In ultimii ani, tehnologia ne-a rasfatat cu adevarat si de aceea cablurile au disparut de pe multe tipuri de dispozitive. Sistemul de conexiune wireless si bluetooth de astazi face posibila utilizarea multor dispozitive electronice fara a fi necesara ancorarea la cabluri vechi.
Acest lucru nu este deosebit de util in anumite cazuri – cum ar fi alergatul sau in masina, dar ne ajuta foarte mult in activitatile zilnice normale.
Pe scurt, pe vremuri, pentru a ne usura viata, am cautat cabluri cat mai lungi pentru a avea mai mult spatiu de miscare, pe cand astazi incercam sa le eliminam complet. Acesta este motivul pentru care lumea tehnologiei s-a concentrat atat de mult pe castile wireless in ultimii ani.
Ca si in cazul multor produse tehnologice, astazi exista tot mai multe modele de casti pe piata: preturile se modifica. Marcile, performantele si particularitatile se modifica. Pentru a intelege care sunt cele mai bune, in functie de utilizarea lor, incercam sa explicam in primul rand modul in care functioneaza, apoi vedem ce tip de modele exista pe piata.
Cum functioneaza castile wireless?
Castile fara fir – mai bine cunoscute astazi ca “wireless” sunt acele casti care folosesc drept conexiune tehnologia radiofrecventei in locul cablurilor clasice, care iti permit sa comunici de la distanta. Semnalul audio se deplaseaza pe benzi radio: exista asadar o antena care primeste informatia (de obicei foarte mica, deoarece se afla in interiorul castilor) si un transmitator.
Marele avantaj al acestei tehnologii este acela ca tipul de comunicare nu este prin cablu – deci exista o libertate absoluta de miscare de care nu te poti bucura utilizand castile de moda veche.
Noile modele de casti au o putere excelenta a semnalului si permit o gama foarte larga de actiune. Pe langa aceste avantaje, trebuie remarcat si faptul ca datorita conexiunii wireless este posibila conectarea mai multor casti la acelasi emitator, astfel incat sa impartasiti experienta.
Principalele tipuri de casti wireless: over-ear, on-ear, in-ear
- Castile on-ear se sprijina extern pe pavilion, dar fara a-l acoperi complet. Sunt perfecte daca nu ai nevoie de o izolare fonica grozava si, deloc de subestimat, daca nu porti ochelari. Aceste casti, desi mai voluminoase, permit o calitate excelenta a sunetului. Totusi, apasand pe pavilion ajung sa provoace dureri in timp.
- Castile in-ear sunt cele care au dopuri care se strecoara in ureche si care nu au nevoie de sprijin. Sunt utilizate pe scara larga deoarece permit izolare fonica din exterior si iti permit sa auzi bine, in special basul. Unii oameni insa nu tolereaza prea mult acest tip de casti care dau senzatia de purtare a dopurilor de urechi.
- Castile over-ear invaluie intregul pavilion si izoleaza urechea de zgomotul extern. De aceea sunt cele care redau cel mai bine calitatea sunetului emis de sursa.
Deci, daca acest articol te-a facut sa visezi fie si o clipa la playlistul tau de pe Spotify, nu mai sta pe ganduri nici o secunda si achizitioneaza si tu o pereche de casti Bose Sport Earbuds pentru o experienta auditiva placuta si calitativa.