Ce sunt pastele fara gluten? Caracteristici si beneficii

Ce sunt pastele fara gluten? Caracteristici si beneficii

0 Shares
0
0
0

Multi sunt reticenti in a descoperi ce ofera aceste paste fara gluten pentru lasagna, Farabella, care sunt benefice pentru sanatate. Aceste produse alimentare sunt in mare parte evitate pentru aroma lor care ar fi fada. Cu siguranta diferenta fata de pastele clasice este in gust, dar trebuie sa tii cont si de aportul nutritional. In acest articol, vei descoperi tot ce trebuie sa stii despre acest aliment.

Dar pastele fara gluten?

Desi pastele fara gluten seamana cu pastele obisnuite ca textura, sunt facute cu faina de porumb sau de orez. Consumul lor este benefic pentru cei care tin dieta si au nevoie sa varieze tipurile de preparate. Acest produs se incadreaza in aceeasi categorie cu amidonul si alimentele pe baza de cereale.

Gluten

Glutenul este o proteina detectata in mai multe tipuri de alimente precum cereale, orz si multe altele. Provoaca tulburari digestive persoanelor intolerante/alergice, mai ales daca este consumata o cantitate mare.

Paste fara gluten

Exista 3 tipuri de paste fara gluten:

  • Cele facute din orez sau porumb: acest tip a fost inventat in tarile occidentale. La inceput au avut un gust prea fad din cauza cantitatii excesive de faina, dar cu timpul producatorii au reusit sa perfectioneze reteta;
  • Cele fara orez si fara porumb: sunt facute pentru cei care vor sa evite aceste alimente. In aceasta categorie sunt, de exemplu, pastele din legume;
  • Cele pe baza de cereale multiple: sunt facute cu mai multe tipuri de cereale fara gluten pe langa porumb si orez.

Care este valoarea nutritiva a aluatului fara gluten?

Daca te uiti la valoarea energetica a pastelor fara gluten, aceasta este practic aceeasi cu cea a pastelor pe baza de grau. Cu toate acestea, valoarea nutritiva este diferita din cauza compozitiei sale principale de faina de orez si porumb. Totul depinde de ce contin ele.

Vei observa ca cele bogate in legume sunt bogate in fibre si proteine. Pe de alta parte, cele facute din orez sunt lipsite de fibre. In fine, cele produse din porumb au o valoare nutritiva scazuta in comparatie cu altele.

Care sunt beneficiile pastelor fara gluten?

Pastele fara gluten aduc multe beneficii consumatorilor sai.

Cei care sufera de gaze intestinale sau dureri abdominale, vor experimenta o suprimare treptata a afectiunilor lor. Este strict interzis consumul de gluten atunci cand apare unul dintre aceste semne;

Aceste paste iti permit, de asemenea, sa imbunatatesti absorbtia si asimilarea nutrientilor de catre organism. In acelasi timp, dai conditii mai bune in momentul descompunerii alimentelor;

Dupa ani in care ai mancat alimente fara gluten, vei avea vilozitati intestinale sanatoase. Se va recupera treptat si permanent daca vei continua dieta;

Pastele fara gluten iti vor permite sa castigi energie, mentinand in acelasi timp o forma buna.

Pastele fara gluten sunt o alternativa excelenta la pastele traditionale, mai ales pentru cei care nu tolereaza aceasta proteina. Ele ofera multe beneficii pentru sanatate. In plus, sunt extrem de usor si rapid de preparat. Toate ingredientele sunt usor accesibile. In plus, este mai avantajos din moment ce stii ce este inauntru.

0 Shares
You May Also Like