Sfaturi utile pentru a cumpara telefoane second hand

Sfaturi utile pentru a cumpara telefoane second hand

0 Shares
0
0
0

Cauti un telefon mobil second hand? Ai venit unde trebuie: cauta pe https://www.totalconvert.ro/telefoane-second-hand/apple modelul favorit, la preturi mici, mici de tot!

La ce trebuie sa acorzi atentie cand cumperi un telefon second hand?

Uzura- dupa o utilizare frecventa, telefonul mobil se deterioreaza… asa ca acorda atentie aspectului telefonului atunci cand il cumperi.

Ochii pe baterie

Va place sau nu, marea majoritate a telefoanelor mobile din timpul nostru sunt unibody, ceea ce inseamna ca schimbarea bateriei nu este usoara si cel mai probabil lucru este ca veti ajunge sa fiti pensionat cu cel pe care l-ati adus din fabrica. Acest lucru este deosebit de important atunci cand cumparati un telefon second-hand, deoarece bateria ar putea fi deja destul de uzata.

Un punct important este sa cunoasteti starea bateriei…

Schimbarea bateriei unui mobil unibody, cu exceptia cazului in care sunteti un mester, va insemna sa treceti printr-o cutie. Inainte de a cumpara mobilul, va puteti informa online cu privire la preturile aproximative ale unei schimbari a bateriei pentru modelul care va intereseaza. Si, daca aveti de gand sa o faceti singur, pretul bateriei si instrumentele necesare.

Este garantat?

Cand cumparati un dispozitiv second-hand, va veti resemna adesea crezand ca nu are niciun fel de garantie, dar nu trebuie sa fie cazul. Este posibil ca dispozitivul sa fie inca in perioada oficiala de garantie si, daca da, trebuie sa va asigurati ca vanzatorul va informeaza si transfera dovada achizitiei in cazul in care trebuie sa il utilizati.

Amintiti-va, de asemenea, ca site-ul de unde cumparati dispozitivul la mana a doua ar putea include garantia de cumparare/returnare. Daca produsul nu se potriveste cu ceea ce este descris, banii va vor fi rambursati, deci este important sa clarificati cat de nou – sau nu – este un dispozitiv inainte de a-l cumpara.

Este gratuit?

Aceasta verificare nu este unica pentru dispozitivele second-hand, dar este ceva ce ar trebui sa va intrebati intotdeauna. Cu toate acestea, in timp ce atunci cand mergeti la un magazin si cumparati mobilul emblematic, presupuneti deja ca telefonul este gratuit si compatibil cu retelele tarii dvs., intr-un mobil second-hand nu trebuie sa fie asa.

Telefoanele mobile sunt vandute intr-o multitudine de variante adaptate pentru anumite benzi si este de datoria dumneavoastra sa verificati daca va fi compatibil cu retelele din tara dumneavoastra si daca este gratuit sau cel putin compatibil cu propriul operator.

Cat de mult sa plateasti?

Este destul de dificil in sine sa decideti ce telefon sa cumparati din cauza numarului mare de alternative disponibile, dar atunci cand cumparati dispozitive second-hand, cantitatea de variabile este atat de mare incat procesul poate fi obositor.

Din pacate, nu exista o formula matematica pentru a calcula cat de mult ar trebui redus pretul unui telefon folosit, dar, evident, cu cat este mai vechi si mai rau, cu atat va fi mai ieftin. Va trebui sa consultati mai multe pagini pentru a determina intervalul de pret in care terminalele sunt vandute in zona de conservare pe care sunteti dispus sa o cumparati.

Odata ce ati localizat modelul si pretul mediu, incercati sa gasiti locul si vanzatorul care pare mai legal, luand nota speciala de reputatia sa online si de publicitatea in sine.

Alte informatii utile

Asigurati-va ca dispozitivul pe care il cautati nu este furat, mai ales daca cumparati de pe eBay sau Craigslist. Un telefon furat va deveni inutilizabil si puteti face foarte putine cu el! Obtineti numarul IMEI si fie utilizati instrumentul istoric iCloud al Apple, fie gasiti un verificator IMEI online.

Aceasta va verifica istoricul dispozitivului, astfel incat sa puteti vedea cine a fost ultimul proprietar inregistrat. Evident, riscul ca dvs. sa cumparati un telefon furat este mai mare pe unele site-uri decat pe altele.

De exemplu, un site precum Craigslist sau eBay ar fi mai riscant decat sa folositi o companie de telefonie certificata in reconditionari, care va avea detalii despre companie, BBB si alte evaluari online pentru a le putea examina. Este treaba ta sa verifici daca telefonul nu este furat!

Aveti doua optiuni atunci cand vine vorba de cumpararea unui telefon la mana a doua. Puteti lua ruta directa a vanzatorului prin intermediul site-urilor precum eBay, Amazon sau Gumtree sau puteti lua ruta telefoanelor reconditionate de la companii care repara telefoane defecte.

Telefoane reconditionate sunt foarte avantajoase. Telefoanele reconditionate sunt telefoane care au fost trimise inapoi de catre clienti din cauza unor defectiuni reparabile sau care au fost vandute de clienti inapoi pe piata de rascumparare/reciclare/schimb. Aceste telefoane vor fi testate si reparate in stare de functionare completa, plus ca vin cu garantie.

Aceasta este una dintre laturile cheie ale cumpararii unui telefon reconditionat in loc de unul uzat. Fiecare telefon reconditionat va avea o garantie diferita si, de obicei, depinde de calitatea telefonului. Garantia inseamna ca aveti protectie daca telefonul prezinta o eroare. Este posibil ca aceste telefoane sa fie mai scumpe, dar va pot economisi multa bataie de cap.

0 Shares
You May Also Like