Scopul si beneficiile masajului terapeutic

0 Shares
0
0
0

In acest articol vom vorbi despre scopul si beneficiile masajului terapeutic. Masajul din cele mai vechi timpuri a fost un mijloc de tratare a afectiunilor corporale si de restabilire a vigoarea in sanatatea oamenilor. Astazi este utilizat ca parte a tratamentului cuprinzator al leziunilor fizice si are o mare importanta in reabilitarea capacitatii functionale.

Masajul poate fi definit ca manipulari tehnice si sistematice, bazate pe concepte stiintifice, care urmaresc sa stimuleze in special tesutul moale al organelor, prin aplicarea compresiilor stretching si ritmice intr-un mod relaxant si terapeutic.

In ce scop se efectueaza un masaj terapeutic?

Scopul masajului este de a produce efecte relaxante si terapeutice asupra tesuturilor sistemelor nervoase, musculare si respiratorii, precum si asupra circulatiei locale si generale a sangelui si a limfei.

Masajul terapeutic pare sa produca modificari biochimice locale, ceea ce poate duce la cresterea activitatii neuronale la nivelul maduvei spinarii si al nucleelor subcorticale, care pot afecta starea de spirit si perceptia durerii. Prin urmare, terapia prin masaj ar putea reduce anxietatea, depresia si durerea prin cresterea serotoninei si a endorfinelor.

Care sunt beneficiile masajelor in scopuri terapeutice?

Potrivit mai multor recenzii sistematice, exista dovezi care sustin beneficiile masajului fata de niciun tratament. Aceste constatari sugereaza ca, pe termen scurt, terapia prin masaj ar putea fi o optiune utila de tratament.

Cu toate acestea, nu exista dovezi ca masajul are un efect real asupra imbunatatirii functiei, deci ar trebui sa faca parte dintr-o abordare multimodala care include alte strategii, cum ar fi exercitiile terapeutice.

Metode permanente de indepartare a parului

In ultimii ani, interesul pentru epilarea definitiva a crescut atat in randul femeilor, cat si al barbatilor. Pensetele, cremele s ocupa un loc in spate, in special pentru acele persoane care au parul gros si intunecat si care s-au saturat sa lupte zi de zi cu parul nedorit al corpului . Barbieritul si alte metode traditionale de indepartare a parului sunt usor de utilizat, dar ofera doar o indepartare temporara a parului , deoarece parul  creste foarte repede. Testeaza gratuit epilarea definitiva pe piele bronzata la Body-safe!

Daca doriti sa aveti un corp neted si fara par, fara a fi nevoie sa va faceti griji zilnic cu privire la cresterea parului, indepartarea definitiva a parului este solutia pe care o cautati.

Diferite metode de indepartare a parului

In prezent, avem diferite metode de indepartare permanenta a parului care ofera rezultate rapide si practic fara riscuri pentru o perioada lunga de timp. In curand, marea majoritate a metodelor permanente de indepartare a parului pot parea un pic costisitoare, dar odata ce verificam rezultatele, vom sti ca costul merita.

Cu toate acestea, inainte de a alege o metoda de indepartare a parului trebuie sa cunoastem diferitele optiuni care exista, cum functioneaza si avantajele pe care le vom obtine.

Epilarea definitiva este o metoda foarte sigura de indepartare a parului care se concentreaza pe indepartarea foliculilor de par prin inhibarea cresterii parului pentru o perioada lunga de timp aproximativ intre 6-12 luni.

Ce este celulita?

Celulita arata ca o piele plina de noduri sau gropite. Poate fi vizibil in orice moment sau numai atunci cand iti ciupesti pielea. Celulita va afecteaza stomacul, coapsele si fesele.

Celulita are patru grade:

  • Gradul 0: Nu exista celulita pe corpul tau.
  • Gradul 1: pielea ta este neteda atunci cand te ridici, dar apare usoare gropite cand te asezi.
  • Gradul 2: Pielea ta are gropite moderate cand te ridici sau cand te asezi.
  • Gradul 3: Pielea ta are gropite severe cand te ridici sau te asezi. Pielea ta prezinta, de asemenea, varfuri si vai adanci (zone ridicate si deprimate).

Care este cauza principala a celulitei?

Nu se stie exact ce cauzeaza celulita. Celulita se formeaza atunci cand benzile fibroase care va conecteaza pielea de muschiul subiacent se strang neregulat. Aceasta strangere trage in jos pielea ta, iar stratul normal de grasime de sub piele impinge in sus. Rezultatul este un aspect incretit al pielii.

De asemenea, nu se stie de ce celulita este mai frecventa la femei decat la barbati. O teorie implica benzile care leaga pielea, hipodermul (tesutul subcutanat) si straturile musculare profunde. La barbati, fibrele care alcatuiesc benzile conjunctive se incruciseaza. La femei, fibrele care alcatuiesc benzile conjunctive merg in aceeasi directie si se afla la o distanta egala intre ele (paralel). Benzile paralele pot prezenta mai bine incretirea decat benzile incrucisate.

O alta teorie este ca cantitati mai mari de hormon estrogen pot provoca celulita. Celulita se dezvolta adesea atunci cand femeile produc mai mult estrogen, de obicei in timpul adolescentei sau al sarcinii.

Celulita este usor de recunoscut, asa ca nu aveti neaparat nevoie de un profesionist din domeniul sanatatii pentru a o diagnostica. Cu toate acestea, un profesionist din domeniul sanatatii poate diagnostica celulita in timpul unui examen fizic.

Oamenii de toate formele corpului au celulita. Este natural, dar pare incretit sau ingrosat din cauza modului in care grasimea impinge tesutul conjunctiv. Nu poti scapa complet de el, dar exista modalitati de a-i imbunatati aspectul.

0 Shares
You May Also Like