Cum poti construi propriul restaurant din containere

Cum poti construi propriul restaurant din containere?

0 Shares
0
0
0

Restaurantele realizate cu containere devin din ce in ce mai populare. Daca doriti sa oferiti o intorsatura interesanta afacerii dvs., atunci ar trebui sa aruncati o privire la aceste recomandari, astfel incat sa stiti cum sa transformati un container intr-un restaurant frumos.

Restaurantele realizate cu containere devin din ce in ce mai populare. Acest tip de unitate nu este doar pentru intreprinderile noi sau cu un buget redus. De fapt, branduri bine-cunoscute din intreaga lumea au deschis, de asemenea, magazine de containere. Acum, lista containerelor care au fost modificate pentru a deveni restaurante, permanente sau temporare, creste din ce in ce mai mult.

Alimentele oferite au crescut, de asemenea, in calitate. Nu mai este vorba doar de fast-food care este servit in restaurante- container. Daca va place ideea de a da o intorsatura interesanta afacerii dvs., atunci ar trebui sa aruncati o privire la aceste recomandari, astfel incat sa stiti cum sa transformati un container intr-un restaurant.

O buna planificare

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa stabiliti obiective clare de proiectare. Trebuie sa definiti si sa evaluati spatiul disponibil si utilizabil. In plus fata de luarea in considerare a standardelor legale pentru a evita complicatiile viitoare.

Pentru ca designul arhitectural sa fie eficient trebuie sa stii ce imagine vrei sa transmiti cu noul restaurant, ce iti poti permite din punct de vedere al bugetului si care sunt factorii externi care afecteaza acel design (locatie, parametri legali, costuri etc.).

Aceasta claritate este cruciala in procesul de planificare. Pentru ca pe masura ce incepi sa-ti proiectezi restaurantul cu containere, intelegi ca “constrangerile” aduse de site si buget pot modifica multe dintre deciziile de design pe care le-ai luat deja.

Este mai bine sa fiti constienti de ele inainte de a cumpara ustensile si de a incepe sa construiti. Intelegerea si acceptarea impactului pozitiv sau negativ pe care designul il are asupra bugetului va va mentine concentrat si cu picioarele pe pamant. In plus, designul economic, eficient si realizabil.

Aceasta este o etapa importanta in care asteptarile sunt indreptate impotriva realitatii si in care plafoanele bugetare sunt estimate. In acest caz, idealul este de a stabili un design conceptual solid, care are contributii din partea profesionistilor din domeniu, cum ar fi designeri, furnizori de modulari, materiale si echipamente. Vezi chiar aici containere pentru locuit!

Cost

In plus fata de proiectare si buget, se stabileste, de asemenea, un calendar meticulos pentru a clarifica domeniul de aplicare si riscurile in cazul nerespectarii termenelor stabilite. De exemplu, cat il costa pe proprietar sa deschida in apropierea datei programate. Cu cat restaurantul isi deschide mai repede portile, cu atat investitia este recuperata mai repede.

Constructie

Construirea unui restaurant nu este atat de simpla pe cat pare. Chiar daca este ceva “mic”. Daca aveti deja suficienta experienta, este de obicei mai suportabila. Dar, adevarul este ca aceste containere va pot ajuta sa simplificati intregul proces de constructie a unui restarant.

De ce este important sa fie folosite materialele ecologice?

  • Ele pot fi reciclate/reutilizate (de exemplu, sticle de apa din otel inoxidabil, pungi reutilizabile pentru sandvici, genti de mana reciclate etc.)
  • Sunt compostabile (de exemplu, produse non-petroliere, cum ar fi hartia, cartonul, fibrele naturale)
  • Nu sunt intensive in resurse – Pentru productia lor, consumul de apa, energie si resurse a fost mentinut la minimum (de exemplu, amprenta de carbon a bumbacului organic este cu 46% mai mica decat cea a bumbacului conventional si necesita cu 62% mai putina energie pentru a le produce)
  • In productia lor nu s-au folosit pesticide daunatoare, erbicide, ingrasaminte.
  • Sunt facute sa reziste: un produs durabil inseamna ca va fi folosit de mai multe ori (si posibil de mai multi utilizatori) inainte de a renunta la el si de a ajunge intr-o groapa de gunoi.

In 2012, 84% din hainele invechite au fost fie aruncate intr-o groapa de gunoi, fie arse. Problema este ca deseurile produse de piesele de imbracaminte nedorite sunt aproape incalculabile.

Luati in considerare risipa de apa atunci cand cultivati culturi mari consumatoare de apa, cum ar fi bumbacul non-organic, apa suplimentara folosita la pregatirea tesaturii, colorantii toxici si alte substante chimice periculoase din tricourile si blugii nostri , emisiile de CO2 legate de transportul imbracamintei de import, iar poluarea aerului rezultata din incinerarea imbracamintei mentionate la sfarsitul duratei de viata utila (foarte scurta).

Cu alte cuvinte, fast fashion a transformat industria modei in al doilea cel mai mare poluator din lume.

Mai multe marci de moda au incercat sa-si transforme practicile de afaceri in altele mai sustenabile. Un exemplu notabil este H&M, care a lansat un program de reciclare a imbracamintei in urma cu 6 ani.

Dar chiar daca gigantul de retail a strans peste 20.000 de tone de imbracaminte nedorita de atunci, eforturile sale sunt o picatura in ocean. In 2016, The Guardian a facut calculele si a descoperit ca 1.000 de tone de imbracaminte reciclate de gigantul suedez al modei echivaleaza cu aceeasi cantitate de imbracaminte vanduta in magazinele sale din intreaga lume in decurs de 48 de ore.

0 Shares
You May Also Like