Ce avantaje are educatia timpurie in viata copiilor

Ce avantaje are educatia timpurie in viata copiilor

0 Shares
0
0
0

Exista avantaje in ceea ce priveste ingrijirea copiilor in comunitate. Am incercat sa le enumeram aici, astfel incat sa puteti pune in balanta avantajele si sa faceti o alegere.

Pricipalele motive sa iti duci copiul la gradinita

  • Copiii vostrii sunt pe maini bune

Personalul creselor este calificat in domeniul medical si in cel al ingrijirii copiilor. Supravegherea va fi optima si ii va permite copilului sa isi dezvolte abilitatile si increderea in sine intr-un mediu primitor, sigur si suficient de experimentat.

  • O masa adaptata copiilor tai!

In ceea ce priveste mancarea, profesionistii care se ocupa de acest aspect vor sti cum sa prepare mici mancaruri adaptate copiilor vostrii pentru a le satisface nevoile nutritionale.

Lucruri de evitat

Bineinteles, va doriti ca intrarea copilului vostru la gradinita sa decurga cat mai usor si sa se simta bine la scoala dupa aceea. Dar uneori, fara sa ne dam seama, este posibil sa facem sau sa spunem lucruri care dau o impresie proasta despre gradinita sau care sporesc stresul unui copil. Ce puteti face pentru a preveni acest lucru? Iata cateva sfaturi pentru a va ghida:

  • A fi iubitor si grijuliu, a vorbi des cu copilul tau si a-i citi povesti sunt cateva dintre lucrurile bune pe care trebuie sa le faci pentru a-l ajuta sa reuseasca la gradinita si la scoala.
  • Evitati sa stabiliti asteptari mari pentru copilul vostru. Inainte de gradinita, puteti raspunde la intrebari despre litere si cuvinte si puteti atrage atentia asupra literelor din numele copilului. De asemenea, il puteti invata sa numere seturi de obiecte. Dar nu trebuie sa stie tot alfabetul sau sa poata numara pana la 100. Presarea unui copil sa invete lucruri atunci cand nu este pregatit poate provoca stres si un sentiment de esec. Acestia isi pot pierde increderea in abilitatile lor si au mai putin chef sa invete. Ar putea chiar sa inceapa sa nu le placa sa mearga la scoala si sa se teama sa nu va dezamageasca.
  • Nu folositi gradinita ca pe o amenintare. De exemplu, nu spuneti: “La gradinita, va trebui sa asculti! Un astfel de comportament, nu-l vor suporta prea mult timp! Acest tip de discutii ofera o imagine proasta a scolii. Copilul poate sa nu aiba chef sa mearga la gradinita chiar inainte de a incepe gradinita.
  • Nu lasati sa vi se vada temerile sau durerea. Este normal sa aveti temeri si sa fiti emotivi atunci cand copilul vostru incepe gradinita, dar este mai bine sa nu aratati acest lucru. Ii va face sa se ingrijoreze degeaba.
  • Nu vorbiti de rau despre gradinita sau despre profesori. Pentru a reusi la gradinita si pentru a avea chef sa mearga la gradinita, copilul trebuie sa simta ca parintii sai au incredere in gradinita si in profesori. Daca nu sunteti de acord cu ceva, cel mai bine este sa va faceti o programare la profesor* sau la director, in loc sa vorbiti cu copilul vostru. Desi aici nu se pune problema de asa ceva pentru ca, copilul tau va fi supraveghiat de o echipă de practicieni cu experiență în pedagogie și management educational.

Ce avantaje ofera educatia timpurie?

Un articol pentru Livestrong.com a evidentiat, de asemenea, importanta orelor de gimnastica deoarece creste cantitatea de exercitii fizice pe care copiii il fac, creste coordonarea si flexibilitatea, produce endorfine care ridica starea de spirit a copiilor si ofera oportunitati importante copiilor de a socializa.

Pe langa invatarea copiilor abilitati de-a lungul vietii despre miscarea corpului, cursul de gimnastica aduce beneficii intregului copil; Intr- o carte intitulata Educating the Student Body, cercetatorii au descoperit „o corelatie directa intre participarea regulata la activitati fizice si sanatatea copiilor de varsta scolara, sugerand ca activitatea fizica ofera beneficii importante direct copilului in parte”. Mai exact, ei au descoperit ca educatia fizica este asociata cu beneficii academice, o mai buna bunastare sociala si emotionala si ca ar putea fi chiar protectoare impotriva bolilor de inima si a diabetului de tip 2.

Intr-o lume in care bugetele pentru educatie sunt reduse in mod continuu, educatia artistica si muzicala sunt, in mod tragic, adesea primele care merg. Pentru multi elevi, artele sunt ceea ce ii duce la scoala in fiecare zi, iar fara aceste cursuri ca un descarcer creativ pe care sa il asteptam cu nerabdare, scoala poate fi o lupta majora. Aceste clase sunt un refugiu pentru multi studenti, in special pentru cei care nu exceleaza intr-un mediu traditional de clasa.

Pe langa faptul ca este un loc sigur si fericit pentru studenti in timpul zilei, artele au multe alte beneficii. Un studiu numit „SAT Scores of Students Who Study the Arts: What We Can and Cannot Conclude about Association” pentru Journal of Aesthetic Education a constatat ca studentii care urmeaza cursuri de arte in liceu (inclusiv muzica, teatru etc.) tind sa au scoruri SAT mai mari. In timp ce scorurile standardizate ale testelor nu sunt totul, aceasta legatura sugereaza cu siguranta ca artele joaca un rol esential in succesul general al elevilor.

0 Shares
You May Also Like