Care este diferenta dintre portelan si ceramica?

Care este diferenta dintre portelan si ceramica?

0 Shares
0
0
0

Inca din copilarie, multi au auzit: “Servirea portelanului este doar pentru sarbatori!” In timpul saptamanii, familia s-a multumit cu placi ceramice. De ce se intampla asta? Pentru ca portelanul este si acum vazut ca un material scump, super calitativ. Poti vedea aiic mai multe echipamente pentru domeniul HORECA.

Diferenta dintre ceramica si portelan

Ceramica: sunt produse realizate cu diverse materiale anorganice, fabricate sub impact termic ridicat. Istoria ceramicii dateaza de mii de ani si in tot acest timp esenta ceramicii nu s-a schimbat. Tehnologiile s-au imbunatatit, designul s-a schimbat, dar principiul de lucru cu argila si arderea acesteia a ramas in esenta aceeasi. Initial, dupa cum sugereaza istoria, ceramica a fost facuta pentru confortul de zi cu zi: vasele ceramice au aparut cu mult timp in urma si sunt utilizate in viata de  astazi. Este posibil ca primele jucarii ceramice sa fi avut o semnificatie rituala.

Portelanul difera de ceramica prin faptul ca nu este un material separat, ci un fel de ceramica fina. O trasatura distinctiva a portelanului este luminozitatea vizuala si faptul ca acest material este translucid.

Eleganta portelanul este de neegalat

Este mai elegant, subtil si se adapteaza bine la decor. Prin urmare, portelanul nu poate fi opus ceramicii ci mai degraba o varianta high end a acesteia.

Ceramica este un concept general. Un ceramist poate fi numit atat cel care face vase de lut, cat si cel care lucreaza la crearea figurilor de portelan.

Diferenta de compozitie si regulile de gatit

Nu trebuie sa fiti expert pentru a nu putea distinge portelanul de alte materiale. De exemplu, daca il atingeti foarte atent cu un creion normal, sunetul va fi clar si puternic. Si este inerent numai in acest material.

Diferentele dintre portelan se afla in celelalte caracteristici ale sale.

  • Este pur si simplu ideal pentru pictura, iar fiecare regiune are propriile traditii picturale.… Din Asia, va aduce servicii autentice sau feluri de mancare individuale cu modele si ornamente traditionale. Multi oameni au acasa paharele de portelan ale bunicii lor. Si nu toata lumea stie ca patarea lor nu este un motiv pentru a arunca aceste vase, portelanul poate fi curatat usor imediat si un astfel de set vintage va deveni o decorare a casei tale.
  • Conservarea aspectului.Trebuie sa spunem ca portelanul poate disparea numai dupa multi, multi ani. Este cu adevarat unic in ceea ce priveste conservarea externa. Pe ceramica, in timp, apar adesea mici fisuri de panza de paianjen, care pur si simplu vorbesc despre schimbari naturale in material.
  • Portelanul, pe de alta parte, este greu si nu se intampla astfel de fisuri iar in acest sens ,  castiga detasat in fata altor tipuri de materiale..

Dupa cum s-a mentionat deja, portelanul este un tip de ceramica. Ceramica poate fi subtire sau aspra. In primul caz, compozitia are o structura cu granulatie fina, astfel incat fragmentul este cu adevarat transparent. Portelanul este folosit in restaurantele de top din lumea intreaga, fiind considerat un material de lux in bucatariile restaurantelor  cu stele michellin.

Cum au aparut de fapt linurile?

O lingura este o ustensila formata dintr-un vas de mica adancime (cunoscut si ca cap), oval sau rotund, la capatul unui maner. Un tip de tacamuri (uneori numite tacamuri in Statele Unite), mai ales ca parte a unui set de loc, este folosit in principal pentru transferul alimentelor in gura. Lingurile sunt, de asemenea, folosite in prepararea alimentelor pentru a masura, amesteca, amesteca si arunca ingredientele si pentru a servi alimentele. Lingurile din zilele noastre sunt fabricate din metal (in special argint plat sau argintarie , placate sau solide), lemn, portelan sau plastic. Exista o mare varietate de linguri care sunt fabricate dintr-o varietate de materiale si de diferite culturi pentru multe utilizari si alimente diferite.

Exemplele pastrate de diferite forme de linguri folosite de egiptenii antici includ cele compuse din fildes, silex, ardezie si lemn, multe dintre ele sculptate cu simboluri religioase. In timpul civilizatiei neolitice Ozieri din Sardinia , oale si linguri de ceramica erau deja folosite. In China dinastiei Shang , lingurile erau facute din os. Primele linguri de bronz din China au fost proiectate cu un varf ascutit si este posibil sa fi fost folosite si ca tacamuri. Lingurile grecilor si romanilorau fost realizate in principal din bronz si argint, iar manerul ia de obicei forma unui varf sau a unei tulpini ascutite. [1] Exista multe exemple in Muzeul Britanic din care se pot constata formele diferitelor tipuri, punctele principale de diferenta regasindu-se in jonctiunea vasului cu manerul.

In lumea musulmana timpurie, lingurile erau folosite pentru a manca supa.  Lingurile medievale pentru uz casnic erau de obicei facute din corn de vaca sau din lemn , dar lingurile din alama , cositor si latten par sa fi fost comune in aproximativ secolul al XV-lea. Descrierile complete si inscrierile referitoare la lingurile de argint din inventarele gospodariilor regale si ale altor gospodarii indica valoarea si raritatea lor deosebita.

0 Shares
You May Also Like