Ce este aplicația Signal

Ce este aplicația Signal? De ce ar trebui să renuntati la WhatsApp pentru ea?

0 Shares
0
0
0

Doua lucruri ne ingrijoreaza atunci cand vine vorba de telefonul nostru mobil, ambele avand legatura directa cu securitatea! Primul lucru tine de securitatea fizica a telefonului, sa nu il scapam pe jos si sa il spargem, iar a doua are legatura directa cu securitatea datelor noastre stocate pe telefonul mobil. Daca prima situatie se poate rezolva usor cu o husa telefon, la a doua situatie lucrurile sunt mai complicate putin.

Dacă sunteți utilizator WhatsApp, veți vedea o notificare pop-up din aplicație referitoare la o actualizare de confidențialitate. Pentru aceia dintre noi care au făcut clic, conținutul a fost departe de a fi clar, dar mulți oameni l-au interpretat ca o schimbare a politicii, ducând la partajarea informațiilor personale cu compania mamă a WhatsApp, Facebook.

Rezultatul a fost un val de revoltă a utilizatorilor și o creștere a popularității aplicațiilor alternative de mesagerie – în special Signal. Totuși, pentru mulți dintre noi, există mai multe întrebări decât răspunsuri. WhatsApp oferă acum toate informațiile noastre Facebook în scopuri publicitare? Ce este aplicația Signal?

Și cum a ajuns numele lui Elon Musk într-o altă controversă? Vom încerca să răspundem la aceste întrebări și nu numai cu acest rezumat al situației.

WhatsApp împarte acum informații personale cu Facebook?

Da și nu. „Da” se referă la faptul că informațiile sunt într-adevăr partajate cu rețeaua mai mare de la Facebook. „Nu” se referă la aspectul „acum”. Cu excepția cazului în care ați renunțat la o scurtă perioadă în 2016, WhatsApp a împărtășit de fapt informații limitate, inclusiv numărul dvs. de telefon și numele profilului, cu rețeaua sa mamă în tot acest timp.

Actualizarea de confidențialitate WhatsApp a avut în mare măsură două scopuri. Primul a fost să clarifice informațiile pe care le împărtășește. Al doilea a fost să dezvăluim că, în urma modificărilor aduse chat-urilor de afaceri de anul trecut, companiile care folosesc Facebook pentru a-și găzdui chat-urile WhatsApp pot accesa informațiile colectate în acestea și le pot folosi în scopuri publicitare și altele asemenea.

Din păcate, pentru WhatsApp, au făcut o treabă destul de slabă comunicând ceea ce s-a schimbat și nu s-a schimbat. În ciuda unei încercări de clarificare, sentimentul negativ față de aplicație a explodat. Utilizatorii revoltati au căutat alternative și, în timp ce deja popularul Telegram a înregistrat o creștere a descărcărilor, aplicația Signal a obținut cele mai multe beneficii.

Ce este aplicația Signal?

Signal este o aplicație de mesagerie care funcționează aproape identic pentru concurenți precum WhatsApp și Telegram. Vă înscrieți cu un număr de telefon și puteți participa apoi la chat-uri private, chat-uri de grup și apeluri de grup.

Spre deosebire de celelalte, cu toate acestea, toate comunicațiile din Signal, inclusiv transferurile de fișiere, sunt criptate end-to-end. De asemenea, codul aplicației este complet open-source, permițând un nivel singular de transparență.

Signal nu este deținut nici măcar de o companie de tehnologie, ci mai degrabă este administrat de o organizație non-profit. În lumea online corporativă de astăzi înfometată de date, Signal pare oamenilor ca a fi o alternativa la lupta dupa bani, vanzare de date si publicitate ultra ofensiva.

Și cu un tweet simplu din două cuvinte „Use Signal” către cei 42,4 milioane de adepți ai săi, Elon Musk a contribuit la transformarea Signal în una dintre cele mai descărcate aplicații din ambele magazine de aplicații majore.

Ar trebui să trec la Signal

Ar trebui să trec la Signal?

Cu toată confuzia legată de politica de confidențialitate a WhatsApp, aplicațiile alternative au avut un salt mare în descărcări. Telegram a văzut un salt de două ori la începutul lunii ianuarie, în timp ce Signal a fost descărcat de 17,8 milioane de ori – o creștere uimitoare de 61 de ori față de săptămâna precedentă.

Înarmat cu informații mai exacte, puteți lua acum o decizie în cunoștință de cauză. Dacă faptul că Facebook a avut numărul dvs. de telefon în tot acest timp nu vă deranjează cu adevărat, și nu aveți de gând să faceți afaceri cu mesaje, atunci nu se va schimba nimic.

De asemenea, va trebui să luați în considerare faptul că este puțin probabil să puteți convinge mai mult de o fracțiune din contactele dvs. obișnuite să facă schimbarea.

Dacă confidențialitatea datelor este o mare preocupare pentru dumneavoastra, atunci ar trebui să priviți în mod absolut Signal ca o alternativă de mesagerie. Amintiți-vă, compania mamă a WhatsApp este Facebook.

Motivul lor de bază este colectarea de date despre dvs., pe care agenții de publicitate plătitori le pot folosi apoi pentru a viza anunțurile. Aveti acum răspuns la întrebarea „Ce este aplicația Signal” și știți ce este unic în această privință.

Fie din motive de afaceri sau personale, dacă doriți confidențialitate absolută atunci când vine vorba de comunicare și informații personale, Signal poate fi o alegere mai bună pentru dvs. și prietenii sau colegii dvs. de muncă.

0 Shares
You May Also Like