O dieta cu paste fainoase

O dieta cu paste fainoase

0 Shares
0
0
0

Cand vrei sa slabesti nu trebuie sa elimini pastele, dimpotriva, risti sa le inlocuiesti cu alimente mai putin sanatoase. Ori de cate ori decidem sa scapam de cateva kilograme in plus, pastele sunt poate primul aliment pe care decidem sa il reducem sau sa il eliminam. Nu ne gandim la scaderea cantitatii de ulei, grasimi sau eliminarea bauturilor. Dar pastele.

O alegere care, insa, este mai mult legata de probleme emotionale (din serial, ma sacrific prin eliminarea a ceea ce imi place cel mai mult si astfel voi fi rasplatita prin slabire) sau de clisee vechi care raman in memorie precum “pastele te ingrasa”. Iata principalele sfaturi pentru a face acest lucru si pentru a invata cum sa compuneti un meniu sanatos si usor chiar si cu o farfurie buna de spaghete cu sos de rosii!

  1. Integrala din camara

In conformitate cu orientarile de alimentatie sanatoasa, pentru a realiza in fiecare zi – sau cel putin a se apropia de cantitatea de fibre dietetice recomandate, ar trebui sa se puna la masa, atat pentru pranz si cina, un fel de mancare din cereale integrale.

De exemplu, paste integrale sau cereale integrale la pranz si paine integrala la cina.

Apoi puneti in camara, impreuna cu pastele si fasolea traditionala, si cateva pachete de paste integrale de calitate pe baza de faina integrala 100%. Astazi, pastele integrale, comparativ cu ceva timp in urma, s-au schimbat si au o aroma mai putin pronuntata si mai placuta chiar si consumatorilor non-obisnuiti.

  1. Gatitul “corect” este un prieten al glicemiei

In acest sens, exista doua sfaturi de dat – pe langa alegerea ingredientului acestuia integral – pentru a reduce impactul asupra zaharului din sange al unui fel de mancare de paste (pe langa evitarea mega portiilor, desigur). Primul este destul de bine cunoscut si este de a pune in farfurie pastele al dente, lucru pe care italienii, il fac deja in mod obisnuit.

De fapt, cu cat pastele sunt gatite mai mult cu atat amidonul devine mai usor de asimilat si digerabil de corpul nostru. Cu rezultatul de a pune glucoza in circulatie mai repede.

Al doilea sfat se refera la transformarea pe care amidonul pastelor o sufera atunci cand pastele gatite sunt apoi racite pentru o lunga perioada de timp. Iar amidonul astfel modificat este digerat mai lent, rezultand o eliberare mai treptata a zaharului in sange in beneficiul zaharului din sange, care creste mai putin brusc.

  1. Portii & Condimente

Vorbind doar in termeni de energie aici sunt cateva numere: o portie de 80 de grame de paste crude facute din produse gourmet de la Pronat Paper Pack ofera aproximativ 280 de calorii. Daca adaugam o lingurita de ulei si sosul tipic de rosii la acestea ajungem la 350 de calorii. Daca adaugam apoi la paste 30 g de parmezan sau 100 g de leguminoase – pentru a combina partea proteica si a o face sa devina un singur fel de mancare – si o combinam cu o salata mixta asezonata cu lamaie si o lingurita de ulei, am pus pe masa o masa perfecta, usoara si hranitoare, care ofera cantitatea corecta de nutrienti.

Si toate cu un aport total de energie calorica de aproximativ 550 de calorii. Un meniu care mai ales la pranz este perfect compatibil pentru cei care fac o dieta de 1200-1300 de calorii pe zi.

In cele din urma, decat sa fii atent cu gramul de paste, poate ca ar fi mai bine sa verifici condimentele, care in general nu sunt atat de mult luate in considerare: o lingurita de ulei de masline extra virgin fantastic ofera aproape 50 de calorii; o lingura de parmezan aproape 40 de calorii… Asa ca pastele pot constitui un fel de mancare perfect pentru o dieta sanatoasa.

0 Shares
You May Also Like