Ce finisaj alegi pentru mobilierul tau din lemn?

Ce finisaj alegi pentru mobilierul tau din lemn?

0 Shares
0
0
0

Sambata dimineata, ai decis sa lacuiesti mobilierul din lemn de la intrare, masa din sufragerie sau comoda din camera ta? Dar ce finisaj sa alegi si sa aplici pe mobilierul din lemn? Ceara, ulei, lac sau email? Nu este intotdeauna usor sa alegi finisajul care raspunde cel mai bine la stresurile zilnice si gusturile estetice..

De ce sa aplici un finisaj pe o piesa de mobilier?

Mobilierul din casa este expus zilnic la agresiuni precum umflaturi, zgarieturi, frecare, praf, lichide si produse de uz casnic. Finisajele sunt realizate pentru a le proteja. Exista doua tipuri de finisaje: finisaje impregnante care patrund prin fibrele de lemn pentru a le intari si finisaje filmoformante care creeaza o pelicula de protectie la suprafata.

Aplicarea unui finisaj la mobilier iti permite, de asemenea, sa o infrumusetati si sa ii dati un stil decorativ. Intr-adevar, finisajele subliniaza bobul lemnului, culoarea acestuia si ii sporesc aspectul si atingerea.

Vopsea si smalt (finisaje de filmare)

Finisajele de filmare sunt produse care creeaza o pelicula de protectie pe suprafata lemnului. Ele sunt deseori alese pentru stilul decorativ si usurinta de intretinere. In plus, acestea ofera mobilierului o rezistenta excelenta la agresiunile zilnice (zgarieturi, frecare, lichide, …). Aflati de ce sa alegeti un finisaj vopsit sau emailat.

De ce sa finisezi o piesa de mobilier din lemn?

Transparenta si foarte rezistenta, vopseaua este ideala pentru a da o nota de modernitate mobilierului antic pastrand in acelasi timp elementele din lemn la vedere sau pentru a proteja mobilierul industrial al unui mobilier din lemn 100% natural.

  • Aspect si efect decorativ: aspectul estetic si decorativ este unul dintre criteriile de selectie – luminozitate, moliciune, atingere, imbunatatirea bobului de lemn sau adancimea culorii. De fapt, vopseaua confera mobilierului antic un stil mai modern si contemporan.
  • Reparare, renovare si intretinere: intretinerea unei piese de mobilier vopsite este foarte simpla, deoarece necesita putina ingrijire sau deloc. Vopseaua este rezistenta la lichide si socuri zilnice si poate suferi cateva zgarieturi. Pentru a le acoperi, poti utiliza un Marker de retus. Pentru a reinnoi lemnul lacuit, indepartati suprafata cu smirghel fin de 120 gr si aplica un nou strat de lac
  • Rezistenta: rezistenta la lichide si schimbarile de temperatura pot fi un criteriu de selectie. Totul depinde de modul de utilizare a acestuia. Pentru o insula centrala de bucatarie din lemn sau pentru o dulap lavoar intr-o baie expusa la umiditate, este esential sa optezi pentru o vopsea rezistenta la apa, care sa protejeze mult timp.

Cand vine vorba de alegerea unei vopsele pentru lemnul exterior, unul dintre aspectele fundamentale de luat in considerare este cu siguranta durabilitatea sa.

Prin urmare, va fi necesar sa se evalueze cu foarte mare atentie caracteristici precum rezistenta la umiditate, razele UV si, in general, la agentii atmosferici.

La fel, ar fi ideal sa alegeti produse neinflamabile sau ignifuge. Un alt aspect fundamental este capacitatea de uscare rapida a vopselei care permite cicluri rapide de vopsire evitand fenomenele de auto-ardere sau indepartare.

Pentru mai multe informatii si preturi acceseaza https://www.electrostatica.ro/finisarea-lemnului-in-camp-electrostatic/.

Avantaje finisarea lemnului in camp electrostatic

Finisarea electrostatica a lemnului exista deja de ceva vreme. Cu o privire de ansamblu generala se poate vedea ca cele mai multe finisaje industriale utilizeaza elementele electrostatice in momentul in care este vorba despre piese de acoperire greu de acoperit uniform.

Aplicatiile normale asa cum sunt cele de  pe paturi sau capetele patului unde finisajul electrostatic poate sa acopere uniform diblurile sunt cele mai bune alegeri pentru toate tipurile de mobilier, evitand pulverizarea clasica, ce lasa urme.

Lemnul este considerat astfel pol negativ pentur ca acoperirea sa aiba sarcina pozitiva. Dezavantajul este ca vei avea de aface cu o combinatie inflamabila de produse atunci cand incerci sa acoperi in regie proprie. De asemenea, sunt necesare echipamente specializate si acoperiri specifice inainte ca acestea sa fie o metoda fezabila de utilizat.

Este de asemenea vorba despre un sistem care are nevoie de o pregatire foarte buna a operatorului si consecventa pentru a ramane in siguranta.

In ceea ce priveste costurile, odata ce echipamentul va fi configurat, costurile sunt similare cu cele ale altor tipuri de prelucrari si de acoperiri, insa costul echipamentului este cel mai mare obstacol in astfel de investitii.

Prin urmare, cea mai buna solutie este aceea de a apela la specialisti in acoperirea pieselor de mobilier astfel incat sa nu fie necesar sa cumperi toate echipamentele necesare. Un alt aspect la fel de important este faptul ca lucrand cu specialisti, sansele ca materialul sa se deterioreze in final sunt destul de mari ceea ce nimeni nu isi doreste cu siguranta.

De aceea noi iti recomandam sa utilizezi de fiecare data serviciile disponibile pe piata in acest sens, asa cum sunt si cele din linkul de mai sus, pentru a evita aparitia oricarei probleme posibile cu prelucrarea si finisarea produsului din lemn.

 

0 Shares
You May Also Like