul de ingrediente naturale

Unele marci se joaca cu naturaletea produselor lor: acestea pot fi 95% naturale si totusi sa contina conservanti, microplastice, perturbatori endocrini. Asa cum am mentionat mai sus, doar analiza listei INCI (va recomandam aplicatia INCI Beauty pentru a va ajuta in acest demers) si controlul unor organizatii. Sunt indicatori relevanti pentru a va ajuta sa distingeti un gel de dus care va unge mai mult decat va spala, de un gel de dus sanatos.

Neclaritatea parfumurilor

Un alt posibil alergen poate proveni de la parfumuri. Intr-adevar, parfumurile sintetice sunt mai susceptibile de a va face alergice decat parfumurile naturale (care, atentie, va pot provoca si ele unele, natural nu inseamna neaparat absenta alergiilor!) Din pacate, producatorul nu este obligat sa precizeze originea parfumului (sau a parfumului) de pe gelul sau de dus. Depinde de tine sa contactezi direct brandul atunci cand nu este evident.

Cum se ingrijeste corect pielea de pe maini

Pielea de pe dosul mainilor noastre este categoric diferita de pielea de pe palme. Pielea de pe partea superioara a mainilor noastre este intr-adevar destul de subtire si are mai putine glande sebacee, ceea ce inseamna ca se poate usca foarte repede. In schimb, pielea de pe palmele noastre este mult mai groasa si, in consecinta, necesarul de umiditate pentru a patrunde in aceasta zona a mainilor trebuie sa fie bogat si plin de ingrediente care leaga umezeala. Din acest motiv, am creat creme de maini care au fost formulate pentru a asigura ingrijirea integrala a mainii.

COVID 19 a vazut, in mod inteles, mai multi dintre noi spalandu-ne pe maini mult mai des. Spalarea mainilor este inca vazuta ca una dintre cele mai eficiente modalitati de a opri raspandirea virusului. Desi spalarea frecventa a mainilor ajuta la stoparea raspandirii, poate duce la uscarea excesiva a pielii din cauza spalarii excesive, ceea ce inseamna ca mainile noastre sunt mai expuse riscului de a face eczeme sau dermatita.

Cand ne spalam pe maini, facem un dus sau o baie, nu ne gandim de doua ori la produsele pe care le folosim. Este usor sa presupunem ca mainile noastre sunt protejate de produsele de spalare pentru maini si pentru corp pe care le folosim. Cu toate acestea, ocazional, sapunurile pe care le folositi contin de fapt ingrediente dure care ar putea cauza mai mult rau decat bine. Acesta este cu siguranta cazul daca ai pielea sensibila, care se poate aprinde mai usor. Sapunurile blande sau mai blande sau sapunurile concepute pentru pielea sensibila pot fi perfecte pentru dvs. si va vor asigura ca nu inrautatiti lucrurile de fiecare data cand va spalati pe maini.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…