5 tipuri de drojdii si ce utilitate are fiecare pentru brutari

5 tipuri de drojdii si ce utilitate are fiecare pentru brutari

0 Shares
0
0
0

Produsele de brutarie sunt consumate in intreaga lume si sunt unele dintre cele mai utile si eficiente variante de alimente. Pentru ca brutarii sa poata oferi paine de calitate, precum si lipii si pite gustoase, este foarte important sa se bazeze pe ingrediente de top. Printre aceste ingrediente se incadreaza si diversele tipuri de drojdii.

Acestea pot fi utilizate in stare uscata sau proaspata, in functie de specificul fiecarei tari, dar si de preferintele brutarilor. De asemenea, in diverse regiuni este utilizata in varianta deshidratata, care prezinta o deosebita rezistenta la conditii dure de clima. Iata care sunt cele mai importante cinci tipuri de drojdii si ce utilitate are fiecare dintre acestea.

5 tipuri de drojdii pe care le utilizeaza brutarii

Pentru ca obtinerea produselor de brutarie sa fie posibila in toate regiunile si in varietati cat mai numeroase, este important sa se utilizeze ingrediente adaptate. Adaptate la tipul produselor care se vor a fi obtinute, cat si la specificul regiunii in care sunt fabricate acestea. Materiile prime care sunt utilizate pentru producerea de alimente pot sa difere de la o zona la alta, in functie de conditiile climatice specifice, precum si in functie de retetele care sunt produse. Iata care sunt principalele cinci variante de drojdii pe care le poti integra si in brutaria ta:

Inactiva – aceasta are o putere de reducere foarte mare, este o drojdie dezactivata si are rolul de a garanta extensibilitatea aluatului produs din cele mai puternice fainuri. Este o alternativa foarte eficienta la L-cisteina.

Uscata instant – asigura o putere de fermentatie foarte mare si se distribuie rapid in aluat. Se poate adauga direct in compozitie, fiind necesara doar amestecarea ei cu faina. De asemenea, se poate presara in timpul malaxarii aluatului, deasupra acestuia. Forma sa este una asemanatoare cu a unor taitei mici. Se vinde la plicuri de 125 sau 500 de grame sau in pachete de 10 kg. Se poate utiliza si la nivel casnic, in plicuri de 7 sau 11 kg. Nu se pastreaza in frigider si rezista foarte bine in timp.

Lichida – se utilizeaza foarte mult la nivel industrial in Europa de Vest, America si Australia. Este usor de utilizat si se incorporeaza rapid in malaxor, atunci cand se produce aluatul in forma sa finala. Este potrivita pentru aluaturi simple si dulci, pe care le omogenizeaza foarte bine.

Comprimata – este cea mai practica varianta, fiind foarte populara in tarile industrializate. Este faramicioasa si se adauga usor in aluat, pe parcursul malaxarii. Este compusa din 28 – 35% substanta uscata si se pastreaza la temperaturi aflate in intervalul 0 – 8 grade Celsius.

Speciala – acestea sunt variante special concepute pentru aluaturile dulci. Se obtin prin inmultirea culturilor pure. Diferenta dintre variantele speciale si cele clasice pentru panificatie consta in sursa si in specificul procesului de obtinere.

Pe LeSaffre.ro gasesti toate variantele de drojdii de care ai putea avea nevoie in activitatea ta. Acestea sunt oferite sub branduri recunoscute la nivel national si international si obtinute in baza unor retete deja consacrate. Alege solutii de calitate, proaspete, dezvoltate pe baza unor experiente vaste si ofera-le clientilor tai satisfactia unor produse de calitate, cu aroma si textura fine.

0 Shares
You May Also Like
O dieta cu paste fainoase

O dieta cu paste fainoase

Cand vrei sa slabesti nu trebuie sa elimini pastele, dimpotriva, risti sa le inlocuiesti cu alimente mai putin…