Ce avantaje obtin copiii care merg la after school?

Ce avantaje obtin copiii care merg la after school?

0 Shares
0
0
0

Dupa scoala este un aspect important al scolarizarii elevilor. In aceste ore, elevii sunt urmariti de profesor in materia specifica in care au lacune. Dar cum se desfasoara activitatea dupa scoala? Si care este rolul profesorului?

In esenta, serviciul dupa scoala este foarte diferit de orarul scolar clasic. Nu numai ca arata mai practic, dar este un instrument de salvare pentru multi copii. Profesorul este, de fapt, in acele ore, la dispozitia completa a copiilor si va incerca sa le rezolve toate indoielile cu privire la asta.

Pentru mai multe informatii se poate accesa linkul prezentare after school Teddybar.

Relatia profesor-elev este adesea compromisa in timpul orelor de scoala, deoarece profesorul are un program strict de urmat si nu poate fi lasat in urma, altfel ar penaliza intreaga clasa. Dupa scoala, atentia sa poate fi dedicata exclusiv elevului care are nevoie de o recenzie pentru a ajunge din urma cu ceilalti.

Sarcina principala a profesorului este de a transmite gustul elevilor. Pentru ca acest proces de schimb sa aiba loc, mediul in care este predat trebuie sa fie relaxant, minimizand elementele care pot perturba lectiile. Tinerii nu sunt toti la fel si fiecare dintre ei are nevoie de un curs de formare specific; unii vor putea efectua exercitiile pe cont propriu, in timp ce altii vor trebui urmariti.

Programul de dupa scoala s-a nascut cu un scop specific: in primul rand, sa impiedice elevii sa piarda complet increderea in sine si sa se lase sa plece. Acest lucru i-ar duce la un esec inevitabil, fara nicio posibilitate de a se intoarce. Primul pas fundamental pentru a invata cum sa studiezi si sa obtii suficienta intr-un subiect este sa il infrunti cu ajutorul profesorului.

Dupa scoala: modul in care profesorii ii ajuta pe elevi

Organizarea activitatilor dupa scoala este o activitate foarte solicitanta pentru profesor. De fapt, elevii vor trebui sa decida de ce au nevoie, tinand cont de dificultatile fiecaruia dintre ei. Orele de dedicat activitatilor dupa scoala nu sunt infinite si trebuie sa vizeze confruntarea. Posibilitatea rezolvarii problemelor si conflictelor este una dintre ipotezele care vor fi examinate de profesor, urmand o schema precisa.

Pentru a evalua nivelul de cunostinte al fiecarui elev, profesorul va trebui sa sustina un mic test, pe care elevii il vor efectua independent. Odata ce obstacolele sunt intelese, profesorul va structura lectiile si va compara elevii, urmarindu-i personal si schimband opinii asupra diferitelor capitole.

Rolul profesorului va fi crucial pentru invatare. Profesorul va trebui sa se comporte diferit de orarul scolar, in care este impartit in zeci de elevi, interoga, pregateste cardurile de testare si continua cu programul. Dupa scoala, treaba lui este sa ajute copiii si se va limita la asta.

Multi studenti au deseori indoieli cu privire la un capitol sau la un exercitiu, dar, de teama sa nu deranjeze sau sa fie invadatori, raman tacuti si prefera sa nu-si exprime indoielile. Perseverarea in eroare este obisnuita, dar pe termen lung se dovedeste a fi dezastruoasa pentru cursul de studiu. Cand aveti o problema, trebuie sa contactati imediat profesorul, pentru a preveni ca aceasta sa devina o problema mai mare, un decalaj si o insuficienta grava!

Cele mai importante avantaje ale programelor after school

Un bun program afterschool poate transforma orele fara scop de dupa scoala intr-un timp de invatare productiv. Acesta este un mare beneficiu, mai ales pentru copiii care invata si gandesc diferit. Iata cateva lucruri pe care le poate face un program afterschool de inalta calitate pentru copii.

  1. Creaza un sentiment de apartenenta.

Daca programul afterschool nu este condus de districtul scolar sau de o unitate locala, poate fi o modalitate pentru copilul tau de a-si face prieteni noi. A fi departe de scoala poate oferi o pauza de orice clici obisnuite sau preocupari sociale.

Daca programul este local sau la scoala, poate fi un mod frumos pentru copilul tau de a se conecta cu colegii intr-un nou cadru. Copiii din programele de dupa scoala sunt mai predispusi sa fie inclusi si simt ca fac parte dintr-un grup. Aceste programe au de multe ori mai multa supraveghere a adultilor decat ofertele de timp pentru locurile de joaca.

  1. Imbunatatiti abilitatile sociale.

Un program bun promoveaza cooperarea, sprijinul si respectul. Acest lucru ii poate ajuta pe copii sa se simta mai in siguranta in ceea ce priveste participarea la un joc sau initierea unei conversatii. Si daca lucrurile o iau razna, un personal simpatic ar trebui sa fie la indemana pentru a le reaminti sa se linisteasca sau sa nu mai intrerupa.

  1. Oferiti sprijin academic.

Multe programe post-scolare ofera ajutor pentru teme . Acest timp poate fi de mare ajutor pentru copiii care se lupta cu temele acasa sau care nu pot sta treji pana tarziu. Realizarea temelor dupa scoala poate face seara tuturor mai placuta.

Asigurati-va ca asistentii sau alti copii nu  fac temele  pentru copilul dvs. Unele centre nu au profesori sau asistenti care sunt echipati sa se ocupe de copiii care se lupta cu temele.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…