Ce sunt cofetarii si de ce acestia produc cele mai bune torturi?

Ce sunt cofetarii si de ce acestia produc cele mai bune torturi?

0 Shares
0
0
0

Cofetarul este un mester specializat in fabricarea diverselor produse pe baza de zahar: bomboane, nouguri sau jeleuri de fructe. Apeland la cunostinte tehnice si cunostinte specifice, aceasta profesie se desfasoara in bucatarie in restaurante, hoteluri sau magazine, dar si in laboratoare industriale. Activitatea se desfasoara fie independent, fie impreuna cu profesia de ciocolater, inghetat sau bucatar patiser.

In lumea gastronomiei, cofetarul este responsabil pentru fabricarea tuturor produselor pe baza de zahar si a dulciurilor, cu exceptia notabila a gemurilor si marmeladelor. Poate fi bomboane de ciocolata, caramele, nougate, migdale zaharite, bomboane sau chiar jeleuri de fructe. Maestrul cofetar urmareste cu atentie retetele ancestrale pe care le repeta religios, dar trebuie sa inventeze si produse noi pentru a satisface gusturile schimbatoare ale clientilor sai.

Diferitele roluri ale producatorului de cofetarie sunt:

– alegeti si selectati toate materiile prime necesare asigurand in acelasi timp calitatea si profesionalismul furnizorilor;

– pregatiti aluatul monitorizand cu atentie cantitatile de zahar si alte ingrediente necesare retetelor;

– determinati temperatura adecvata de gatit cunoscand cu precizie reactiile la fiecare incalzire a fiecarui ingredient;

– efectuati decorarea si ambalarea cofetariei in timp ce aveti grija de prezentarea produsului final oferit clientului;

– tineti la curent cu ultimele tendinte din sector pentru a proiecta noi retete adaptate gusturilor actuale;

– respectati cu strictete regulile de igiena si curatenie in vigoare si asigurati intretinerea spatiilor si a aparatelor de bucatarie.

Cofetaria Carina’s sweets este specializata in fabricarea artizanala de ciocolata si produselor de cofetarie. Dorinta sa este de a oferi clientilor sai produse de calitate. Pentru a face acest lucru, este important sa incepeti prin selectarea materiilor prime la alegere! Carina’s sweets face tot posibilul pentru a va face bomboane, cofetarie si alte produse dulci in timp ce mergeti si le puneti la vanzare direct in magazinul sau.

Veti avea placerea de a degusta in mod traditional bomboane si dulciuri facute de mesteri si femei. Toate preparatele: martipan, caramel si ganache sunt facute de casa in laboratorul de la Carina’s sweets. In plus, toate produsele sunt acoperite si ambalate unul cate unul, manual.

Vino si descopera pralina noastra facuta la moda veche: migdalele si alunele caramelizate cu vanilie Madagascar sunt zdrobite pentru a oferi cea mai fina posibila pralina. Ciocolaterul se angajeaza sa nu puna arome artificiale in ciocolata si creatiile sale dulci!

Gustul pentru dulciuri si cofetarie este impartit de tineri si batrani. Acest gust evolueaza cu timpul si cu moda, totusi cofetaria prezinta multe clasice, atemporale: migdale in zahar, caramele, nougate, marshmallows, jeleuri de fructe si multe altele.

Expert in activitatea de cofetarie, laboratorul Carina’s sweets produce cofetarie proaspata si rafinata, pentru toate varstele si toate gusturile, pregatita cu expertiza dupa retete si metode traditionale, prezentata in ambalaje estetice si practice.

Atasarea multora dintre noi fata de traditie nu impiedica o inclinatie puternica in randul iubitorilor de cofetarie pentru noutate. Pentru a satisface aceasta cerere, laboratorul nostru testeaza in mod regulat noi forme si arome, rezervand astfel clientilor nostri surprize bune in universul vesel, multifacetic, colorat, parfumat al bomboanelor si altor dulciuri.

Pe Carina’s Sweets pot fi gasite cele mai bune dulciuri existente in prezent pe piata, datorita faptului ca din echipa fac parte doar persoane cu o vasta experienta in acest domeniu.

Cum se aleg prajiturile si torturile pentru evenimente

Pentru a alege cele mai bune prajituri pentru evenimente este foarte important ca persoana care se ocupa de o astfel de alegere, sa tina cont de mai multe aspecte:

  1. Alergeni

In cazul in care la eveniment sunt invitate si persoane alergice, este recomandat sa se evite cei mai comuni alergeni sau alergenul specific daca este cunoscut. Daca acest lucru nu este posibil, o alta recomandare este aceea de a comanda si preparate fara alergeni. Atunci cand sunt comandate astfel de preparate, conteaza foarte mult ca persoana alergica sa fie anuntata in prealabil, astfel incat sa nu existe riscul sa manance produse interzise.

  1. Tema evenimentului

Tematica evenimentului conteaza de asemenea foarte mult din motive evidente. Un eveniment care are o tematica specifica trebuie sa aiba si dulciurile alese in consecinta, ceea ce inseamna ca de exemplu, la un eveniment cu tema fairy tale, se vor alege dulciuri cat mai colorate si cat mai speciale.

  1. Culorile evenimentului

Pentru ca vorbim de alegerea unor prajituri si torturi pentru un eveniment tematic, trebuie sa discutam si despre culori. De obicei, atunci cand evenimentul respecta o schema cromatica specifica, se va tine cont de ea pana la final si se va respecta si in dulciurile alese.

  1. Se vor lua in calcul dulciurile pentru copii daca ei sunt prezenti

Atunci cand la eveniment sunt prezenti si copii, este foarte important ca acestia sa fie recompensati cu dulciuri potrivite varstei lor. Recomandarea noastra este aceea de a alege ingrediente cat mai sanatoase pentru copii si se poate evita ciocolata pentru ca multi parinti nu o agreaza.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…