Cum sa alegem un proiector bun?

Cum sa alegem un proiector bun?

0 Shares
0
0
0

Oricine doreste sa cumpere un proiector este coplesit de informatii despre luminozitate, rezolutie si conexiuni. Exista cateva argumente, inainte de a decide cumpararea unui proiector bun.

Inainte de a incepe cautarea unui proiector adecvat, scopul proiectorului trebuie mai intai clarificat. La urma urmei, cerintele pentru un proiector intr-o camera de zi luminoasa sunt diferite decat intr-un sistem home theater complet intunecat. Prin urmare, ar trebui raspuns clar la intrebarea in ce mediu ar trebui utilizat proiectorul in prealabil. Ar trebui sa se inceapa cautarea unui proiector doar cu o aplicatie clara in minte.

Proiectoarele pot fi impartite aproximativ in cele doua categorii, business si home cinema. Deoarece proiectoarele de afaceri sunt utilizate mai ales intr-un mediu luminos, acestea se caracterizeaza in primul rand printr-un flux luminos ridicat (luminozitate). Continutul poate fi recunoscut numai dintr-o anumita lumina (luminozitate pe ecran). In plus, proiectoarele de afaceri au adesea rezolutia WXGA (1.200 x 800 pixeli) si WUXGA (1.920 x 1.200 pixeli).

Aceste rezolutii se bazeaza pe standardele de notebook si computer. De asemenea, au un raport de aspect de 16:10. Acest format este util pentru prezentari. Aceasta zona ofera mai mult spatiu pentru a afisa continut, cum ar fi o foaie de calcul Excel. O alta caracteristica a unui proiector de afaceri sunt numeroasele conexiuni.

Un proiector cu un numar mare de optiuni de conectare faciliteaza aruncarea unei imagini pe ecran in diferite scenarii de prezentare.

Pentru proiectoarele home theater, accentul este pus pe o calitate ridicata a imaginii. Fluxul luminos (luminozitate), pe de alta parte, nu este atat de important, deoarece se poate presupune ca proiectorul va fi utilizat intr-o camera intunecata. Majoritatea filmelor sunt disponibile intr-un format 16: 9 si aproape toate proiectoarele home cinema au acest format. Full HD (1.920 x 1.080 pixeli) este rezolutia standard din sectorul home theater.

Majoritatea proiectoarelor sunt echipate cu o rezolutie full HD. Daca bugetul este planificat cu generozitate, se pot cauta si proiectoare 4K. Doua caracteristici pe care le ofera adesea proiectoarele home cinema sunt calculul 3D si interframe. Mai presus de toate, proiectoarele home cinema au un raport de contrast bun si o redare buna a culorilor. Un volum de functionare scazut este, de asemenea, un criteriu important, deoarece zgomotele ventilatorului pot fi o pacoste in scenele de film linistite.

Luminozitatea unui proiector este data in lumeni ANSI. Desi acest standard nu mai este oficial valabil, este totusi specificat ca valoare pentru proiectoare. Pentru a determina de ce flux luminos are nevoie proiectorul, trebuie sa se tina seama de luminozitatea din camera, dimensiunea imaginii si distanta de proiectie.

Contrastul este raportul dintre cel mai luminos si cel mai intunecat punct de pe panza. Cu un raport de contrast de 5000: 1, cel mai luminos punct este de 5.000 de ori mai luminos decat cel mai intunecat. Cu cat contrastul este mai mare, cu atat apare o imagine mai clara. Trebuie facuta o distinctie intre contrastul dinamic si cel nativ. Contrastul nativ descrie raportul de contrast din interiorul unei imagini si compara cel mai deschis cu cel mai intunecat punct.

Sfaturi pentru iluminat exterior

Primele impresii sunt esentiale, motiv pentru care prezentarea corecta a exteriorului este primordiala. La fel cum  iluminarea interioara iti scoate in evidenta stilul, luminile exterioare potrivite joaca un rol semnificativ in asigurarea ca o casa arata cat mai bine.

Iluminatul exterior  este un accesoriu frumos pentru casa ta, facandu-te sa te simti mai personalizat si mai finisat. Odata ce luminile se aprind, ele ofera casei o atmosfera calda si primitoare. Alegerea luminilor potrivite pentru casa in aer liber si straturile lor in modul corect va vor ajuta sa creati o capodopera in aer liber care sa va aduca o imagine peisagistica perfecta.

Indiferent daca alegeti sa utilizati lumini colorate pentru a oferi casei dvs. un aspect senzational, dar dramatic, sau doar adaugati o linie de lumina scazuta pe un perete de gradina, iluminatul exterior al casei ar putea beneficia intotdeauna de cateva adaugari de optiuni de iluminare. Luati decizia in functie de stilul dvs., dimensiunea casei si cat de mult utilizati exteriorul casei.

Iluminarea pentru activitati ar trebui sa fie prioritatea dvs. odata ce va stabiliti obiectivul pentru luminile exterioare ale casei. Implica cai si intrari iluminante. Daca corpurile dvs. de iluminat sunt deschise catre elemente, obtineti un dispozitiv de clasificare pe teren umed.

Multe lumini stralucitoare in afara casei asigura securitatea prin  descurajarea potentialilor spargatori. Folositi becuri cu LED pentru a lumina exteriorul casei si controlati-le folosind o telecomanda. In plus, puteti utiliza lumini exterioare cu senzor de miscare, tinand cont de dimensiunea si controlul distantei.

Este vorba despre locatie cand vine vorba de iluminatul de securitate. Asigurati-va ca luminati partea din fata a casei, garajului si aleei. Instalarea luminilor cu senzor de miscare va asigura ca lumina nu va deranjeaza pe tine sau pe vecini, cu exceptia cazului in care exista activitate in afara casei tale.

0 Shares
You May Also Like