Intrerupatoare de circuit si sigurante necesare

Intrerupatoare de circuit si sigurante necesare

0 Shares
0
0
0

Intrerupatoarele de circuit si sigurantele sunt elemente ale maselor electrice, ceea ce este util pentru a cunoaste caracteristicile si functia. Acestea joaca un rol vital in sistemul electric, deoarece previn deteriorarea ireversibila a instalatiei electrice in timpul supracurentului. Cu toate acestea, fiecare are multe functii diferite si este bine sa nu le confundam in instalatia electrica.

Caracteristicile intrerupatorului de circuit

Un intrerupator de circuit este un intrerupator de circuit. Dispozitive electromecanice pentru a reduce curentul unuia sau mai multor circuite in caz de suprasarcina, supracurent electric sau incident. Este un dispozitiv de protectie a instalatiilor electrice de curentii care le-ar putea deteriora, precum si a persoanelor de socuri electrice. In functie de caz, acesta poate fi proiectat pentru a proteja sau mai multi parametri ai unei linii de alimentare.

Un intrerupator de circuit este combinatia unui set de contacte, care are o putere puternica de taiere si un sistem de protectie impotriva supraincarcarii.

Cand un intrerupator de circuit porneste aprinderea, nu exista nicio siguranta de schimbat. Daca doriti sa porniti din nou instalatia electrica, pur si simplu rezolvati incidentul care a cauzat pana de curent sau supraincarcare, apoi reporniti comutatorul in pozitia “PORNIT”.

Marea diferenta dintre o siguranta si un intrerupator de circuit este ca acesta din urma este reabilitat, adica este proiectat sa sufere orice deteriorare in timpul functionarii sale.

Diferitele tipuri de intrerupatoare de circuit

Exista diferite tipuri de intrerupatoare de circuit:

Comutatorul general (sau conexiunea intrerupatorului de circuit) protejeaza instalatia electrica si oamenii, el este cel care detine o asigurare de oprire de urgenta in caz de suprasarcina electrica. Cu toate acestea, poate fi suficient doar pentru a va proteja instalatia electrica.

Intrerupatoarele de circuit divizionare protejeaza diferitele circuite electrice ale instalatiei. Cand unul dintre ele cade, puteti vedea ce circuit este implicat in pana de curent.

Intrerupatoarele diferentiale protejeaza nu numai circuitele supracurente, ci si oamenii de riscurile descarcarilor.

Sigurante

AcestiA sunt membri de siguranta a caror functie este de a deschide un circuit electric, deoarece procentul atinge o valoare periculoasa a intensitatii, oferind astfel intensitatea la zero. Acesta permite evitarea accidentelor, cum ar fi iesirile de incendiu, defectarea izolatiei sau supraincalzirea unui aparat electric.

Sigurantele nu sunt resetabile ca intrerupatoarele de circuit. Daca unul dintre ele sare, opriti intrerupatorul general de circuit, scoateti siguranta defecta de pe panoul electric si inlocuiti cu o noua siguranta de acelasi amperaj. Ca masura de siguranta, deconectati dispozitivele din casa pentru a preveni aparitia unui nou scurtcircuit. Vezi aici cablu si conductor si alege modelul preferat pentru nevoile tale, astfel incat sa poti obtine cele mai bune rezultate.

Cabluri conductoare electrice

In viata noastra de zi cu zi, electricitatea si sursele sale transfera curent electric in tacere, dar joaca un rol important in fiecare zi. Ziua noastra incepe cu utilizarea acestor emitatoare si se termina si cu ele.

De la ventilatoare de tavan, tuburi LED, becuri si aparate in bucatarie sau electronice in camerele si baile noastre, aceste emitatoare de energie electrica au si au nevoie de cablu electric peste tot.

Putem ignora importanta firelor electrice in viata noastra agitata, dar este necesar sa avem cunostinte de baza despre aceste fire pentru a avea cabluri electrice sigure in instalatia electrica. Daca lasam la o parte cunostintele de baza legate de siguranta locuintei, atunci familiile noastre vor trai sub riscuri, unde cu un incendiu de scurtcircuit totul poate fi pierdut.

Cabluri electrice

Cablurile electrice sunt utilizate in principal pentru transportul energiei in cladiri si instalatii industriale, precum si in casele noastre. De asemenea, acestea conduc curent electric pe distante lungi de la centralele electrice.

Cablurile sunt necesare in fiecare colt al planetei in care exista o populatie umana, deoarece acestea sunt una dintre nevoile de baza ale fiecarui individ. Aceste cabluri sunt compuse dintr-un set de unul sau mai multi conductori care sunt fabricate cu sau fara capace izolatoare individuale in multe calibre diferite. Aceste cabluri sunt facute mai flexibile prin rasucirea sau impletitura firelor individuale mai mici unite impreuna.

Aceasta procedura duce la a avea un fir flexibil si gros, care este mai puternic decat un fir solid de dimensiuni similare. Este recomandabil sa se existe cabluri mici, impletite concentric pentru a oferi flexibilitate. Aceasta flexibilitate ajuta cablul sa ajunga in fiecare colt al cladirii, biroului sau casei. In timpul instalarii cablurilor electrice in cladiri, este important sa se utilizeze cu atentie aceste cabluri.

Materialul de acoperire si izolare al cablului electric este o sursa potentiala care poate adauga mai mult combustibil in cazul unui incendiu.

Conductori si cabluri

Un conductor este un material care permite trecerea curentului electric. In general, metalele sunt conductoare bune, cele mai utilizate fiind cuprul si aluminiul. In scopul unei instalatii electrice, mai precis in domeniul de aplicare al reglementarii AEA 90364, un conductor este definit ca un conductor izolat plus o izolatie de baza (AEA 90364.7-771.12)

0 Shares
You May Also Like