Ce sunt panourile solare?

Ce sunt panourile solare?

0 Shares
0
0
0

Panourile solare sunt instrumente capabile sa produca energie curata dintr-o sursa naturala: soarele. Caldura soarelui este exploatata pentru a produce energia necesara incalzirii apei sanitare sau a locuintelor, acoperind pana la 70-80% din necesitati.

Utilizarea unui sistem fotovoltaic va permite, prin urmare, sa reduceti semnificativ cheltuielile familiei si, in acelasi timp, ofera beneficii mediului prin reducerea emisiilor de particule poluante in aer si utilizarea energiei verzi dintr-o sursa de energie regenerabila.

Cum functioneaza?

Panourile sistemului fotovoltaic sunt compuse dintr-un set de celule fotovoltaice diferite, fiecare dintre ele fiind un patrat de aproximativ 125 mm pe fiecare parte. Datorita prezentei celulelor, panourile sunt activate pentru a converti energia fotonilor in electricitate. Cu alte cuvinte, produc conversia energiei solare in energie termica.

Acest proces, numit efect fotovoltaic, porneste de la lumina soarelui pentru a produce o solicitare a electronilor din siliciu care alcatuiesc fiecare celula solara. Electronii, odata stimulati, curg in circuit generand energie electrica in curent continuu.

Turbine eoliene. Cum functioneaza?

Turbinele eoliene functioneaza pe un principiu foarte simplu. Energia din vant face ca doua sau trei pale ale elicei sa se invarta similar cu cele ale unui rotor. Rotorul este conectat la arborele principal, care invarte un generator pentru a crea electricitate.

Deci, cum produc turbinele eoliene electricitate? Pur si simplu, o turbina eoliana functioneaza in sens invers. In loc sa foloseasca electricitatea pentru a produce vant, ca un ventilator, turbinele eoliene folosesc vantul pentru a produce electricitate.

Vantul intoarce lamele, care rotesc arborele, care se conecteaza la un generator si produce electricitate.

Cand sa utilizati un sistem fotovoltaic mixt si eolian

Sistemele hibride sunt o tehnologie pregatita sa raspunda cererii consumatorilor prin combinatia a doua energii regenerabile. In acest fel, problemele pe care fiecare le are individual sunt rezolvate si in acelasi timp toate virtutile lor sunt sporite.

Sistemul mixt fotovoltaic si eolian sau numit si sisteme hibride fotovoltaice si eoliene, permit combinarea a doua tipuri diferite de energie pentru a profita la maximum de resursele soarelui si ale vantului, completandu-se reciproc.

Permitand o optimizare a orelor utilizate pentru a genera energie si, in acelasi timp, reduce timpul de amortizare al echipamentului, desi costul initial al acestuia este mai mare. Sistemele fotovoltaice si eoliene hibride constau din panouri solare si turbine eoliene pentru captarea energiei.

Cata energie doresc sa obtin cu sistemul hibrid?

In functie de energia de care avem nevoie, optam pentru un sistem hibrid specific sau altul. Cu cat aceasta tehnologie este mai puternica, cu atat ne va costa mai multi bani. In cazul in care calculam mai putin, nu ar trebui sa ne facem griji, sistemul poate fi extins adaugand mai multe panouri solare sau mai multi acumulatori, in functie de nevoile noastre.

Cata energie eoliana si solara pot obtine in acel mediu?

Daca vom instala un sistem care genereaza energie regenerabila prin soare si vant, trebuie sa analizam ca mediul este propice generarii acestor doua tipuri de energii regenerabile. Altfel nu ne-ar interesa sa dobandim aceasta tehnologie si ar fi mai bine sa optam doar pentru panouri solare sau turbine eoliene.

Ce sunt panourile solare?

De ce este important sa fie folosita energia regenerabila

Sursele de curent care folosesc energie regenerabila, asa cum este si www.voltech.ro sunt cele care te vor ajuta sa protejezi atat planeta cat si buzunarul propriu. Iti explicam de ce este important sa folosesti energie solara atat pentru tine cat si pentru mediul inconjurator.

  • Energia solara este gratuita – soarele rasare si apune fara sa fie nevoie sa platesti pentru asta. La fel se intampla si cu lumina in general, pentru ca dupa cum sti, acum panourile solare nu mai au nevoie de soare pentru a functiona si este suficient sa fie lumina afara. Vei fi tentat sa spui ca instalatiile costa. Corect, instalarea panourilor si mentenanta ulterioara costa, insa vei amortiza costurile inca din primii ani de functionare. Gandeste-te doar ca nu va trebui sa mai platesti curent.
  • Energia solara nu polueaza – avand in vedere acest aspect este lesne de inteles ca folosind energie regenerabila contribui la o planeta mai sanatoasa. Un alt aspect la fel de important este faptul ca utilizand energie regenerabila nu mai trebuie sa fie folosite resurse precum carbunele, a carui extractie este poluanta;
  • Poti obtine si curent si apa calda – utilizand panourile solare poti obtine si apa calda. Aceasta poate fi obtinuta atat prin instalatii specifice cum sunt centralele termice, dar si cu ajutorul vaselor care se incalzesc pe timpul zilei si care incalzesc apa din interior direct cu ajutorul soarelui.

Avand in vedere aceste aspecte este mult mai simplu si mai usor sa obtii cele mai bune rezultate. Totodata, recomandarea noastra este sa alegi un furnizor de panouri solare care sa iti ofere si calitate, nu doar un pret mic, astfel incat in final, la tine sa ajunga cele mai calitative produse pentru a evita surprizele neplacute.

0 Shares
You May Also Like