De ce sa treci la automatizarea casei?

De ce sa treci la automatizarea casei?

0 Shares
0
0
0

Cum functioneaza? Datorita WIFI, undelor radio, unei retele electrice sau unui sistem de cablare sau unui Salus it500, echipamentele tale electrice comunica intre ele si sunt controlate de un computer central pe care il veti fi programat in prealabil. Informatia este transmisa pe reteaua electrica a casei.

Automatizarea locuintei este domeniul tehnologic care se ocupa de automatizarea locuintei, Astfel, reuneste un intreg set de servicii care permit integrarea tehnologiilor moderne in casa.

Deci, de ce casa conectata?

Casa conectata are mai multe obiective: sa economiseasca bani, dar si sa optimizeze confortul locuitorilor, datorita aplicatiilor care fac posibila facilitarea managementului sarcinilor zilnice, prin controlul lor foarte usor la indemana, cu smartphone-ul, tableta sau chiar computerul tau.

Mai mult decat atat, cum folosesti o casa dotata cu sistem de automatizare a locuintei?

Automatizarea locuintei se bazeaza pe conectarea in retea de catre o „unitate de control” a diferitelor aparate electrice din casa.

Poate, de exemplu:

  • Sa inceapa sa ude gradina la un anumit moment al zilei;
  • Sa mentina o anumita temperatura in casa;
  • Sa deschida obloanele la un moment dat.

Care sunt beneficiile automatizarii casei?

Principalul avantaj al automatizarii casei este capacitatea sa de a face economii semnificative de energie in interiorul unei case. Daca este bine proiectat, un sistem de automatizare a locuintei poate realiza intre 25 si 30% economii de energie pe an.

Care este principiul de functionare al automatizarii casei?

Principiul automatizarii locuintelor este de a integra mai multe scenarii posibile pentru a personaliza programarea elementelor dumneavoastra in functie de nevoile dumneavoastra. De exemplu, poti crea un scenariu pentru: Cand pleci din casa, toate luminile se sting si incalzirea intra in modul eco.

Care este primul nivel al casei conectate?

Automatizarea locuintei dateaza din anii 1970 si 1980, dar inca nimic nu este cu adevarat la loc. Desi perceptia asupra acestui domeniu se schimba in mentalitati, mai ales daca te gandesti la ultimii cativa ani, Smart Home este la inceputul democratizarii.

Cum functioneaza o casa conectata?

Casa conectata, cunoscuta si sub denumirea de „casa inteligenta”, se bazeaza pe un concept simplu: dispozitivele sunt capabile sa comunice, fie intre ele, fie cu tine, fie cu un sistem de control central automat. Pentru a comunica, sunt posibile doua tipuri de tehnologie: cabluri sau wireless.

Ce face automatizarea casei?

Automatizarea locuintei face posibila imbunatatirea confortului ocupantilor, consolidarea securitatii, reducerea consumului de energie si consolidarea autonomiei persoanelor cu mobilitate redusa sau persoanelor dependente.

Cum iti permite casa inteligenta sa traiesti confortabil si sa iti facilitezi viata de zi cu zi?

Automatizare si securitate la domiciliu

Automatizarea locuintei te protejeaza de intruziuni: datorita programarii automate a luminilor dar si controlului deschiderilor, sistemul iti poate simula cu usurinta prezenta atunci cand esti absent si, prin urmare, poate descuraja potentialii hoti.

Cum comunica diferitele elemente ale unui sistem de automatizare a locuintei?

Comunicarea sistemului de automatizare a locuintei poate fi realizata prin cablare, o retea fara fir sau o linie electrica. Cablajul este solutia cea mai economica si de incredere. Cu toate acestea, automatizarea acasa fara fir este mai usor de instalat.

0 Shares
You May Also Like