Sfaturi infailibile pe care ar trebui sa le aplici pentru a uda gradina

Sfaturi infailibile pe care ar trebui sa le aplici pentru a uda gradina

0 Shares
0
0
0

Grija pentru gradina ta incepe intr-un mod foarte evident, dar pe care uneori o lasam deoparte pentru ca este atat de rutina: irigarea. Aproape fiecare lucru viu de pe fata Pamantului depinde de acest lichid vital pentru a supravietui, iar plantele nu fac exceptie.

Aflati cum sa udati o gradina, cel mai bun moment pentru a uda gazonul, printre multe alte probleme.

  1. Rasarit sau apus de soare

Cel mai bun moment al zilei pentru a va uda gradina este la scurt timp dupa rasaritul soarelui sau cand cade apusul soarelui. Cand caldura este cea mai intensa, adica intre zece dimineata si patru dupa-amiaza, plantele tale tind sa arda daca le uda. Cumpara o plasa umbrire care sa te ajute sa iti protejezi plantele de soare.

  1. Apa in diferite puncte

Daca va udati intotdeauna plantele pe aceeasi parte, solul plantelor in acel moment ar putea fi spalat, expunand in cele din urma radacini, ceea ce ar putea deteriora planta.

  1. Un pic mai mult pentru plantele din ghivece

Pe masura ce soarele loveste substratul mai direct, planta are mai putine oportunitati de a profita de nutrientii din apa, astfel incat udarea acesteia ajuta in mod constant la echilibrarea acestei pierderi.

  1. Apa de pe tulpina

Cand utilizati furtunul pentru a uda arbusti si flori, va sugeram sa tineti jetul de apa pe tulpina, in loc sa fie pe frunze. Acest lucru va va permite sa economisiti apa.

  1. La umbra

Daca puteti preveni soarele sa cada direct pe plantele dvs., veti economisi apa si le veti permite sa absoarba o cantitate mai mare de nutrienti. Desigur, aveti grija ca cel putin sa le dea putin soare in fiecare zi.

  1. In ploaie

Nu este nimic mai bun decat naturalul, iar in cazul apei de ploaie acest lucru nu ar putea fi mai adevarat. In plus, zilele ploioase va vor permite sa va odihniti putin de munca grea…

  1. O scufundare buna

In cele mai fierbinti si mai uscate zile ale anului este recomandabil sa luati plantele care se afla in vase de lut si sa le scufundati intr-un castron cu apa care acopera complet substratul. Asteptati sa vedeti cum se absoarbe toata apa.

  1. Iarba in sezonul uscat

Ceva care necesita multa grija pentru a ramane vesnic verde este iarba. Daca ati udat cu atentie in timpul sezonului uscat si este deja prea lunga, nu o taiati prea mult, deoarece frunzele mari pastreaza umiditatea.

  1. Umiditate pentru plantele din interiorul casei

Daca locuiti intr-o zona calda si uscata (peste 25 ° C), plantele din interiorul casei pot suferi, de asemenea. De aceea, va sfatuim sa utilizati un umidificator pentru frunzele sale.

De asemenea, este necesar sa depozitati apa de la robinet si sa asteptati cel putin o zi pentru ca varul si clorul sa se evapore, care sunt daunatoare cresterii corecte a plantelor si apoi sa va puteti uda plantele cu mai multa apa naturala.

Sfaturi pentru plantarea morcovilor

Uda-ti morcovii cu cel putin un inch de apa in fiecare saptamana. Mulcirea va ajuta la conservarea apei si la mentinerea solului rece.

Aceste bienale sunt de obicei cultivate ca anuale in toate zonele si in toate climatele. Cu toate acestea, ele cresc cel mai bine si sunt cele mai gustoase atunci cand temperaturile in timpul noptii sunt in medie de aproximativ 55 de grade Fahrenheit si temperaturile in timpul zilei sunt in medie de 75 de grade Fahrenheit. In climatele mai calde, morcovii sunt uneori plantati ca cultura de toamna tarziu si de iarna.

Daca solul dumneavoastra nu este bogat in materie organica, va fi necesara hranirea suplimentara la aproximativ doua saptamani dupa ce varfurile morcovului ies. Orice ingrasamant vegetal organic de buna calitate este potrivit. Deoarece sunt cultivate pentru radacinile lor, nu exagerati cu ingrasamant cu azot, care ajuta in principal cresterea frunzelor

Morcovii pot fi adesea confundati cu pastarnac. Asta pentru ca nu toti morcovii sunt portocalii, iar multe tipuri de morcovi si pastarnac au aceeasi culoare si forma. Morcovii si pastarnacul (Pastinaca sativa) impart si ei aceeasi familie. Cea mai mare diferenta dintre cele doua este gustul lor; Morcovii sunt dulci, iar pastarnacul are o muscatura picanta. Adesea, ambele sunt folosite in aceeasi reteta pentru a aduce o aroma completa unui fel de mancare.

Cultivarea morcovilor (Daucus carota) – sau a oricarei legume radacina, de altfel – poate fi un pic de noroc pentru ca nu poti vedea cat de bine se descurca pana cand recoltezi. Cand sa recoltati morcovii, va depinde de soiul pe care il cultivati, dar zilele medii de recoltare sunt de aproximativ 50 pana la 75 de zile de la seminte.

Folositi zilele pentru a recolta pe pachetul de seminte ca ghid pentru a sti cand sa incepeti recoltarea. Testati pentru a vedea daca varfurile plantelor de morcov s-au umplut pana la diametrul asteptat, simtindu-va chiar sub linia solului. Singurul test adevarat este sa ridici unul dintre morcovi si sa-l gusti.

0 Shares
You May Also Like