Cea mai buna pasca cu brânză dulce

Cea mai buna pasca cu brânză dulce

0 Shares
0
0
0

Nu mai este un secret faptul că de Paște, mâncarea ceremonială ocupă un loc mare și include Pasca cu brânză dulce făcută cu unt, zahăr, ouă, stafide, făină albă de grâu și drojdii naturale. Pasca cu brânză dulce se poate face în multe feluri, dar cea de la Boromir este una dintre cele mai delicioase.

De regulă, multe rude și prieteni se adună la masa de Paști. Este bine dacă toată lumea are ocazia să pregătească un cadou de Paște: un ou frumos și pasca cu brânză dulce frumos ambalată. Poți pregăti din timp coșuri cu iarbă sau grâu și poți așeza ouăle și Pasca pe un șervețel pe verdeață.

În fiecare an, întreaga lume creștină sărbătorește marea sărbătoare a Paștelui. Fiecare element al mesei festive este un simbol, iar cele două componente – ouă colorate și Pasca cu brânză dulce au devenit tradiționale în țările ortodoxe.

Tradițiile sărbătorii Paștelui

Ortodoxia în creștinismul modern păstrează tradițiile sărbătorii Paștelui, atât în ​​sens spiritual, cât și în sens culinar. Masa de Paște, dacă o privești din punct de vedere gourmet, este destul de săracă: ouă colorate, Pască cu brânză dulce și caș dulce.

Dacă te uiți la masa festivă cu ochii unei persoane care a postit timp de 40 de zile și a respectat regulile stricte ortodoxe de abstinență, atunci aceste trei feluri de mâncare vor fi o sărbătoare. Și de multe ori se întâmplă așa, deoarece Pasca este făcută din cele mai bune ingrediente și din cea mai proaspătă brânză dulce.

Această sărbătoare ascetică stă la baza atitudinii ortodoxe față de sărbătoarea Paștelui, unde cantitatea nu este importantă, ci calitatea și simbolismul alimentelor. Pasca este în esență pâinea care simbolizează mâncarea în toate sensurile. Pasca cu brânză dulce și stafide, desigur, este departe de pâinea tradițională, este mai delicioasă, mai degrabă ca ceva dulce.

Procesul de preparare este un proces îndelungat și va fi păcat să strici rezultatul cu o Pască arsă. Cel mai indicat este să cumperi Pasca cu brânză dulce de la Boromir.

Simbolurile Paștelui

Pasca a fost gătită din timpuri imemoriale și este evident că această tradiție a apărut chiar și într-un moment în care nu exista creștinism, deși nu știm despre acest lucru în detaliu și precis.

Tradiția creștină a pus un sens complet diferit despre simbolurile Paștelui: oul este un simbol al vieții. Există o poveste cunoscută care a fost inclusă în Viața Sfintei Maria Magdalena, și anume că ea a dus un ou împăratului Tiberiu ca simbol al învierii lui Hristos, nașterea unei noi vieți.

Desigur, nu știm fiabilitatea acestei povești, dar viața a înregistrat-o. Și este clar că nașterea unei noi vieți și culoarea roșie (ca și culoarea sângelui lui Hristos) au devenit de atunci o culoare de Paște.

Pasca seamănă cu mormântul lui Hristos ca formă, sau cel puțin există o astfel de interpretare, dar Pasca creștină este o amintire a prosforei, pe de o parte, și, pe de altă parte, a pâinii, care este sfințită în prima sâmbătă de după Paște, și se numește „artos”.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…