Ce poti face cu hartia pe care vrei sa o depozitezi?

Ce poti face cu hartia pe care vrei sa o depozitezi?

0 Shares
0
0
0

Poate ca portofelul tau este plin de chitante. Poate ca sertarele de birou sunt pline de invitatii de nunta si carti postale de Craciun vechi. Sau poate ai mormane de extrase bancare si facturi impinse in coltul indepartat al sertarului din bucatarie.

Sa recunoastem: dezordinea generata de hartie este una dintre cele mai mari probleme. Se acumuleaza rapid si poate fi total coplesitoare daca nu te ocupi zilnic sa pui lucrurile in ordine. Prin urmare, recomandarea noastra este sa iti cumperi un dulap in care sa le pui sau rafturi asa cum sunt cele de pe www.storeexpert.ro.

Poti urma si exemplele de mai jos in care iti aratam ce anume trebuie sa faci astfel incat sa obtii cele mai bune rezultate.

Nu mai lua toate hartiile cu tine?

Primul pas pentru a scapa de hartie este sa te opresti din a lua toate hartiile care iti pica in mana pentur ca nu de toate ai nevoie.

Transfera totul online. Majoritatea bancilor si companiilor majore de utilitati ofera posibilitatea de a nu mai primi extrase si notificari prin posta – tot ce trebuie sa faceti este sa intrebati.

Pentru a face un pas mai departe, sari peste cecurile scrise de mana si plateste-ti facturile online. Ai fi surprins de cat de multi oameni nici macar nu stiu ca acest lucru este posibil (plata facturilor online reprezinta doar 58% din facturile consumatorilor platite).

Un sistem de plata a facturilor online face mai usoara plata facturilor la timp si gestionarea bugetului. De asemenea, elimina necesitatea stocarii pe plicuri si hartii.

Arunca hartiile de care nu mai ai nevoie

Mai intai, aduna fiecare bucata de hartie din casa ta. Nu uita sa verifici sertarele pentru meniuri de la restaurante, manuale de instructiuni si pliante. Apoi, sortati totul in trei gramezi: recilcare, pastrare si verificare.

Puneti documente importante, cum ar fi declaratiile fiscale, fisele medicale, hartiile de asigurare si contractele de leasing intr-o singura gramada, pentru a fi scanate pe computer pentru pastrare. Salvati orice fotografii speciale sau carti postale de care nu puteti suporta sa va despartiti, apoi reciclati orice altceva.

Distruge tot ce contine informatie personala

Orice lucru care contine informatiile tale  personale (cum ar fi adresa, numarul de card, numarul de telefon sau numarul contului bancar) ar trebui sa fie maruntit – nu aruncat pur si simplu.

Nu numai ca un tocator va ajuta sa va protejati confidentialitatea, ci si elimina orice hartie care se incadreaza in categoria enervanta „nu o puteti arunca, dar nu aveti unde sa o puneti”.

Reciclati ziarele si revistele

Sa fim sinceri: nu le veti mai citi niciodata si nici nu veti avea nevoie de ele pentru un viitor proiect. In timp, dezabonati-va de la toate revistele care nu va mai intereseaza.

Creaza un sistem prin care sa monitorizezi usor hartiile

Exista atat de multe tipuri diferite de sisteme de monitorizare, dar toate au cateva lucruri in comun: sunt organizate logic, usor de accesat si suficient de spatioase pentru a stoca documente noi in timp.

Luati in considerare spatiul disponibil inainte de a cumpara echipament de depozitare nou. Daca aveti sertare deschise pentru birou, sinele de depozitare din metal functioneaza excelent. Daca aveti o multime de spatiu in dulap, alegeti cosurile portabile pentru fisiere.

Apoi, separati totul in categorii. Asigurati-va ca acoperiti toate categoriile (animale de companie, acasa, medicale, creative, de lucru, copii etc.) si ca sunteti cat mai specific posibil cu etichetele.

Oferiti categoriilor mari, cum ar fi „Finante”, propriile foldere cu fisiere suplimentare pentru anumite tipuri de documente, cum ar fi „Declaratii fiscale” sau „Facturi”.

Puneti un cos de gunoi la usa din fata

Inainte de a aduce chiar si posta in casa, faceti o pauza langa usa din fata pentru a arunca tot ce stiti ca nu aveti nevoie – cum ar fi pliante, reclame, cupoane si alte hartii. Apoi, ori de cate ori iesiti pe usa, aruncati hartiile in acest cos.

Puneti separat hartiile de care aveti nevoie

Puneti toate hartiile care necesita actiuni din partea voastra – carduri RSVP, formulare de semnat, scrisori de trimis – intr-un loc desemnat. Ai putea atarna hartii pe un cuier special daca le pui in tiple, le poti stivui intr-un organizator de mesaje de pe masa de la intrare sau le poti aseza intr-o tava  de pe birou. Orice functioneaza cel mai bine pentru tine este o alegere foarte buna.

Pastreaza cupoanele intr-un singur loc

Cupoanele pot fi un vinovat major al aglomeratiei generate de hartie. Le gasesti, le tai cu entuziasm, apoi le ascunzi in sertarul tau pentru a expira si a colecta praful. Daca dorinta ta de a fi gospodar interfereaza cu spatiul si sanatatea ta, ai nevoie de o solutie mai buna.

Foloseste cutii si alte astfel de elemente pentru a depozita cupoanele. In felul acesta iti vei aminti sa le si folosesti atunci cand ai nevoie de ele.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…