Ce senzaţii ai în timpul zborului cu parapanta?

0 Shares
0
0
0

Te pregăteşti pentru prima ta experiență cu parapanta și te întrebi cum te vei simți? Între decolare, zbor și posibilele tricuri pe care le vei executa, te stăpânește un sentiment de frică de necunoscut. Dar nu îţi face griji, instructorul va avea grijă de tine în timpul zborului în tandem.

Senzaţiile din momentul decolării

Când ajungi la locul zborului, vei simți atât presiune, cât și emoție. Este destul de normal, iar instructorul care va fi alături de tine te va liniști și te va informa cu privire la siguranța și funcționarea parapantei și a echipamentului. De asemenea, pilotul îţi va oferi instrucțiuni despre ce să faci la decolare și în timpul zborului.

De îndată ce ești legat de instructorul tău, veţi porni în alergare în jos pe pantă pentru a câștiga viteză. Aripa va începe apoi să se umfle, ceea ce te va face să te simți mai ușor. Odată ce aveți suficient vânt în aripă, aceasta vă va permite să vă luaţi zborul. Alergarea ia sfârşit şi porniţi în necunoscut.

Senzaţiile din timpul zborului în tandem

Nu îţi face griji, nu există riscul de a simți vertij în timpul primului zbor cu parapanta, deoarece această senzație se simte doar când atingi solul. Faptul că instructorul tău te liniștește și priveliștea impresionantă te vor face să-ți depăşeşti temerile. Desigur, s-ar putea să simți puțin „rău de aer”, dar acest lucru nu se întâmplă foarte des. Depinde de tine să te relaxezi, să te simți în siguranță și să te bucuri de moment.

În plus, în timpul unui zbor cu parapanta în tandem, ești în prezența unui instructor calificat și cu experiență. Acesta este acolo pentru a se asigura că te simți în siguranță și te bucuri din plin de zbor. Odată ajuns în aer, vei experimenta senzația de libertate, în timp ce faci poze pentru a imortaliza amintirea imensității și splendorii peisajelor care trec prin fața ochilor tăi. Vei fi într-o altă lume, cea a aerului. Te vei lăsa purtat de zbor.

Dincolo de priveliște, predomină senzația de calm. Te poți bucura de liniște, de vântul care îţi suflă ușor pe față și de plăcerea acestui moment pur de alunecare. Indiferent dacă îţi este frică de înălțimi sau nu, acest lucru nu ar trebui să te împiedice să experimentezi primul zbor cu parapanta, deoarece „frica de înălțime” va dispărea odată ce te vei afla în aer.

Senzaţiile din timpul acrobaţiilor

Este posibil să efectuați figuri acrobatice în aer în timpul zborului. Desigur, vei fi ghidat de instructorul tău care, datorită experienței sale, te va putea face să simți senzațiile prin numeroase acrobaţii. Instructorul îţi poate oferi chiar și frâiele parapantei. Vei putea deveni pilot și vei simți diferitele senzații care însoțesc această experienţă. Vei vedea cum bate vântul în aripă, cum să iei viraje cu parapanta sau cum să profiți de forța centrifugă a zborului.

Aterizarea

Aterizarea este de obicei foarte lină, datorită manevrabilității aripii.

Printre numeroasele activitati Brasov pe care le poţi experimenta dacă vizitezi oraşul de sub Tâmpa, poţi alege şi un zbor cu parapanta în tandem, singur sau împreună cu perechea ta. Dincolo de o pereche de aripi, vei avea parte de mult entuziasm şi adrenalină. Pentru că fiecare dintre noi ar trebui să zboare măcar o dată în viaţă…

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…