Cum alegi locuinta in 2022?

Cum alegi locuinta in 2022?

0 Shares
0
0
0

Pentru a alege intre a inchiria sau a cumpara o locuinta, v-ati gandit sa apelati la expertiza unei agentii imobiliare si sa-i incredintati mandatul de vanzare? In functie de pretul pe metru patrat, de cadrul chiriei si de proiectul dumneavoastra, un agent imobiliar va poate sfatui in functie de nevoile voastre. Nu ezitati sa apelati la imobiliare Craiova, va va lua doar cateva minute.

Nu este o decizie care sa fie luata cu usurinta, motiv pentru care nu este usor de decis. Va explicam ce trebuie sa stiti pentru a face alegerea corecta intre a cumpara sau a inchiria resedinta principala.

Ar trebui sa va cumparati sau sa va inchiriati locuinta in 2022?

Aproximativ 60% dintre roamani sunt proprietari ai propriei locuinte, iar aceasta tendinta continua sa creasca. Dar atunci cand vine vorba de cumpararea sau inchirierea unui apartament, estimarea bugetului nu este suficienta: situatia economica este, de asemenea, importanta. Va explicam de ce.

Ratele ipotecare si pretul pe metru patrat sunt indicatori importanti atunci cand se ia in considerare cumpararea sau inchirierea unei locuinte. Pentru anul 2022, indicatorii par sa fie pe verde pentru potentialii cumparatori:

Ratele: ratele de imprumut ar trebui sa ramana scazute. Dar asta s-ar putea sa nu dureze! In ultimul trimestru, la unele banci s-a inregistrat o crestere de 0,1 pana la 0,2%. Acesta este un factor important de luat in considerare, deoarece o rata scazuta a dobanzii inseamna ca o achizitie imobiliara poate fi facuta mai rapid;

Preturile pe metru patrat: preturile proprietatilor si taxele de coproprietate par sa continue sa creasca, dar sunt compensate de scaderea ratelor la creditele ipotecare;

Impozitarea: eliminarea treptata a taxei de habitat va fi benefica atat pentru chiriasi, cat si pentru proprietari. In caz contrar, intr-un an de alegeri municipale, impozitul pe proprietate nu ar trebui sa creasca in acest an.

Prin urmare, a deveni proprietar in 2022 pare a fi inca interesant, in special pentru cei care cumpara pentru prima data. Acest lucru nu inseamna ca inchirierea nu merita: fara impozit pe proprietate si cu disparitia treptata a taxei de habitat, chiriasii sunt departe de a fi dezavantajati, in special in orasele mari.

Cumpararea sau inchirierea unui apartament?

Cumparati sau inchiriati? Fiecare optiune are avantaje si dezavantaje si nu exista o alegere gresita. Iata sfatul nostru: cele mai bune site-uri imobiliare de pe piata ofera un simulator imobiliar pentru a compara inchirierea sau cumpararea. Este un instrument important de luare a deciziilor, care va va arata impactul pe care il are cumpararea sau inchirierea. Va trebui sa completati cateva informatii:

  • valoarea proprietatii pe care doriti sa o cumparati
  • durata imprumutului pe care il aveti in vedere;
  • rata creditului si rata de asigurare;
  • onorariile agentiei si ale avocatului, estimarea lucrarilor, studiul contributiei preconizate, estimarea impozitului pe proprietate si a impozitului pe cladiri;
  • numar de ani inainte de o eventuala revanzare;
  • valoarea actuala sau prognozata a chiriei.

De asemenea, puteti afla de cat timp veti avea nevoie pentru a va rentabiliza achizitia. Dupa ce ati facut un bilant al situatiei, veti sti daca este mai bine sa inchiriati sau sa cumparati o locuinta principala!

Cum puteti afla istoria unei case

De la pod la curtea din spate, pot exista o serie de indicii despre istoria unei case. Cautati indicii in stilul arhitecturii, tapet din alte epoci, elemente de decor, completari la casa si tipul de pardoseala . In timp ce o placa exterioara este evidenta, puteti descoperi indicii mai subtile daca stiti ce sa cautati. Grinzile din lemn taiate manual indica ca o portiune a casei poate fi mai veche decat o sectiune construita din lemn care poarta semnele unui ferastrau circular. In plus, proprietarii anteriori ar putea sa fi lasat in urma obiecte personale utile, cum ar fi fotografii, amintiri si articole din ziare in pod, la subsol sau ingropate in curte.

Renovarile pot dezvalui si mai multe indicii. De exemplu, proprietarii anteriori ar putea sa-si fi lasat numele si data pe grinzi de lemn ascunse in spatele peretilor. Sau, ati putea descoperi siglele companiei sau nume pe materialele de constructie care ar putea ajuta la datarea acestora si sa arunce lumina asupra momentului in care au fost construite anumite parti ale casei dvs.

Vrei sa afli cine a locuit in casa? Incercati sa efectuati o cautare de titlu. Daca cumparati o casa noua, cel mai probabil veti face una dintre acestea oricum, deoarece multi cumparatori opteaza sa plateasca pentru o cautare profesionala a titlului. Aceste cautari de titlu cern inregistrarile fiscale pentru a le arata potentialilor cumparatori numele celor care au detinut in mod legal proprietatea de la inceput pana in prezent. Astfel, cumparatorii stiu cu certitudine absoluta ca persoana care le vinde locuinta este de fapt proprietarul. De asemenea, puteti efectua singuri o cautare de titlu folosind unul dintre numeroasele site-uri web disponibile publicului.

 

0 Shares
You May Also Like