Cum sa alegeti cel mai potrivit scaun auto pentru copilul dumneavoastra

Cum sa alegeti cel mai potrivit scaun auto pentru copilul dumneavoastra

0 Shares
0
0
0

Pana cand copilul dumneavoastra este pregatit sa treaca de la scaunul auto la un scaun inaltator sau la centura de siguranta pentru adulti, va avea nevoie de un scaun auto proiectat pentru inaltimea si greutatea sa. Exista multi factori de luat in considerare atunci cand cumparati un scaun auto.

Ce tip de scaun auto este cel mai potrivit pentru copilul dumneavoastra? Aceasta depinde de utilizare, de bugetul si de nevoile de confort. Exista diferite tipuri de scaune auto in functie de caracteristicile pe care le doriti de la un scaun auto pentru copilul dumneavoastra. Printre optiunile dvs. se numara scaunele pentru copii, convertibile si scaunele de inaltare fara spatar. Fiecare are avantajele si dezavantajele sale in functie de diversi factori, cum ar fi siguranta, usurinta de utilizare, spatiul de depozitare si costul.

Acest articol acopera toate aspectele legate de alegerea celui mai bun tip de scaune auto, atat pentru parintii noi, cat si pentru cei actuali care ar putea avea nevoie de o reimprospatare a varietatii de optiuni care le sunt disponibile.

Scaune pentru bebelusi

Scaunele auto pentru bebelusi sunt concepute pentru copiii cu varsta sub 1 an. Scaunele auto pentru bebelusi nu sunt, in general, potrivite pentru copiii mai mari din cauza problemelor de siguranta legate de instalarea incorecta. Majoritatea scaunelor auto pentru copii au un spatar inclinat si ridicat pentru a sustine capul si gatul copilului dumneavoastra. De asemenea, acestea au un scaun cu captuseala groasa, un suport pentru cap incorporat, un sistem de hamuri cu fixare in 3 puncte si un suport pentru picioare.

Scaunele auto pentru nou-nascuti vin, de obicei, cu o baza de scaun auto incorporata care poate fi instalata in masina. Unele scaune auto pentru nou-nascuti pot fi folosite singure atunci cand copilul este prea mic sau prea usor pentru a fi asigurat in mod corespunzator intr-un carucior.

Scaune convertibile

Scaunele auto convertibile sunt cel mai popular tip de scaun auto de pe piata. Acestea pot fi folosite atat cu fata spre spatele masini, cat si cu fata spre fata masinii, pana cand copilul dumneavoastra atinge limitele maxime de greutate si inaltime. Scaunele auto convertibile pot fi folosite ca scaune auto pentru bebelusi, apoi, in cele din urma, se pot schimba intr-un scaun de inaltare cu spatar inalt sau intr-un scaun de inaltare fara spatar.

Unele dintre aceste scaune auto sunt potrivite pentru copii cu varsta de pana la 12 ani. Scaunele auto convertibile sunt potrivite pentru nou-nascuti, bebelusi, copii mici si prescolari. Unele scaune auto convertibile pot fi ideale si pentru copii cu varsta de pana la 4 ani. Scaunele auto convertibile sunt, in general, potrivite pentru copii de la nou-nascuti pana in jurul varstei de 12 ani.

Optiunile sunt multiple in ceea ce priveste alegerea unor scaune auto pentru copii, iar acest lucru inseamna ca veti descoperi cu siguranta exact ceea ce va intereseaza in momentul achizitionarii. Puteti de asemenea lua in calcul si un scaun auto cu baza Isofix, iar aceasta varianta este una cat se poate de potrivita pentru copilul dumneavoastra, oferind siguranta si confort.

0 Shares
You May Also Like