Geotextile: ce sunt si cum se utilizeaza?

0 Shares
0
0
0

Geotextile: ce sunt si cum se utilizeaza?Exista o gama larga de materiale de constructie si de finisare. Dar chiar si in acest context, geotextilele ies in evidenta. Este important sa se inteleaga proprietatile unui astfel de strat si caracteristicile aplicarii sale.

Descriere

Geotextile: este vorba de un strat de acoperire (panza), care a devenit popular doar in ultimii zece ani. Anterior, nici macar dezvoltatorii si proprietarii de locuinte cu experienta nu cunosteau astfel de produse. Avantajele acestui material constau in faptul ca rezolva in mod eficient multe probleme cotidiene. Constructia de situri si amenajarea acestora este mult simplificata. Geotextilele sunt create din diferite fire si aceasta caracteristica trebuie sa fie acordata in primul rand.

Caracteristici speciale

Geotextilele sunt fabricate dintr-o varietate de materiale, cel mai adesea din poliester sau polipropilena. Tehnologia implica utilizarea unor metode tesute sau netesute. Respectarea stricta a standardelor tehnologice ne permite sa obtinem performante excelente si o utilizare pe termen lung. In reteaua de distributie, geotextilele pot fi reprezentate de produse de diferite formate – de la 200 la 550 cm Lungimea rolelor variaza de la 10 la 150 m, iar grosimea si densitatea sunt foarte diferite. Indiferent de tipul specific, acest material este diferit:

 • elasticitate excelenta;
 • distribuirea uniforma a sarcinii create de substantele in vrac;
 • rezistenta la oxidare;
 • blocarea germinarii buruienilor.

Podelele din folie membrana geotextil 150g sunt, de asemenea, atractive datorita faptului ca pierd apa. Principalele caracteristici ale materialului permit utilizarea acestuia in constructii, in domeniul medical, agricol si in industria confectiilor. Substanta armata asigura o sarcina mecanica mult mai mare decat optiunea simpla. Plasa de siguranta este, de asemenea, prevazuta sub dalele grele de pavaj; aceasta nu va cadea daca se pune un strat de protectie. Geotextilele sunt, de asemenea, potrivite pentru formarea sistemelor de drenaj subteran.

Tipuri

Un geotextil tesut se realizeaza in acelasi mod ca si cel mai simplu material de cusut. Firele de tesut pot fi simple sau complexe, dar in fiecare caz sunt organizate dupa un model specific. Chiar si numai prin simpla observare a modelelor formate de fibre, nu este dificil sa se identifice aspectul lor specific. Ca materii prime, acestea iau poliester sau sticla.

Pentru ca tesatura a fost de inalta calitate, este impregnata cu amestecuri de intarire. In momentul prelucrarii, tesaturile sunt trecute prin calendare speciale. Acolo, firele se dizolva partial, iar suprafata exterioara devine mai rezistenta. Tesatura de executie tesuta permite separarea straturilor de materiale, oferind:

 • formarea de urme;
 • intarirea structurilor;
 • distribuirea uniforma a sarcinii.

Geotextilele netesute sunt fabricate pe baza de fibre de poliester si polipropilena; o astfel de tesatura este obtinuta prin metoda de perforare cu acul. In aparenta, acest produs este foarte asemanator cu simpla pasla.

Lucrarea incepe cu formarea unor straturi libere care cuprind fibre de diferite lungimi. Acele zimtate se compacteaza in matritele de bumbac care impletesc fibrele si le conecteaza intre ele. Rezultatul este un material care trece efectiv apa prin el insusi.

Avantajele solutiei descrise sunt:

 • densitatea optima a produsului;
 • capacitatea de a suporta sarcini de pana la 2 kPa;
 • aceeasi forta in plan longitudinal si transversal;
 • adecvarea pentru filtrare;
 • alungire prin rupere perfect adaptata.
0 Shares
You May Also Like