Beneficiile utilizarii foliei microporoase antiinghet Agril

Beneficiile utilizarii foliei microporoase antiinghet Agril

0 Shares
0
0
0

Sosirea sezonului rece poate reprezenta o problema pentru agricultori, deoarece temperaturile tot mai scazute de afara pot afecta plantele. Pentru a-si proteja culturile, fermierii din toate zonele apeleaza la utilizarea foliilor de protectie impotriva inghetului. Cea mai utilizata folie in acest scop este folia microporoasa de protectie impotriva inghetului Agril.

Folia microporoasa este solutia ideala pentru protejarea plantelor si culturilor in sezonul rece, deoarece este special conceputa pentru a proteja plantele de temperaturile scazute de afara. Aceasta asigura o protectie optima pentru plante in perioada de iarna. Pe parcursul sezonului rece, plantele intra in repaus pentru a se proteja impotriva temperaturilor scazute. Cu toate acestea, plantele au nevoie de ajutor in acest proces natural. Pelicula microporoasa ajuta plantele sa ramana active si revigorate pe parcursul sezonului rece, impiedicandu-le sa intre in repaus si sa-si piarda potentialul de a produce legume si fructe.

Pe masura ce se apropie sezonul rece, fermierii trebuie sa ia in considerare toate aspectele legate de ingrijirea culturilor de iarna, de la inghet la vanturi puternice. O protectie adecvata impotriva inghetului poate ajuta plantele sa evite daunele, cum ar fi brunificarea, inghetarea radacinilor, ranirea frunzelor, bolile si atacul daunatorilor. Multe dintre aceste probleme pot fi rezolvate cu o folie microporoasa de protectie impotriva inghetului.

Ce reprezinta mai exact folia microporoasa?

Folia microporoasa este un material utilizat pe suprafete mari in zonele de cultura cu temperaturi in jurul punctului de inghet. Acesta este format prin suprapunerea si fixarea a trei straturi de filamente de polipropilena, care pastreaza intre ele un strat de aer care va proteja cultura de temperaturile scazute in timpul sezonului rece – toamna, iarna sau primavara, atat in camp deschis, cat si in zone adapostite.

Avantajele utilizarii foliei microporoase antiinghet Agril

Primul si cel mai important avantaj al utilizarii foliei microporoase antiinghet este acela ca protejeaza culturile de inghet pana la -5°C, comparativ cu temperatura exterioara, in camp deschis si pana la aproximativ -10°C in zonele protejate.

Un alt avantaj important este acela ca, fiind o folie poroasa, permite circulatia aerului intre mediul acoperit si mediul de la suprafata, precum si circulatia apei.

Aceasta folie este rezistenta la variatiile de temperatura si la intemperii.

Folia este usoara si rezistenta, astfel incat nu este nevoie de niciun sistem de sustinere. Poate fi aplicata direct pe culturi (utilizata cu succes pe varza timpurie si extratimpurie, salata, spanac, ridichi, pepeni…); plantele cu varfuri de crestere sensibile, cum ar fi rosiile sau ardeii, pot avea de suferit daca folia este aplicata direct pe planta. Din acest motiv, se recomanda utilizarea unor suporturi de arcada sau stalpi de sustinere, sau o simpla sarma intinsa astfel incat folia sa nu fie fixata pe varful de crestere al plantei.

Aceasta tehnologie permite ca culturile sa fie cultivate mai devreme, ceea ce duce la obtinerea unor culturi mai mari, mai sanatoase si mai frumoase. Tehnologia este permeabila la aer, apa si lumina, fara a fi nevoie sa se acopere si sa se dezbrace culturile pentru lucrari de intretinere. Datorita formei sale tubulare (in afara de rolele microambalate care sunt pliate), poate fi trasa cu usurinta pe planta dorita.

Cum folosesc plantele apa

Apa este un nutrient esential pentru plante si cuprinde pana la 9,5 % din tesutul unei plante. Este necesar ca o samanta sa incolteasca si, pe masura ce planta creste, apa transporta nutrienti in intreaga planta. Apa este responsabila pentru mai multe functii importante in tesuturile plantelor.

Apa este necesara pentru fotosinteza, care este modul in care plantele folosesc energia de la soare pentru a-si crea propria hrana. In timpul acestui proces, plantele folosesc dioxid de carbon din aer si hidrogen din apa absorbita prin radacini si elibereaza oxigen ca produs secundar. Acest schimb are loc prin stoma asemanatoare porilor de pe frunze.

Apa este evaporata si pe frunze, intr-un proces numit transpiratie, care impiedica plantele sa se supraincalzeasca. Temperaturile calde, vantul si aerul uscat cresc rata de transpiratie. Pe masura ce apa se evapora prin frunze, mai multa apa este trasa prin radacinile plantei.

Nutrientii si zaharurile din fotosinteza sunt dizolvate in apa si se deplaseaza din zone cu concentratie mare, cum ar fi radacinile, in zone cu concentratie mai mica, cum ar fi florile, tulpina si frunzele, pentru crestere si reproducere.

Apa este responsabila pentru sustinerea structurala celulara in multe plante, creand o presiune constanta pe peretii celulari numita turgor, ceea ce face planta flexibila, dar puternica si ii permite sa se indoaie in vant sau sa miste frunzele spre soare pentru a maximiza fotosinteza.

Umiditatea scazuta va cauza rumenirea tesuturilor plantelor si ondularea frunzelor, ducand in cele din urma la moartea plantelor. Cand udati plantele de gradina, este important sa asigurati o udare amanuntita si profunda, mai degraba decat udare usoara si frecventa, pentru a incuraja cresterea radacinilor mai adanci. De aceea este important ca plantele de gradina sa aiba toata apa necesara.

 

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…